Ердоган в Париж: Уморихме се да кандидатстваме за ЕС

Имате проблем с правата на човека, отвърна му Макрон
6 яну 2018 13:02,
89
Ердоган в Париж: Уморихме се да кандидатстваме за ЕС
Снимка: Reuters

Турският президент Реджеп Ердоган обяви, че страната му се чувства изморена от процеса по присъединяването си към Европейския съюз.

"Официално Анкара не може да приеме, че усилията й биват възпрепятствани", каза Ердоган в Париж. Той е във френската столица за официална среща с президента Еманюел Макрон.

"Турция чака от 54 години да премине през отворените врати на ЕС, но турският народ вече се умори от воденето на преговори за членство на Турция в ЕС. Анкара не може постоянно да се моли за допускане до състава на Евросъюза", каза Ердоган, цитиран от "Дарик".

Френският държавен глава Еманюел Макрон обаче отвърна, че ситуацията с правата на човека в Турция не позволява тази страна да стане част от ЕС.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
15
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да бе да, това с човешките права го разправяйте на будалите. Турция има по-голямо население от Германия и няколко пъти по-мощна армия. Ако влезе в ЕС най-много евродепутати в европарламента ще бъдат турци! Ако Турция влезе в ЕС ще измести центъра на Изток! Просто Турция ви е прекалено големичка да я командорите ;) Вижте там на малките държави размахвайте пръст и им се месете във вътрешните работи ;)