Щом мониторингът на ЕК остава, значи нямаме напредък

Реален ще се отчете тогава, когато има ефективни присъди за корупция
16 ное 2017 21:49, Екип на Bloomberg
9
Щом мониторингът на ЕК остава, значи нямаме напредък
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Фактът, че мониторингът на ЕК за страната ни остава, означава, че ние не се справяме и че нямаме напредък. Това коментира председателят на Единна народна партия (ЕНП) Валентина Василева в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

„Оказва се, че това, което искат от Брюксел, и това, което иска българският народ, е едно и също. Въпросът е дали посредникът - министър-председателят и неговото правителство - иска това, което ние искаме“.

По думите ѝ реален напредък ще се отчете тогава, когато има издадени ефективни присъди за корупция във висшия ешалон, когато има реални издадени присъди за организирана престъпност и когато хората усетят, че започва да настъпва справедливост.

„Най-важна е прозрачността на работата на съдебната система, така че хората да усетят, че тя е независима. Обществото иска справедливост, да сме равни пред закона“.  

Вижте повече на Bloomberg TV Bulgaria

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
0
 
! Отговори
Дзъ преди 6 години
закога тоя напредък...ще ги мотаме още 2 години до 2020 и кой ял-ял.... докалдите в шкафа, банковите сметки на 100тина ще се пукат по екселите и фондовете приклчюват
8
3
 
8
 
! Отговори
Българина преди 6 години
Мнооого отдавна трябваше да се тропне по масата на ес, махате мониторинга, давате пари за белене и влизаме в шенген, иначе пускаме ю поток. Стана ясно на всички че всичко е политически решения значи пазарлък, ами хайде бойко спазари се бе веднъж в полза на България.
7
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
напредък ще има само ако заменим нашия корумпиран и овладян от няКОЙ съд и прокуратура с независим европейски съд и прокуратура
6
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какъв напредък ще има!? България е една територия прогизнала от корупция, мизерия, и нулева икономика. Финансира се от помощи и от пари които пращат българи на роднините си. Това ако секне, влиза в тотална катастрофа. За тези които са на власт, не ми се и говори. Европа знаят че никога няма даже и да им се доближим. Така че ситуацията е плачевна. Но като дойдат избори пак си ги избираме едни и същи. Сегашният неграмотен некадърник, за трети път. Ако не БСП и ДПС. Трагично от всякъде
5
0
 
26
 
! Отговори
ГЕРБ КОРУМПИРАНИ. преди 6 години
БОРИСОВ КАЗА, ЧЕ СМЕ ИЗПРЕВАРИЛИ РУМЪНИЯ. ДА, АМА НЕ! В РУМЪНИЯ ВЕЧЕ ИМА ДЕСЕТИНА МИНИСТРИ В ЗАТВОРА, А ПРИ НАС ОЩЕ СЕ ЧУДЯТ.ПЪК ЗА ДОХОДИТЕ ДА НЕ ГОВОРИМ - И ЗАПЛАТИТЕ, И ПЕНСИИТЕ ТАМ СА ДОСТА ПО-ВИСОКИ.
4
2
 
20
 
! Отговори
Гоп-експерт преди 6 години
ЕС подклажда корупцията, а хора като Юнкер дори ни посочват правилния комисар как да спре корупцията ? Tа нали ЕС е корупцията, щом сте се продали за 2 магистрали , което само по себе си е корупция ще търпите и последствията. Колко осъдени политици и граждани има за корупция в целия ЕС
3
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Горещата новина е, че и присъединяването към Шенген се отлага поне до догодина! Това пак ли е положителна новина и висока оценка? "Имаме воля" - смешници!
2
18
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя крокодил откъде изплува? Май от блатото на Сорос ще да е.
1
4
 
2
 
! Отговори
!!!!!!!!!!! преди 6 години
Vie li nqmate? Ami Svobodata?