Съюзници на Меркел искат орязване на помощите за мигранти

Това може да затрудни допълнително съставянето на кабинет
2 яну 2018 07:53,
41
Съюзници на Меркел искат орязване на помощите за мигранти
Снимка: Reuters

Съюзниците на Меркел в съставянето на ново правителство в Германия поставят ново предизвикателство пред формирането на кабинет.

Баварските консерватори искат да бъдат намалени корпоративният данък и социалните помощи за кандидатите за убежище, съобщи Ройтерс, цитирана от БТА.

Канцлерът Меркел се надява да получи четвърти мандат на поста, като убеди ГСДП да участва в ново издание на така наречената "голяма коалиция" в управлението на Германия - въпреки че и двата политически лагера понесоха тежки загуби на изборите през септември.

Между 7 и 12 януари е предвидено да се проведат проучвателни преговори.

ГСДП отначало искаше да остане в опозиция, но се съгласи да помисли върху възможността за участие в управлението в интерес на политическата стабилност. Това стана, след като коалиционните преговори на Меркел с две по-малки партии пропаднаха. ГСДП обаче не се ангажира с никакви обещания.

Документи, подготвени за предстоящ партиен форум на Християнсоциалния съюз, сестринската партия от Бавария на Християндемократическия съюз на Меркел, загатват за предстоящи трудни преговори - при положение че канцлерът и други призовават за бърза работа, за да се състави правителство.

ХСС, който исторически е по-консервативен от партията на Меркел, ще играе ключова роля в преговорите. През последните седмици двете консервативни партии показаха по-голямо единство, след като между тях се стигна до продължителен конфликт заради решението на канцлера от 2015 г. да приеме в Германия над 1 милион мигранти.

От изтекъл миналата седмица документ на ХСС стана ясно, че партията иска разходите за отбрана да бъдат увеличени до заложената от НАТО цел от 2 процента от брутния вътрешен продукт. Освен това в него се настоява за твърда позиция за имиграцията и се отхвърля засилването на европейската интеграция, което създаде предпоставки за конфронтация с ГСДП.

Сега от нови проектодокументи става ясно, че след предстоящия тази седмица партиен форум на ХСС може да се заформи нов конфликт.

В един от документите, който беше публикуван от списание "Фокус", се посочва, че баварските консерватори искат да бъде намален корпоративният данък с оглед на данъчните намаления в САЩ и сходните мерки във Великобритания и Франция.

"Ако Германия не действа, в близко бъдеще тя ще е с едно от най-високите равнища на корпоративния данък в световен мащаб", се казва в документа.

В друг документ на ХСС се иска да бъдат намалени помощите за кандидатите за убежище с цел така да бъдат разубедени повече мигранти от намерението си да дойдат в Германия, съобщи вестник "Аугсбургер алгемайне".

Предложението е вместо след 15-ия месец помощите да нарастват - както е сега, кандидатите за убежище да продължат да получават по-ниския основен размер на помощите в продължение на 36 месеца.

"Искаме да намалим социалните помощи за кандидати за убежище така, че Германия да не остава и за в бъдеще основният притегателен център за бежанци от целия свят", заяви пред вестника Александър Добринт, министър на транспорта на Германия и висш функционер на ХСС.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
1
 
2
 
! Отговори
12 преди 6 години
Не орязване, а отрязване. И разкарайте това нещо на снимката от парламента си, че заради него Германия е на път да съсипе Европа за трети път.
34
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В момента един сириец с четирите си жени,( три от които се водят самотни майки и съответно получават по-големи помощи) и 25-те сди деца получава годишно 360 хиляди евро. Когато го попитали няма ли да работи, той казал, че няма какда работи защото трябва да ревнува четирите си жени и да възпитава в исляма 25-те си деца. И така до получаването на пенсия поради старост. Търтей първа категория с всичките наивни правила на християнска Германия!
33
1
 
9
 
! Отговори
По скоро гледа като преди 6 години
Бурсук и то сърдит.
32
2
 
13
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Само на мен ли ми се привижда , или и други го забелязват - колко ПОРАЗИТЕЛНО Меркел прилича на Адолф !! Не искам да я обидя , но особено на тази снимка .....!
31
1
 
12
 
! Отговори
време е преди 6 години
Мигрантите да си взимат танте Меркел и да поемат към дома си-Близкия изток.
30
1
 
11
 
! Отговори
чист ариец преди 6 години
На снимката тая гледа като Хитлер:)
29
1
 
10
 
! Отговори
проблема преди 6 години
Значи не ние не ги искаме и ги бием по границите и прочие пропаганди, а немците ги привличат неудържимо /и си го знаят изначално това/... Ще ги призная немците за велики ако успеят накрая да намерят безплатен начин да си докарат човешки "матрял" в богатата страна...
28
22
 
3
 
! Отговори
демократ преди 6 години
помощи трябва да нарастват. Не може в 21 века да не дадем на хората в нужда! Жилища да им се предложат също така. Писна ми да чета руски шпиони по форумите
27
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това, което се предлага в коментара "Орязване?", да важи за всички пълнолетни мигранти!Шалвараните с бурките и забрадките да не идват в Европа с илюзията, че някой ги вика да лежат и да се размножават, та да папат готови пари!Който влачи със себе си толкова деца, колкото не може да изхрани - обратно на самолета, лодката или автомобилната гума, върху която е доплавал до Европа!Няма да събираме тук класически мързели и кандидати за угояване за сметка на бюджета!
26
1
 
29
 
! Отговори
Орязване? преди 6 години
Не това е решението.Ясно да се каже и разгласи по света, че помощи ще има само три месеца, докато пълнолетните мигранти усъвършенстват езика и получат някаква квалификация. С други думи, да си направи труда поне немски език да научи до някакво ниво, преди да тръгне за Германия и да прецени дали има достатъчно знания и способности, за да усвои полезна професия в рамките на три месеца.После излиза на пазара на труда и ако до един месец никой не го наеме, си заминава там, откъдето е дошъл!
25
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тя Шушана Меркел не е сама.....отдавна
24
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Малийййй къв зъл вампир на снимката само.....
23
1
 
10
 
! Отговори
лъжец преди 6 години
,,късно е либе за китка,, кви либета кви китки спал си на течение а българино бълнуваш от фантазии долари долари та ги печатиш като и бюлетините си за рейтинга късно е за рейтинг хахахах
22
20
 
5
 
! Отговори
антисатанист преди 6 години
не само ПУСТА а недопустима политика е сектанството ви руски масони не
21
3
 
23
 
! Отговори
българина преди 6 години
Късно е либе за китка
20
1
 
35
 
! Отговори
Категоричен преди 6 години
Не може на джамия да отиде ханъмата, заради тази ПУСТА политика!
19
1
 
23
 
! Отговори
секти преди 6 години
аман от ,,брадати,,
18
18
 
2
 
! Отговори
без бради хм преди 6 години
е някакви перковци много духовни с бради ,,възвисени,, не хигиенични да се поддържат от ,,духовност,, руски масони и религиозни отчета
17
29
 
3
 
! Отговори
сатанисти преди 6 години
руските мозъци дотам в прогреса на тъпите си извратени пакости-комунизъм нацизъм фашизъм спин чума всичко е руска каша от *** алчни за власт масони руски евреи и руски гадове световните лидери са като тях лапачи и вие от просветените в тайната на лапането масонство едва ли а сараите с деца спите с деца не с жени хомосексуалисти педофили не
16
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Тежък Сокол 8ЕДВА ЛИ!!!!!!!