Германия за обозримото бъдеще: Без Украйна и Турция в ЕС

Ще търси алтернативни форми на сътрудничество с тези страни
26 дек 2017 11:00, Петя Славова
78
Германия за обозримото бъдеще: Без Украйна и Турция в ЕС
Снимка: БТА

Украйна и Турция няма да станат членове на Европейския съюз в обозримо бъдеще, прогнозира германският външен министър Зигмар Габриел в интервю за медийна група "Функе", цитиран от ТАСС.

Според Габриел трябва да се търсят "алтернативни форми за по-близко сътрудничество" с тези страни. Той смята, че пример за такива отношения може да стане споразумение, подобно на това, което Брюксел се опитва да договори с Лондон. "Ако успеем да постигнем разумно споразумение, което да регулира отношенията с Европа след Брекзита, то може да стане образец за други страни - за Украйна или за Турция", отбеляза министърът, цитиран от БТА.

По отношение на Турция той не изключи възможността в крайна сметка да се стигне до по-тясна форма на митнически съюз, но подчерта, че това не може да стане, докато ситуацията в Турция не се промени.

Отношенията между Германия и Турция в последно време са накърнени от множество арести на германски граждани, заподозрени във връзки с терористични организации и в опит за подготвяне на държавен преврат. По данни на германското външно министерство в затвори в Турция се намират повече от 50 германски граждани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
4
 
10
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 6 години
До ХА-ХА-ХА-ХА-ХАААААААПроизвежда???? Ти, професионално занимавал ли си се с украинска техника, поизведена последните 10-15 години? Аз съм се занимавал.Няма да цитирам марки и стоки, но да рекламираш украински стоки , е все едно да рекламираш турско или китайско менте на някаква немска стока.Качество-никакво, само на външен вид е хубаво. Сега те са на ниво дивия капитализъм на 90-те у нас.Само ментета и далавери.
34
0
 
13
 
! Отговори
БГТРАКИЕЦ преди 6 години
ДРАЗНЯТ МЕЧКАТА И НАЙ МНОГО ДА СИ УВЕЛИЧИ ХРАЛУПАТА И ДА НАВРЕ СЪВРЕМННИТЕ ФАШАГИ В МОРЕТАТА И ОКЕАНИТЕ,ЩОТО НЕ УВАЖАВАТ ДЕЛЯ НА РУСКИТЕ АРМИИ КОИТО ОСВОБОДИХА ЕВРОПА ОТ ХИТЛЕР.
33
2
 
15
 
! Отговори
БАБА БУНА преди 6 години
ЗАЩО СРАВНЯВАТ ТУРЦИЯ С УКРАЙНА,ТУРЦИЯ Е ИКОНОМИЧЕСКА МОЩНА ДЪРЖАВА,А УКРАЙНА Е ОГРАБЕНА ОТ МУТРИТЕ И ПРЕД ФАЛИТ.ЗАЩО ИМ Е НА ЕС ЧОВЕК БЕЗ ***.ГАЛЯТ ГИ ДА ВОДЯТ ВОЙНА СРЕЩУ РУСНАЦИТЕ НА УЖ СВОЯТО ИМ ТЕРИТОРИЯ,ТАМ ВИНАГИ Е БИЛО РУСКО И ЩЕ БЪДЕ,НЯМА ДА ДАДАТ ЗЕМЯТА ,КАТО НАШИТЕ БЪЛГАРИ ПЕТ ПЪТИ НИ ДЕЛЯТ ГОЛЕМИТЕ СИИ И НИ ОКАСТРИХА,КАТО ВЪРБА.
32
23
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ЕхВоенно-икономически съюз на ЕС и *** е пълна безсмислица.Това означава да вземем руснаците на изхранване, защото те не са свикнали да работят, а знаят само да воюват и грабят.
31
25
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Украйна има право да си върне окупираните територии когато и както намери за добре.Когато условията позволяват, ще се предприеме офанзива и руските терористи ще бъдат набързо закопани в плитки гробчета.
30
2
 
28
 
! Отговори
Ех преди 6 години
Най големия кошмар на САЩ е ЕС в военно икономически съюз с Русия,и те правят всичко това да не стане.
29
18
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
*** ако остане без Украйна и Турция като пазари може направо да се самозакрива, затова подливат вода на разширяването на ЕС. Но хората не искат да живеят в мизерия, можеш да ги държиш насила 45 г., но рано или късно желанието за свобода и просперитет става по-силно.
28
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Европейското бъдеще на Украйна е без Крим, Донбас, Луганск, Донецк. Отива на Запад като държава и територия.
27
3
 
32
 
! Отговори
Ваня преди 6 години
ЕС не разбра ли , че Турция не желае да влезе в съюза! Защото не искат да слушкат посредствени чиновничета, които да им определят всички в икономиката !!! Просто искат повече преференции в търговията с тези страни !
26
3
 
25
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
сащ снабдяват украина с орьжие за какво ги подготвят ами турция с 1 милионармия германия само констатира а какво прави да спре злото празни приказкиот сутрин до вечер те не разбраха че меркел само пречи в мом на германия
25
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Украйна защо? Нали вече е демократична и извън влиянието на Русия? Направиха и преврат демократичен и евроатлантически.
24
8
 
8
 
! Отговори
Браво! Правилно! преди 6 години
Браво! Правилно!
23
4
 
42
 
! Отговори
Стоп преди 6 години
Каква Европа САЩ готвят нова касапница в Украйна а Европа мълчи,как може да доставяш тежки оръжия на страна която е в гражанка война и се упраавлява от фашисти.
22
10
 
20
 
! Отговори
vse edno преди 6 години
Аман от доморасли политически коментатори, дето носа си не са показвали отвъд баира над села Залез...Първо спрете да си бършете сополите в ръкава, да ползвате външни *** отпреди 150 год, научете се сутрин да се усмихвате и да казвате добро утро, да не се блъскате на опашките, да не ходите целите в черно, бръснати глави, брадати, с преметнати чантички през тлъстите шкембета, миришещи на снощна ракия и чесън.....пък тогаз имайте претенции да критикувате!
21
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Германия за обозримото бъдеще: Без Украйна и Турция в ЕС=======================Защото не се кланят на еврейски номера !Много добре знаем, че и немеца е чист роб в собственната си държава.
20
2
 
41
 
! Отговори
Васали преди 6 години
Европа е окупирана от САЩ,десетки военни бази и хиляди войници,докато това продължава нищо хубаво не я чака....
19
5
 
44
 
! Отговори
еййййй преди 6 години
Заплахата за Европа е исляма, а не Русия, драги ми соро соиди!Щете, не щете, така стоят нещата и вашата "дейност" само увеличава тази заплаха и ни руши отвътре...
18
4
 
34
 
! Отговори
Потрошенко преди 6 години
Ама как се прецакахме само, а?
17
10
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ЕС бере душа.
16
5
 
42
 
! Отговори
Виж ти преди 6 години
Абсолютно си прав, че Турция ще влезе в ЕС когато цъфнат налъмите. За съжаление много по-вероятно е обаче, част от ЕС да влезе в Турция... особено при нивото на нашия "политически елит"