Орбан поиска от Дядо Коледа: Защита на християните!

"Християнството е култура и цивилизация. Ние живеем в него"
Обновена: 25 дек 2017 12:17 | 25 дек 2017 12:15,
156
Орбан поиска от Дядо Коледа: Защита на християните!
Снимка: Reuters

Унгарският министър-председател Виктор Орбан написа обръщение по случай Коледа към християните в страната си и в Европа, публикувано на интернет-страница на консервативния портал "Magyar Idők".

Ние, европейците живеем в култура, създадена от ученията на Христос. Замислям се за известната поговорка на покойния унгарски министър-председател Йожеф Антал: "В Европа дори атеистите са християни".

Според Евангелието на Марк втората заповед на Христос звучи като: "Обичай ближния, както обичаш себе си". В Европа днес често споменават това, искайки да ни обвинят, че макар да се обявяваме за християнин, ние не искаме или дори не позволяваме на милиони от други континенти да се заселят в Европа. Но те забравят втората част от заповедта: " Трябва да обичаме ближния си, но също така трябва да обичаме себе си. Да се обичаме също означава да се грижим и да защитаваме това, което сме. Да обичаме себе си означава, че обичаме нашата страна, нашата нация, нашето семейство.

Когато изчертаваме границите на нашата идентичност, отбелязваме християнската култура като източник на нашата гордост и поддържаща сила. Християнството е култура и цивилизация. Ние живеем в него. Не става въпрос за това колко хора ходят на църква или колко се молят честно. Културата е реалността на всекидневния живот. За европейците християнската култура определя ежедневието ни.

Основите на европейския живот сега са подложени на атака. Не искаме да преименуваме коледните си традиции и не искаме да ги защитаваме с бетонни блокове. Не искаме да лишаваме децата от Дядо Коледа. Не искаме да ни отнемат празника на Рождеството. Не искаме притеснения и страхове да ни придружават на празничното поклонение. Не искаме никой да тормози дъщерите и жените ни в тълпата, която посреща Новата година", написа той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


156
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
101
0
 
13
 
! Отговори
Ватикана - Ели! преди 6 години
Вижте какво прави Ватикана, Ватикана се извинява на катарите, кои са катарите, а богомилството- България. Сега ще излязат историческите източници - писани за БГ, докумените. България трябва да се гордее с историята си... Даваме писменост, даваме духовно учение - Дънов, Богомилството. Спираме арабското нашествие. Велик народ сме, нека не позволяваме разделенията, да сеят омраза. Самите евреи предлагат, българската църква за Нобелова награда за мир.Честито Рождество Христово, Велики Българи!!!
100
2
 
3
 
! Отговори
Исус - Ели преди 6 години
Хайде стига с това делене. Учението на Христос е било предназначено само за евреите. И Павел в спора си с Петър, решава, че християнството ще се разпострани и извън евреите, така християнството се разпостранява.Така че, стига филистимците са оспорвали световната история.Ерусалим е световно наследство, и трябва да се уважава еврейската, християнската и арабската история.Не може да слагате палестански печат на историята, нямате исторически корени, логично държавност, писменост и т.н.
99
0
 
2
 
! Отговори
муспи преди 6 години
За да се каже ближен, значи има и далечен. Къде е граниата? Като се постави един евреин или арапин до европеец, разликата е очевидна. Тези същетва ако имаха души, щеше да се забележи че са много повече св?не отколкото хора, но нямат и душонки за да не се обиждат свин?те, - те са неодушевена биомаса предназначена да воюва с християнството. Християните като ги виждат, бягат ст този свят, с което се спасяват.
98
0
 
5
 
! Отговори
Исус преди 6 години
Понеже Ерусалим е град на много народи, тогава арабите ще разрешат разкопки на израелците, защото под камъка на Моамед изгонен от Мека,, бай дъ уей приет от 3 еврейски племена - които са го приели в Медина - оазис, лежи история. Тази история е световно наследство, на християнския свят. Малко повече уважение към археологията. Не може да се сложи един камък, и да убиваш историята. Факт , Мохамед изгонен от Мека, го приютяват евреите в Медина, после ги езколва, ако не приемат религията му.
97
7
 
3
 
! Отговори
Исус преди 6 години
Да не забравяме, че Исус е евреин. Апостолите са евреи, колко от апостолите и къде, от кого са убити? Колко евреи са последователите на Исус - хиляди?! Галилеиското езеро.Исус е роден от еврейка. Кой разпъва Христос - Рим. Защо на кръста пише:"Цар на Юдеите" - Рим.Кой е имал правото да разпъва на кръст, единствено Рим. Къде в историята филистимците - днешните палестинци са съдали държавни структури, език, писменост, за да имат претенции.Ерусалим е град на много народи.Това е: Факт.
96
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Велик човек е Орбан, за такъв лидер и ръката си в огъня съм готов да сложа. Нищо общо с наще минзухари..
95
1
 
17
 
! Отговори
Polska преди 6 години
Орбан е легенда!
94
2
 
18
 
! Отговори
Той беше прав! А.Х. преди 6 години
Орбан е абсолютно прав. Единственият нормален европейски политик. Евреите и мюсюлманите нямат място в бяла и християнска Европа. Господ Исус Христос е наш покровител! Честита Коледа!
93
1
 
19
 
! Отговори
Факт преди 6 години
Прав е Орбан,даже е много мек!Очевидно проблемът с нашествието няма да се реши с цветенца и меченца,а с огън и меч!На Европа е нужна нова Реконкиста,която да я пречисти от исляма ЗАВИНАГИ!Нека тия си правят каквото искат в Азия и Африка,но в Европа да не стъпват!
92
17
 
5
 
! Отговори
Зозо преди 6 години
До реалистМарш в Кремъл, ***! Даже и на Коледа сте оакали форумите!
91
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Римляните отдавна са го казали:"Cuius regio, eius religiо"Чиято е земята, негова е религията
90
1
 
11
 
! Отговори
Polska преди 6 години
До реалистЧестито Рождество Христово!
89
3
 
19
 
! Отговори
реалист преди 6 години
За ЕвроГейците всичко различно от християнски морал е ценност. За Християните, които говорят истината се казва, че имат език на омразата. Истината стана омразна. ЧЕСТИТО РОЖДЕСТВО ХРИСТОВ, А НЕ КОЛЕДА.
88
0
 
26
 
! Отговори
Polska преди 6 години
Като гледам коментарите доста нпо-та, меки китки и мюсюлмани се опитват да дискредитират Орбан. Най-много ме радва какъв гърч получават либерaстите от всяка негова дума!
87
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
КАКВИ ТРОГАТЕЛНИ АНГЛИЙСКИ ДРАМИ ПО КОЛЕДА АХАХАХАХАХА "ГЕРОЯТ" ВИЧКО ПОБЕДИТЕЛЯ НА СОСОР ХАХАХАХАХ
86
12
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
в Унгария няма дядо коледа, Орбан го изрита заедно със Сорос
85
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонименще родиш моше
84
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
92, мъж съм и не раждам. А гейовете до днес се опитвате да забременеете. Безуспешно. Или си мюсли? Всички *** в пустинята, всички прайдове в психодиспансер :))) Мачкай Орбане!
83
2
 
7
 
! Отговори
Йон преди 6 години
Коледа е старобългарски празник. Прочетете откъде идва бог Колад. Кристмас е нещо съвсем друго.Сега истинския празник е Рождество Христово
82
16
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ВИКТОР КОРВАН Е МНОГО СМЕЛ КОГАТО БЪЛГАРИТЕ МУ ПАЗЯТ ДЪРЖАВАТА