Макрон посъветвал Шулц да управлява в коалиция с Меркел

Ципрас и Макрон го насърчили да продължи управляващата коалиция
4 дек 2017 21:36,
8
Макрон посъветвал Шулц да управлява в коалиция с Меркел
Снимка: архив Reuters

Лидерът на германските социалдемократи заяви днес, че е бил насърчен от партии и лидери на европейски страни, включително и от френския президент Еманюел Макрон, да управлява отново в коалиция с Ангела Меркел, за да могат да бъдат извършени европейски реформи, предаде Франс прес.

"Гледаме много сериозно на посланията, идващи от наши европейски партньори", каза Мартин Шулц на пресконференция в Берлин.

Още по темата

"Наши братски партии, дори и господин Макрон, който не е председател на една братска партия" искат да бъде сложен край на политиката на блокаж спрямо реформите на еврозоната, каквато наблюдавахме досега от страна на германското министерство на финансите", каза Шулц.

Така той потвърди информациите на в. "Франкфуртер алгемайне цайтунг", че Макрон, а също и гръцкият премиер Алексис Ципрас са го насърчили в телефонни разговори да продължи управляващата коалиция с консерваторите с оглед постигане на напредък в европейските реформи.

Телефонните разговори, които проведох, имейлите и есемесите, които размених, са все в този дух, каза Шулц.

Германската социалдемократическа партия е готова да води разговори с консерваторите, за да се извади страната от политическата криза след провала на преговорите на Меркел със Свободните демократи и Зелените за съставяне на управляваща коалиция. Но социалдемократите имат намерение да поставят свои условия.

"Едно нещо е сигурно. Не можем да продължаваме така по отношение на Европа. Това е и посланието на други приятелски партии и правителства, които се надяват, че когато Германия има ново правителство, тя ще води прогресивна политика, която да е и по-социална, и по-динамична", каза Шулц.

Макрон иска да бъде създаден пост министър на финансите и да има бюджет на еврозоната, но тези идеи бяха посрещнати хладно в Берлин. Консерваторите виждат в тях риск, че дълговете на страните от еврозоната ще се превърнат в общо бреме и накрая едни страни ще трябва да плащат за дългове, натрупани от други. А германските социалдемократи имат позиции, близки до тези на Макрон.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всички приятелски банди,наречени за благозвучие партии(с малки изключения),са се вдигнали да спасяват потъващата кошара,наречена,ЕС,защото разбраха,че вече чукат събия,кат Брекзит и Каталуния!Да му мислят настоящите и бъдещите евророби - трябва бързо да се смелят в месомелачката на национални държави,иначе,усетят ли се и ще се разбягат всички с гръм и трясък!
5
0
 
1
 
! Отговори
Хм преди 6 години
Личи си,че Макарона е фен на бабичките-яко лобира за Меркелица,ха-ха.Само че има един проблем-Шулц спокойно може да поиска друг да е премиера!Впрочем, от Вашингтон май точно това искат.
4
2
 
9
 
! Отговори
Finish преди 6 години
Макрон и Шулдс ....се оженили ...азжияли щастливо и толерантността възстържестува ! до като единия не извадил неочаквано дебел макарон!
3
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Може би е добре да дойде друго правителство,но точно пък Франция,които забъркват само л.*** да дават съвет на Германия,ми се струва идиотско!Не че и немците са идеални,но са по-добри ръководители.И в крайна сметка всички държави трябва да седнат на една маса и да си кажат проблемите и да ги решат заедно.
2
3
 
8
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 6 години
Откъде накъде пръчлетата Макрон и Ципрас ще съветват германците какво правителство да образуват? Играта загрубява страшно!
1
4
 
11
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 6 години
И гърците и французите имат интерес да пият кръвта на Германия. Затова натискат въжеиграча Шулци. И Меркел, и той са от един дол дренки. Жадни за власт и както казал някога Людовик 14-ти - "след мен - потоп"!