Юнкер: Продължението на преговорите за Brexit – до дни!

Председателят на ЕК се изказа по темата в Швейцария
23 ное 2017 19:14,
7
Юнкер: Продължението на преговорите за Brexit – до дни!
Снимки: BulFoto

През следващите няколко дни предстои да стане ясно дали разговорите за Brexit с Великобритания ще доведат до напредък, за да се пристъпи към втората фаза на преговорите, прогнозира председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер, информира Ройтерс.

"Ние сме в интензивни преговори с Великобритания, за да сложим край на първата фаза от преговорите относно теми като правата на гражданите, проблема с Ирландия и сметката, която ще трябва да бъде платена - каза Юнкер на пресконференция по време на официална визита в Швейцария. -

Най-лошото е зад нас, но все още не е постигнат задоволителен напредък за мен, за да кажа, че можем да навлезем във втората фаза на преговорите относно нашите бъдещи отношения. Ще видим през следващите няколко дни".

Запитан за информация, че Великобритания може да плати 45 милиарда лири за Brexit, Юнкер признава: "Не съм достатъчно луд, за да отговаря веднага на този въпрос".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
ти не си луд 4 мандата премиер на люксембург сега с огромна заплата отсутрин до вечер софри за сметка на 500 милиона гмо мозьци
5
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До биричКаква "общоеропейска армия" бе? Знаеш ли колко струва това ?Те вноските си за НАТО се скатаваха да плащат. Ха хаА туй да разделяш ЕС и САЩ("краварите") и насъскваш, е мечтата ви на ***.НАТО си е достатъчно и Тръм ще го заздрави още, набивайки няколко канчета.
4
5
 
6
 
! Отговори
бирич преди 6 години
Обща европейска армия с Англия,Франция и Германия начело,и обща финансова система,ЕС се превръщаше в световен лидер.Това значеше,че САЩ оставаха на заден план,а Русия съвсем се превръщаше просто в суровинен придатък.Краварите и азиатските пиянки нямаше как да се съгласят на това.Трябваше да се измисли някво компромисни решение.Англия пак ще остане свързана с съюза,но не толкова интегрирана.Естествено съюза без Англия не няма да е толкова мощен.
3
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кога ще изритаме Британската империя от Европа. Нямам търпение. Ще изритаме заедно Британия, Канада, Австралия, Нова Зеландия. Един седесарски шут за предателите, както казва класикът.
2
6
 
3
 
! Отговори
Жалко преди 6 години
ЕС се разпада.И Симеончо го каза-това е първо и последно председателство за нас...
1
5
 
7
 
! Отговори
Евроатлантик преди 6 години
На колене пред Юнкер червеи, не сте достойни дори да целувате краката на Юнкер, ***. Да живее ЕС.