След Brexit-а: Лондон иска икономическа самостоятелност

Премиерът Тереза Мей с план след излизането от ЕС
19 дек 2017 22:45, Петя Славова
13
След  Brexit-а: Лондон иска икономическа самостоятелност
Снимка: Reuters

Британският премиер Тереза Мей заяви пред министрите си днес, че целта на Лондон трябва да бъде споразумение, което дава възможност на страната да определя собствени правила след излизането от ЕС, съобщи пред журналисти днес говорител на Мей, цитиран от Ройтерс.

Министър-председателката представи днес на правителствено заседание дългосрочните си цели за предстоящите преговори по Brexit-а.

Още по темата

След като миналата седмица Мей успя да постигне споразумение с ЕС за преминаване към следващия етап на разговорите, днешната министерска среща бележи началото на следващата битка на Мей по Брекзита - какви точно да бъдат дългосрочните отношения между Великобритания и блока.

При оформянето на решението Мей ще трябва да преодолее дълбокото разделение у дома, включително сред висши министри, за това дали да синхронизира икономическото бъдеще на страната с ЕС или да се отдели изцяло от блока и да се стреми към по-глобална роля.

Премиерът заяви, че е ясно каква е целта на кабинета: споразумение, което осигурява най-добрите възможни търговски условия с ЕС, дава възможност на Великобритания да установи правила, които отговарят на нашата ситуация и съдействат за амбициозните търговски споразумения с трети страни, каза говорителят.

Той допълни, че Мей изключва възможността за икономическо партньорство с ЕС по модела на Европейската икономическа зона, като целта й е да постигне по-амбициозно споразумение от това, подписано между Канада и ЕС миналата година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още по темата: ЛондонЕСтереза мейBrexit
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Англичаните са най големите расисти на континента и в света.
10
4
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Жива ли е кралицата - рептилка или умря вече?
9
4
 
27
 
! Отговори
Британците... преди 6 години
...могат да бъдат напълно сигурни, че ще получат икономическата си самостоятелност в пълния размер, в който е била при приемането им в ЕС. Били са толкова самостоятелни , че близо десетилетие са пълзяли по корем пред Дьо Гол, за да се доберат до привилегиите, чрез които успяха да се закрепят икономически .Е, сега ще им върнем лентата назад!
8
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
може да искат много работи, но в крайна сметка сами се прецакаха и никой не могат да обвинят, така че им остава да си сърбат супата и да дерзаят. иначе големи специалисти и политици, а се оакаха цветущо и станаха за смях по целия свят с глупостта, която сътвориха за излизане. уж щяло да бъде по-евтино и по-сигурно, да ама не. сега като платят едни милиарди и търговията като им обложат с мита и като нямат достатъчно квалифицирани работници да ги видим.
7
5
 
16
 
! Отговори
Истината преди 6 години
Най-големият проблем за британското правителство е да обясни на гражданите си защо(и на кого) е нужен Брекзит!Щото става въпрос за интересите на Богоизбраните,управляващи реално UK!
6
7
 
18
 
! Отговори
Факт преди 6 години
Ако ЕС се върне към корените си на предимно икономическа организация,повечето от проблемите ще изчезнат автоматично!Естествено бюрократите в Брюксел ще са остро против-стават ненужни!
5
6
 
21
 
! Отговори
гръцмул преди 6 години
ама фараж не иска да се откаже 20 бина евро пенсия. Може ли да си евро депутат и да се бориш за разпад, че и ти плащат за тва. нагли ингилизи. нямат място в европа. да се присъединяват към САЩ. все едно те не са имали глас в ЕС, айде стига бе.
4
20
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Фараж много добре каза, че в 21-ви век няма нужда един съюз да е едновременно политически и икономически. Нищо не пречи на държави с различна политика да търгуват стоки и услуги (но не хора) помежду си. Еврозелките обаче искат да втълпят, че двете неща задължително вървят заедно и извиват ръцете на всеки който иска да излезе от политическия съюз, като го заплашват с бойкотиране на търговията.
3
3
 
18
 
! Отговори
london a преди 6 години
не искаме да се отчитаме на ЕС за офшорките и финансовите машинации. да го ду ат бедните
2
6
 
7
 
! Отговори
българина преди 6 години
че кой не иска????
1
25
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Свършено е с криптокомунистическия експеримент, наречен ЕС. Върнете суверенитета на народите и контрола над границите. За 10г. членство България нищо добро не видя - стопи се с 1 милион и се напълни с бежанци. Великобритания е права за себе си. Който е с Германия, само катастрофи е видял. Исторически факт.