Арестуваха двама във Франция, подготвяли атентати

Мъжът искал да нападне военни, а жената да атакува провинцията
29 дек 2017 08:02, Петя Славова
9
Арестуваха двама във Франция, подготвяли атентати
Снимка: архив, Reuters

Двама души, подготвяли атентати, бяха арестувани миналата седмица във Франция, съобщи Франс прес, като се позовава на съдебен източник. Задържаните са мъж на 21 години и жена на 19 години, без видима връзка един с друг.

Мъжът планирал да нападне военни, а жената - да извърши атентат в провинцията, съобщава БТА.

Те били "твърдо решени" да действат и дори набелязали целите си, но планът им бил осуетен, съобщи в. "Фигаро". Двамата били в контакт с членове на "Ислямска държава" в Ирак и Сирия чрез социалните мрежи. Мъжът бил задържан близо до Лион, а жената - в околностите на Париж.

Франция живее под постоянна терористична заплаха след безпрецедентната вълна от джихадистки атентати, при които загинаха 241 души през 2015 година, отбелязва агенцията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ДВАМА СА ЗАЛОВИЛИ ДВАЙСЕТ И ДВАМА ЩЕ ГРЪМНАТ ФРЕНСКИЯ СВИНАРНИК.ФРНСКИ ПРЕСТЪПНИЦИ СПОМНЕТЕ СИ КЪРВАВИТЕ БАНИ НА ФРЕНСКАТА АРМИЯ В АФРИКА
5
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Направихте Европа майммунарник и това са нормалните резултати. За да излиза по-евтино на богатите и да се подбият правата на обикновените хора беше навкарана всевъзможна иззмет. Под 100 загинали няма защо да ги съобщавате. Важно е да има цветни единици навсякъде и хората да живеят мизерно.
4
0
 
2
 
! Отговори
Додо преди 6 години
Задържаните са мъж на 21 години и жена на 19 години,...=====ЯСНО....описанията мъж, жена, младеж и младежи бяха превърнати в политкоректен термин - синоним за Ислямски Нашественик, позиращ и представян като Сирийски Бежанец!
3
0
 
9
 
! Отговори
Polska преди 6 години
Който иска ислям да се връща в пясъците. Европа е християнска от 2000г. Европейската цивилизация е основана върху християнството и семейните ценности. Това е истината, колкото и да не се харесва на мюсюлманите и на левите им подръжници-третополови содомити.
2
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Задържаните са мъж на 21 години и жена на 19 години, без видима връзка един с друг."Аз се сещам за една "видима" връзка между двамата.
1
1
 
19
 
! Отговори
ddfsdfs преди 6 години
Направо да забраняват исляма в Европа и да изхвърлят тия, които не се отрекат от него. Вижда се, че само проблеми създава.