Новата модна култура: Втората употреба!?

50% от пазаруващите я са хора с доходи над средните
12 дек 2017 20:44, Екип на Bloomberg
41
Новата модна култура: Втората употреба!?
Снимка: Pixabay

Покупателната способност на потребителите има значение, тъй като в икономиките с по-висок жизнен стандарт се купува повече. Това коментира Геновева Петрова, съосновател на Remix, в ефира на Bloomberg TV Bulgaria. 

„Не бих казала обаче, че има някакво въздържане от купуване на секънд хенд. Защото това да купиш нещо втора употреба все повече навлиза като култура и на него се гледа все повече като на рециклиране и като на изгодна сделка“.

Петрова цитира и доклад, според който над 50% от пазаруващите онлайн втора употреба са всъщност хора с над средния доход.

„Те търсят изгодната сделка, търсят коректното представяне на продукта (ако има дефект, да бъде описан) и търсят рециклиране, а не толкова на всяка цена тези продукти да се пазаруват от хора, които не могат да си позволят да си купят нещо друго“.

Тя допълни, че има и такива потребители, а втората употреба според нея предоставя за тях възможност да се обличат по-добре и да се обличат от марки, които харесват, без да нарушават бюджета си твърде много.

„Нашата статистика говори, че дори хората, които не са пазарували секънд хенд преди, престрашавайки се да пробват няколко пъти такава покупка, стават сравнително лоялни потребители и са склонни да ги предлагат и като подаръци“.

Съоснователят на Remix посочи, че през 2018 компанията ще се насочи отново към разрастване и пълно възстановяване от щетите, нанесени от пожара.

„Планираме да отворим два нови пазара още през януари в Австрия и Германия и да удвоим тазгодишния си оборот. Така че смятаме да останем най-големия секънд хенд търговец в Централна Европа и вече не само там, но и в Западна Европа“. 

Вижте повече на Bloomberg TV Bulgaria. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Едно е да купиш армани втора ръка и друго е някой анцуг адибас.
38
1
 
6
 
! Отговори
Аз преди 6 години
Има български фирми,които шият облекла и предлагат доста интересни модели.Материите със сигурност са доста качествени-не се свиват или раздърпват при пране или пък да се разтече боя от цветовете.Защо за едно етикетче трябва да се правите на ...Защо пък да подценяваме родното,българско производсто.Със сигурност дрехите ме миришат,както споделя номер 37 на суров петрол.Даже Кейт Мидълтън разчита на български дизайнер(може да се провери)за своите тоалети,а тя е облечена много стилно.
37
3
 
6
 
! Отговори
шоп преди 6 години
До АбдулАлхазредИмам приятелка, която цяла година, всеки ден, обикаля магазините за втора употреба, а те в София са много. Купува, пере, глади, а лятото наема сергия в Несебър и ги продава. Изкарва луди пари, защото ги купува буквално за стотинки. Ти откъде знаеш, че не си облечен в нещо втора употреба.
36
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А " евтините нови дрехи", които миришат на нерафиниран нефт, каква енергия носят?!А " новите" дрехи от моловете дали не са връщани по няколко пъти от размислили копувачи?
35
2
 
4
 
! Отговори
До до 26 преди 6 години
Незнам каква е производствената цена на якето. А и не ме интересува, защото аз няма как да го намеря за 120лв.Аз също се занимавам с бизнес и някои стоки са с над 400% марж. Просто едно нещо струва толкова, колкото някой е готов да плати за него. Ако наистина имаш възможност да ги взимаш на такава цена веднага трябва да започнеш да ги продаваш.
34
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дали Геновева Петрова е била издокарана, за убедителност, с вехтории за това интервю, аз не знам, а и едва ли е важно... Важното, че някой се опитва да ви внуши, че плащането за чужд *** е ОК и КУУЛ. След 10 - 15 години някой ще ни обяснява, че пазавуването на остатъци от ресторанта е оползотворяване, практичност, и готино по свой начин. И ако сега казваме "Йеее!", тогава пак ще сме съгласни да сме недочовеци. Защото днес вече сме се избрали да сме такива и в такива ще се превърнем.
33
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дрехата носи енергия. Затова аз като прочетох повече, спрях да купувам. По добре да имаш малко, но нови. Хората се затрупват с дрехи втора ръка и всъщност дават много пари. Това е мания.
32
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само за да се покаже, че е облечен марково и да носи телефон за 1500 лв, българина е готов и ента употреба да купи и месеци наред да живее на кренвирши и весела лютеница.
31
1
 
3
 
! Отговори
до 26 преди 6 години
Не е зле. Ама съм работил в шивашка фирма където се шиеха въпросните якета на монклер за Италия и Франция. Една бройка излиза 80-90 лева, аз си ги купувам по 120 лева.
30
9
 
18
 
! Отговори
Аз преди 6 години
Никога,ама никога няма да си купя дрехи втора ръка(не важи за автомобил).Предпочитам български дрехи,качествени са,не само за един сезон.Аз не робувам на марков етикет.Имам си правило-едно нещо(примерно дреха)за да ти служи,трябва да го пазиш и да го поддържаш.
29
4
 
12
 
! Отговори
абсурдистан преди 6 години
1, тези дрехи са Дарени и трябва да се Даряват ,а не да се Продават ! 2, при кремация не се горят нито дрехи,нито одеяла,нито обувки , ама все пак хората слагат най-хубавото ,поне до опелото ,а после ...... ?
28
15
 
23
 
! Отговори
Дзъ преди 6 години
Аз си намирам страхотни неща - чисто нови. Доходът ми е много над средния. Вярвам, че по този начин (освен, че прелокирам средства за много по-смислени неща от дрешки) не насърчавам безсмисленото производство на тонове болкуци - нови, вярвам че не подкрепям китайската промишлена инвазия и съответно режима на психопата и не на последно място вярвам, че с тези ми действия ограничавам замърсяването на околната ми среда, макар и на микроравнище....айде лек ден
27
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
има ли смисъл да се купува нова кола за да скача в траповете на лунния пейзаж в родната околна среда!
26
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 20Хахахаха альоууууууу кармопазителяяяяяя!Кармата е това което си ТИ и което ТИ правиш. Енергии се прехвърлят, но това означава да ходиш гол. Защото има значение и кой го е пипал докато стигне до гърба ти. Хайде не се префантосвай и не плаши простите хора с глупостите си . :)))))И тръгвай гол.....ще е страшен екшън. ХАХАХАХАХАХА Аман от ***! :)))
25
2
 
10
 
! Отговори
Тъп журналист преди 6 години
хайде да помислим малко над подзаглавието и каква информация ни дава"50% от пазаруващите я са хора с доходи над средните"Това е много вярно, след като СРЕДНА величина означава - СРЕДАТА НА НЕЩОта в този смисъл "Половината от хората попадад под средата"колко много информация, в този интелектуален запек
24
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Преди 3 години си купих яке на Moncler от ибей. Беше с етикета, човека каза че просто не му седи добре,изгубил е бележката и не може да го върне. На -20 го нося само с тениска отдолу. Не е мръднало. Имам още поне 15 якета,но това ми е любимо и само с него джиткам. Цената му в магазина беше 1900$ а аз го купих за 800$ . Не разбирам какво срамно, лошо, унизително има в това че спестих пари, имам дреха която обичам и ще я нося поне 5 години за разлика от някой "guess"за 200$ и ще изсържи един сезо
23
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 19 от 17Да, правилно има прекалено много комплексирани хора които ще си купят дори втора ръка дрехи само и само да са "маркови" и да демонстрират клас който нямат с 5те си лева в джоба. На марки не робувам от много години. Купувам БЪЛГАРСКИ дрехи.
22
21
 
9
 
! Отговори
АбдулАлхазред2 преди 6 години
Дори не се събирайте с хора втора ръка.Това може да замърси и промени изцяло жизнената ви сила цялата съдба пътя и живота ви Това са лешояди,хранещи се и обличащи ви с ***.Тези дрехи са сваляни в разни спешни отделения и болници от трупове кадаври.Приемайки дрехата приемаш цялата и духовна и негативна енергия на трупа.След това вече си *** трудно е да те оправят трябва стриктни ритуали да спазваш за да се върнеш в пътя и понякога е невъзможно ако човек е умрял насилствено от болест тн
21
8
 
26
 
! Отговори
до АбдулАлхазред преди 6 години
Аз пък имам късмет и си купувам само дрехи от щастливи и успешни хора - в повечето случаи са от богати германци. Откакто нося тези дрехи научих немски и всеки ден си намирам пари на земята. Освен това се подмладих с десет години, защото взех да си слагам и по някоя детска дрешка, сега съм по-здрав от преди.
20
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Купувал съм си нелоши памучни дрешки, които ползвам като работни. Иначе кой знае какво хубаво няма. Познати са си намирали прилични кожени якета.Бельо и обувки употребявани не бих си купил. Жена, ако е не е много абюзвана, може и до четвърта употреба, но при условие, че държи компресия.