Шулц поиска Европейски съединени щати до 2025 г.

Лидерът на ГСДП поиска на конгрес разрешение за преговори с Меркел
7 дек 2017 15:58, Елка Василева
52
Шулц поиска  Европейски съединени щати до 2025 г.
Мартин Шулц. Снимка: Reuters

Председателят на Германската социалдемократическа партия (ГСДП) Мартин Шулц призова днес за по-тясна интеграция в Европейския съюз с цел създаването до 2025 г. на "Европейски съединени щати", предаде ДПА.

Пред конгреса на своята партия той каза, че желае ЕС да започне работа по нов конституционен договор, който да създаде федерална Европа с единна политика в сфери като вътрешната и външната сигурност, данъците и валутните въпроси, международното развитие и предоставянето на убежище. По думите му страните, които не желаят федерализирането, трябва да останат извън блока.

В речта си Шулц подчерта, че европейските ценности се подкопават системно от Полша и ЕС не е в състояние да стори нещо, а Унгария също се отдалечава все повече и повече от блока, включително чрез големите си сделки с Китай, отбелязва Ройтерс.

Лидерът на ГСДП поиска от съпартийците си разрешение за започването на преговори с консерваторите на канцлера Ангела Меркел за съставянето на широка коалиция. "Ние не трябва да управляваме на всяка цена. Но не трябва и да отказваме да управляваме при всички обстоятелства. Важно е какво можем да направим", каза Шулц и добави, че "съдържанието е важно, а не формата".

Мартин Шулц засегна и икономически въпроси. Според него е по-добре да се инвестира в еврозоната, вместо вниманието да се съсредоточава върху мерките за икономии. "Нашият континент не може да си позволи още четири години германска политика към Европа, каквато практикуваше Волфганг Шойбле", каза той по адрес на бившия финансов министър на Германия.

Шулц изказа предположение, че ако ЕС имаше общ финансов министър, той щеше да попречи на гигантски компании като "Фейсбук" и "Гугъл" да се изплъзват от плащането на дължими данъци. Той посочи, че с оглед глобалните климатични промени Германия трябва да спре добива на кафяви въглища, но без това да се отрази на поминъка във въгледобивните райони.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
I AZ ISKAM AMA DA SE MAHNAT OT UPRAVLENIE XAZARITE I TIXNITE DABLINSKI ZAKONI EVROPA NA EVROPEIZITE a ne NA HAZARSKITE BRATIA AFROAZIATZITE
43
5
 
4
 
! Отговори
ДА ВИ СВЕТНА: преди 6 години
"САЦИАЛНАТА МРЕЖА" --Е ВЪЗМОЖНА ,САМО ОТ ОТЧИСЛЕНИЯТА НА ФИНАНСИИТЕ НА ГОЛЕМИ И ЕФЕКТИВНИ ПРЕДПРИЯТИЯ В ЕС , И ТЕХНИТЕ КЛОНОВЕ В ПО-МАЛКИТЕ СТРАНИ!"СОЦИАЛНАТА МРЕЖА"---НЕ Е ВЪЗМОЖНА В РАМКИТЕ НА ЕДНА ОТДЕЛНА СТРАНА И НАЦИЯ!ОБЕДИНЕНИЕТО НА ЕВРОПА--ПРАВИ СИЛАТА!!!РАЗДЕЛЕНИЕТО Е ---САМО , БЕДНОСТ , МИЗЕРИЯ , ГЛАД , НИЩЕТА И ...МНОООООГО КРЪВ!!!ПРЕЖИВЕЛИ СМЕ ГО ВЕЧЕ...!!!СТИГА!!!ЕДИННА ЕВРОПА---ТОВА Е СМИСЪЛА НА МИЛИОНИТЕ , В ТОЗИ КОНТИНЕНТ!
42
9
 
8
 
! Отговори
ШУЛЦ Е АДСКИ ПРАВ! преди 6 години
ЕС-- ТРЯБВА ДА БЪДЕ "ОБЕДИНЕНИТЕ ЕВРОПЕЙСКИ ЩАТИ"!!!НАМА ДРУГ ИЗХОД!!!ОБЕДИНЕНА ЕВРОПА ---ТОВА Е ИСТИНАТА!!!!ОБЕДИНЕНА ЕВРОПА --ТОВА БЕШЕ И МЕЧТАТА НА СОЦИАЛИСТИ И НАЦИОНАЛ -СОЦИАЛИСТИ!ТОВА , БЕШЕ И ---СМИСЪЛА НА ВСВ!!!!
41
7
 
5
 
! Отговори
до 41 преди 6 години
доколкото знам българският народ се е създал от обединението на траки,славяни и прабългари . и едно такова обединение не е сложило край на белият човек на балканите нито е заличило България ! именно обединени като един народ славяните,траките и прабългарите са устояли заедно над 1300 години . така че идеята на шулц е добра и единствената гарантираща независимостта на европа
40
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
#40: Обединението" на европа от федерален тип(есщ),означава край на всякакви остатъци от нации и национални култури" и превръщане на населението в добитъ,даже по-покорен и безпомощен от американския -те поне имат оръжие!Това означава край на европейския бял човек,без този от държавите извън ес!Такова "обединение" би направило добра услуга на Путин,за заличаването на "нещото" ес!
39
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Обединението на Европа е кошмарът на Путин. Той иска слаба и разкъсана от войни Европа.
38
3
 
7
 
! Отговори
Пан Креас преди 6 години
шулц, това бе Моя идея, която вие оcpаxте, безвизионно и тотално! не знам на какво друго се надявате, освен да видите продължението на разпада, за който вие допринесохте с пълни сили и безсмислено nоmeнe, като едни бивши, соц. диктаторски единици. истината е, че вие не направихте нищо по-различно от хонекер, юнкер, чаушеску, меркел и така нататък... единственото, в което успяхте е ТОТАЛНАТА ЦЕНЗУРА и ТОТАЛНОТО НАБЛЮДЕНИЕ.
37
9
 
18
 
! Отговори
seira преди 6 години
До Неук 35:НАЙ ГОЛЯМИЯ СТРАХ ЗА ПОРОБИТЕЛИТЕ (САЩ) Е ОБЕДИНЕНИЕТО НА ЕВРОПА С РУСИЯ И ПАРТНЬОРСТВОТО ИМ С КИТАЙ!САНКЦИИТЕ СРЕЩУ РУСИЯ КОЙ ГИ ИЗМИСЛИ?!ТРЕСКА ГИ ТРЕСЕ, СЪН НЕ ГИ ЛОВИ!АМИН!
36
5
 
18
 
! Отговори
читател преди 6 години
Още един за лудницата !
35
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Германците в две световни войни не успяха да покорят Европа, сега по мирен път ще го правят....
34
7
 
6
 
! Отговори
Неук преди 6 години
Seira ли си *** ли си, ти май си таен агент на Путин! Европа няма какво да се обединява с Русия, щом тя не признава европейските закони и права. Първо преди да цопнеш подобна глупост, отиди и питай твоя пожизнен княз дали ще приеме да влезе в сега съществуващият ЕС? Азия си има свой икономически съюз и би било добре да каже кой от двата избира. Ама май го влече на изток!
33
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
KOI SCHTE OSTANE IZOBSCHTO V ES TOVA DA NE TIE SBIROTAKYT USA TOVA SA XILQDOLETNI NACII I KULTURI KAK SCHTE GI OBEZLISCHPSCH BAIII ES
32
5
 
19
 
! Отговори
jenny преди 6 години
Тоз иврей направо е отвратителен
31
5
 
17
 
! Отговори
seira преди 6 години
До Неук 31:ИДЕЯТА ЗА ОБЩ ЕВРОПЕЙСКИ (ЕВРАЗИЙСКИ) СЪЮЗ ОТ АТЛАНТИКА ДО ВЛАДИВОСТОК Е В ОСНОВАТА НА ДОКТРИНАТА "ДЕ ГОЛ", ПРОТИВОПОСТАВЯЩА СЕ НА ПОПЪЛЗНОВЕНИЯТА НА САЩ И МЕЖДУНАРОДНИТЕ МОНОПОЛИ ЗА СВЕТОВНА ХЕГЕМОНИЯ ("НОВ СВЕТОВЕН РЕД")!ЦЕЛТА Е ОБЕЗЛИЧАВАНЕ НА НАЦИОНАЛНИТЕ ДЪРЖАВИ И ПОДЧИНЕНИЕ НА ЕВРОПА, ПРЕВРЪЩАЙКИ Я В МАША ЗА СОБСТВЕНАТА ИМ ИЗГОДА!НАКРАТКО: МЕЖДУНАРОДНАТА ШАЙКА ОБИРДЖИИ ЗАЯВЯВАТ ЯСНО И НЕДВУСМИСЛЕНО, ЧЕ ИСКАТ ДА ПОРОБЯТ ЕВРОПА И СВЕТА!!!АМИН!
30
7
 
5
 
! Отговори
Неук преди 6 години
До 29,Товаарич какъв ЕС до Владивосток те тресе. Владивосток е в Азия ако не знаеш! В този ЕС по твоята логика безпроблемно може да се включат Зимбабве и Тринидад и Тобаго!?
29
16
 
7
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 6 години
Макар да уважавам много Шойбле, длъжен съм да призная, че предложението на Шулц е много навременно. Ако сега Европа не се обедини, много скоро в нея ще командват онзи с дръпнатите очи. Чрез това обединение би се ограничила и агресията на Русия и вредите, които биха могли да се нанесат от неразумната политика на САЩ! Да помним завета на Кубрат:Обединението прави силата."
28
9
 
14
 
! Отговори
seira преди 6 години
ШУЛЦ РАЗКРИ ИСТИНСКОТО СИ ЛИЦЕ!СЪЗДАВАНЕТО НА ЕВРОПЕЙСКИ СЪЕДИНЕНИ ЩАТИ Е ПОЛИТИЧЕСКИ УДАР СРЕЩУ ЗАВЕТА НА ДЕ ГОЛ ЗА ЕДИНЕН ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ ОТ АТЛАНТИКА ДО ВЛАДИВОСТОК И ОБСЛУЖВА ТЯСНО ИНТЕРЕСИТЕ НА АМЕРИКАНСКИТЕ И МЕЖДУНАРОДНИ МОНОПОЛИ ЗА ПРОТИВОПОСТАВЯНЕ НА РУСИЯ И ОСТАНАЛИЯ СВЯТ!!!ЕВРОПЕЙСКИЯТ СЪЮЗ В СЕГАШНИЯ СИ ВИД Е В АГОНИЯ И СПЕШНО СЕ НУЖДАЕ ОТ ПРЕОБРАЗУВАНЕ В СЪЮЗ НА СУВЕРЕННИ ДЪРЖАВИ, ВКЛЮЧВАЙКИ НА ПО-КЪСЕН ЕТАП И РУСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ!АМИН!
27
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Една каска да му сложат и си е баш Шулц.
26
1
 
7
 
! Отговори
ер преди 6 години
и как ще празнуваме деня на независимостта? трябва и доста пари за подкупи на политици и т н ?
25
14
 
8
 
! Отговори
Дсе преди 6 години
Пич, добре че са европейците, за да нямаме демокрация тип Централна Азия или Африка.