Кметицата на Барселона: Пучдемон ни доведе до катастрофа

Голяма демонстрация поиска свобода за задържаните лидери
11 ное 2017 21:40,
44
Кметицата на Барселона: Пучдемон ни доведе до катастрофа
Снимка: Reuters

Кметицата на Барселона Ада Колау обвини сваленото каталунско правителство на Карлес Пучдемон, че е довело испанската автономна област до катастрофа. Колау беше категорична, че мнозинството каталунци са против обявяване на независимост, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

На заседание на партията си "Каталуния ен Кому" Ада Колау поиска обяснения от сепаратистките лидери, но и призова за освобождаване на онези, които са задържани от централните власти.

Още по темата

"Ние искаме затворниците да бъдат освободени, но искаме също едно безотговорно правителство, което доведе страната до катастрофа, да се изправи пред отговорностите си и да признае грешките си", заяви Колау, преди да отиде на голяма демонстрация в Барселона за освобождаване на арестуваните ръководители.

"Те предизвикаха напрежение в Каталуния и излязоха с едностранна декларация за независимост, която мнозинството не иска", каза още Колау.

По думите на Колау декларацията за независимост, приета на 27 октомври от 70 от 135-имата депутати в каталунския парламент, не е довела до провъзгласяване на републиката. Тя упрекна сваления каталунски лидер Карлес Пучдемон, че е заминал за Белгия, оставяйки Каталуния "сама пред несигурността".

"Те направиха декларацията и после си заминаха", заяви Колау. Тя разкритикува също реакцията на испанското правителство на консерватора Мариано Рахой, което задейства член 155 от Конституцията, за да постави областта под прякото управление на Мадрид.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
12
 
15
 
! Отговори
Неутрален преди 6 години
До всички бухали дето все космоса им крив - въпросче:Като ви .. бат жените, понеже вие сте заети да пишете пропаганди срещу Русия, та тогава пак Путин ли плаща на е..чите?
16
1
 
10
 
! Отговори
ПУЧДЕМОНТ преди 6 години
А,пееше с нас ,след референдума
15
2
 
23
 
! Отговори
Ангел преди 6 години
Късно е чедо,късно е! Вече кметството на Барселона ще се намира в тоалетната на вътрешния министър в Мадрид!
14
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
,Добро утро ,ми хората си ви го казаха и показаха предварително.Това да се опитваш да разделиш един народ(забележете народ а не държава )във времето не остава ненаказано.
13
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ДЕМОН НА ВСИЧКИ ПОВЕЧЕТО ЕЗИЦИ СИ Е ДЕМОН!!ДЕМОН НА БЪЛГАРСКИ ! ДИЙМЕН НА АНГЛИЙСКИ!!ДЕМОНА СИ Е ДЕМОН!-----------ВЗЕ РУСКАТА ПАРА ОБАЧЕ СЛЕД КАТО СЕ ПРОВАЛИ ЛЬОСЬОГНЬОМА МУ ЗАЯВИЛ, ЧЕ НЕ ГО ЩЕ В РАШКА ГУВНАШКА И НЯМА ДА МУ ДАДЕ УБЕЖИЩЕ!!ОСТАВАШЕ МУ САМО ДА СЕ ПРЕДАДЕ !
12
6
 
7
 
! Отговори
ЕВРОТРЕТОПОЛОВИТЕ преди 6 години
МИ ЩО НЕ НАПРАВИТЕ И ВИЕ ЕДИН ГОЛ ПРАЙД В СОФИЯ, АМИ СЕ КРИЕТЕ В НЯКАКВИ ШАРЕНИ ***.
11
1
 
6
 
! Отговори
НЯМА СЪМНЕНИЕ преди 6 години
Ти май си от д`ебилите, факт.
10
15
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пучдемон е световнонеизвестен ***,който получи своите 5 минути,при това платени.С обещание за бъдещ президентски пост.Нежелаещите да плащат данъци на Мадрид каталунци,бяха подведени от дългата ръка на Русия,стремяща се да дестабилизира ЕС.
9
5
 
4
 
! Отговори
СБОГОМ КАТУНИЯ преди 6 години
ВЪВ БАРСЕЛОНА БИЛИ НАПРАВИЛИ ГОЛ ПРОТЕСТ ПУБЛИЧНО И СА СИ ПОКАЗАЛИ МРЪСОТИИТЕ :D
8
3
 
10
 
! Отговори
сами си го втък преди 6 години
А кой казва, че седе растият ходела само по бедните...
7
12
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нищо ново под слънцето! Навремето , бай ви Захари Стоянов се е бил скрил под леглото и от там са го изкарали да оглави Съединението. Не им се получи на тия образи независимостта поради хилави лидери, страхливци.
6
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 3Кой народ? Този дето упражни незаконно гласа си по 100пъти от 1 и същ гласоподавател, 38% избирателна активност и провъзгласяване на независимост с 60гласа за от 135 местен парламент
5
15
 
7
 
! Отговори
Факт! преди 6 години
Само атаките над синагоги и ефрейски училища ще оправят нещата!
4
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не, че нещо, ама "пуч" и "демон" си е кофти комбинация :/ Как да му верваш
3
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Първо народът на Каталуния гласува за независимост, но не защити независимостта си. Пучдемон не може сам да се бори с Мадрид, а каталунците само да гледат.
2
3
 
18
 
! Отговори
Дам преди 6 години
Eто я кметицата, сапунисва ...
1
2
 
13
 
! Отговори
Иванчо от трети клас преди 6 години
Казах ли ви, че този е майстор по спретване на демонични пучове?А бате Паци ви каза какво е рекъл ходжата, какво ще вали от небето, ако не слушате!