Шулц поиска Европейски съединени щати до 2025 г.

Лидерът на ГСДП поиска на конгрес разрешение за преговори с Меркел
7 дек 2017 15:58, Елка Василева
52
Шулц поиска  Европейски съединени щати до 2025 г.
Мартин Шулц. Снимка: Reuters

Председателят на Германската социалдемократическа партия (ГСДП) Мартин Шулц призова днес за по-тясна интеграция в Европейския съюз с цел създаването до 2025 г. на "Европейски съединени щати", предаде ДПА.

Пред конгреса на своята партия той каза, че желае ЕС да започне работа по нов конституционен договор, който да създаде федерална Европа с единна политика в сфери като вътрешната и външната сигурност, данъците и валутните въпроси, международното развитие и предоставянето на убежище. По думите му страните, които не желаят федерализирането, трябва да останат извън блока.

В речта си Шулц подчерта, че европейските ценности се подкопават системно от Полша и ЕС не е в състояние да стори нещо, а Унгария също се отдалечава все повече и повече от блока, включително чрез големите си сделки с Китай, отбелязва Ройтерс.

Лидерът на ГСДП поиска от съпартийците си разрешение за започването на преговори с консерваторите на канцлера Ангела Меркел за съставянето на широка коалиция. "Ние не трябва да управляваме на всяка цена. Но не трябва и да отказваме да управляваме при всички обстоятелства. Важно е какво можем да направим", каза Шулц и добави, че "съдържанието е важно, а не формата".

Мартин Шулц засегна и икономически въпроси. Според него е по-добре да се инвестира в еврозоната, вместо вниманието да се съсредоточава върху мерките за икономии. "Нашият континент не може да си позволи още четири години германска политика към Европа, каквато практикуваше Волфганг Шойбле", каза той по адрес на бившия финансов министър на Германия.

Шулц изказа предположение, че ако ЕС имаше общ финансов министър, той щеше да попречи на гигантски компании като "Фейсбук" и "Гугъл" да се изплъзват от плащането на дължими данъци. Той посочи, че с оглед глобалните климатични промени Германия трябва да спре добива на кафяви въглища, но без това да се отрази на поминъка във въгледобивните райони.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
2
 
18
 
! Отговори
ТHE Патриот преди 6 години
а ние европейците пък не щем :)
23
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дойдохме си на думата. Европейски колонистан.
22
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вървим към все по централизирано управление в ЕС, което е лошо, защото ще загубим още суверенитет . Не им харесва, че Вишеградската четворка им дава отпор и искат да ги подчинят по този начин.
21
2
 
22
 
! Отговори
Виктор Орбан преди 6 години
Кукуто алкохолик може да иска и Европейска Арабска Джамахирия, ама няма! Получава три пръста с подчертано изпъкване на средния.
20
10
 
9
 
! Отговори
Евроатантик преди 6 години
И католическата църква да стане майка на православната също Искаме гей-бракове и много пари и лукс за дa се къпем във охолство и да ядем скъп хайвер и да пием шампанско.
19
9
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дано до тогава ЕС да го няма ,некадърници.Ортак с дявола ще станете само вие да сте на власт.Разсипахте малките държави с вашите правила,съсипахте човешките ценности с вашите извратени залони.
18
8
 
5
 
! Отговори
ШибиРиби преди 6 години
Супер идея само няколко малки подробности около аристокрацията и там разните крале и кралици
17
30
 
11
 
! Отговори
Димитър преди 6 години
Дребните русофилски душици дерзаят. Те още си мечатят за СССР.Абе ало събудтет се! 21 век сме! Разбира се че трябва да станем една държава. Пио-отделно нямаме шанс в новият световен ред.
16
5
 
13
 
! Отговори
strategic expert преди 6 години
Единствения шанс на ЕС да запази ролята си на 1 Икономическа зона в Света ! И САЩ и БРИКС, Китай са конкурентни икономики и скоро ще има отражение дейността им!... а ние има да си мечтаем за нива на заплати.. без да сме произвели и един болт от Мерцедес...:)
15
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И кво... Да станем една държава с гърчулята, дето имам още да им връщаме от почти 1000 години ли ? Само ако не стане и един грък по техните земи ...
14
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Шулц, ами Франция,Белгия,Холандия Скандинавските страни,Вишеградската четворка,Италия и Испания откажат с кой ще правиш СЕЩ?
13
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Почнаха да си признават един по един. ЕС е направена от америка и ако помните в флага на идиоте са 51 звезди но са 50 щата. 51 щат вече го разкриха, който беше скрит. Това е дело на ИЛЮМИНАТИ( направени от масони) не са Баварските по времето на Хитлер.
12
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На Гея приятеля.
11
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Шулц поиска Европейски съединени щати до 2025 г.Тиранията си показва грозното лице не на СЕЩ.
10
6
 
23
 
! Отговори
Шушан преди 6 години
Абре Шуши, неразбрах универсалният език арабски или ромски ще е? Понеже тези щати нещо трябва да ги сплотява. Нито общи ценности, нито морал, нито тва свобода равенство и братство? Тотално тази идея Афропейски съюз все повече не мога да я разбера
9
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
16 съветска република не станахме, но щат на ЕС ще станем с ръкопляскане от всички сороседесари.
8
17
 
14
 
! Отговори
asdf преди 6 години
Умен е и знае, че това е единствения шанс за европейските държави. В противен случай икономиките на Германия, Франция и другите все повече ще изостават от САЩ, Китай, а вече в играта започват да се включват и Индия, Бразилия, Индонезия, които са с огромно население и голям потенциал. Едно е да разчиташ най-вече на вътрешен пазар от 80 млн., и някакъв имагинерен европейски пазар, дето не знаеш кога ще се разпадне (пример с Брекзит), друго е федерация с централизирано управление от 500 млн. души.
7
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 6Заплатите в България ще станат еднакви на тези в Германия, когато се научим и ние да произвеждаме Мерцедеси.
6
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
добре,направете стандарта и заплатите еднакви и ще сее присъедини и БГ към ЕС ЩАТИ
5
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Полша и Унгария подкопаваха също съветските ценности. Те са винаги предатели. А България подкрепя еднакво съветските и европейските ценности.