Шулц поиска Европейски съединени щати до 2025 г.

Лидерът на ГСДП поиска на конгрес разрешение за преговори с Меркел
7 дек 2017 15:58, Елка Василева
52
Шулц поиска  Европейски съединени щати до 2025 г.
Мартин Шулц. Снимка: Reuters

Председателят на Германската социалдемократическа партия (ГСДП) Мартин Шулц призова днес за по-тясна интеграция в Европейския съюз с цел създаването до 2025 г. на "Европейски съединени щати", предаде ДПА.

Пред конгреса на своята партия той каза, че желае ЕС да започне работа по нов конституционен договор, който да създаде федерална Европа с единна политика в сфери като вътрешната и външната сигурност, данъците и валутните въпроси, международното развитие и предоставянето на убежище. По думите му страните, които не желаят федерализирането, трябва да останат извън блока.

В речта си Шулц подчерта, че европейските ценности се подкопават системно от Полша и ЕС не е в състояние да стори нещо, а Унгария също се отдалечава все повече и повече от блока, включително чрез големите си сделки с Китай, отбелязва Ройтерс.

Лидерът на ГСДП поиска от съпартийците си разрешение за започването на преговори с консерваторите на канцлера Ангела Меркел за съставянето на широка коалиция. "Ние не трябва да управляваме на всяка цена. Но не трябва и да отказваме да управляваме при всички обстоятелства. Важно е какво можем да направим", каза Шулц и добави, че "съдържанието е важно, а не формата".

Мартин Шулц засегна и икономически въпроси. Според него е по-добре да се инвестира в еврозоната, вместо вниманието да се съсредоточава върху мерките за икономии. "Нашият континент не може да си позволи още четири години германска политика към Европа, каквато практикуваше Волфганг Шойбле", каза той по адрес на бившия финансов министър на Германия.

Шулц изказа предположение, че ако ЕС имаше общ финансов министър, той щеше да попречи на гигантски компании като "Фейсбук" и "Гугъл" да се изплъзват от плащането на дължими данъци. Той посочи, че с оглед глобалните климатични промени Германия трябва да спре добива на кафяви въглища, но без това да се отрази на поминъка във въгледобивните райони.
 

/БТА/


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
2
 
18
 
! Отговори
ТHE Патриот преди 10 месеца
а ние европейците пък не щем :)
24
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Дойдохме си на думата. Европейски колонистан.
23
4
 
6
 
! Отговори
До Евроатлантик преди 10 месеца
Абе ей лудия, къде живееш видя тея 51 звезди на американския флаг бе? Поне като лъжете, лъжете с мярка.
22
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Вървим към все по централизирано управление в ЕС, което е лошо, защото ще загубим още суверенитет . Не им харесва, че Вишеградската четворка им дава отпор и искат да ги подчинят по този начин.
21
2
 
22
 
! Отговори
Виктор Орбан преди 10 месеца
Кукуто алкохолик може да иска и Европейска Арабска Джамахирия, ама няма! Получава три пръста с подчертано изпъкване на средния.
20
10
 
9
 
! Отговори
Евроатантик преди 10 месеца
И католическата църква да стане майка на православната също Искаме гей-бракове и много пари и лукс за дa се къпем във охолство и да ядем скъп хайвер и да пием шампанско.
19
9
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Дано до тогава ЕС да го няма ,некадърници.Ортак с дявола ще станете само вие да сте на власт.Разсипахте малките държави с вашите правила,съсипахте човешките ценности с вашите извратени залони.
18
8
 
5
 
! Отговори
ШибиРиби преди 10 месеца
Супер идея само няколко малки подробности около аристокрацията и там разните крале и кралици
17
30
 
11
 
! Отговори
Димитър преди 10 месеца
Дребните русофилски душици дерзаят. Те още си мечатят за СССР.
Абе ало събудтет се! 21 век сме! Разбира се че трябва да станем една държава. Пио-отделно нямаме шанс в новият световен ред.
16
5
 
13
 
! Отговори
strategic expert преди 10 месеца
Единствения шанс на ЕС да запази ролята си на № 1 Икономическа зона в Света ! И САЩ и БРИКС, Китай са конкурентни икономики и скоро ще има отражение дейността им!... а ние има да си мечтаем за нива на заплати.. без да сме произвели и един болт от Мерцедес...:)
15
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
И кво... Да станем една държава с гърчулята, дето имам още да им връщаме от почти 1000 години ли ? Само ако не стане и един грък по техните земи ...
14
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Шулц, ами Франция,Белгия,Холандия Скандинавските страни,Вишеградската четворка,Италия и Испания откажат с кой ще правиш СЕЩ?
13
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Почнаха да си признават един по един. ЕС е направена от америка и ако помните в флага на идиоте са 51 звезди но са 50 щата. 51 щат вече го разкриха, който беше скрит. Това е дело на ИЛЮМИНАТИ( направени от масони) не са Баварските по времето на Хитлер.
12
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
На Гея приятеля.
11
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Шулц поиска Европейски съединени щати до 2025 г.

Тиранията си показва грозното лице не на СЕЩ.
10
6
 
23
 
! Отговори
Шушан преди 10 месеца
Абре Шуши, неразбрах универсалният език арабски или ромски ще е? Понеже тези щати нещо трябва да ги сплотява. Нито общи ценности, нито морал, нито тва свобода равенство и братство? Тотално тази идея Афропейски съюз все повече не мога да я разбера
9
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
16 съветска република не станахме, но щат на ЕС ще станем с ръкопляскане от всички сороседесари.
8
17
 
14
 
! Отговори
asdf преди 10 месеца
Умен е и знае, че това е единствения шанс за европейските държави. В противен случай икономиките на Германия, Франция и другите все повече ще изостават от САЩ, Китай, а вече в играта започват да се включват и Индия, Бразилия, Индонезия, които са с огромно население и голям потенциал. Едно е да разчиташ най-вече на вътрешен пазар от 80 млн., и някакъв имагинерен европейски пазар, дето не знаеш кога ще се разпадне (пример с Брекзит), друго е федерация с централизирано управление от 500 млн. души.
7
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До 6
Заплатите в България ще станат еднакви на тези в Германия, когато се научим и ние да произвеждаме Мерцедеси.
6
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
добре,направете стандарта и заплатите еднакви и ще сее присъедини и БГ към ЕС ЩАТИ