Подкрепяме Полша пред ЕС за емисиите от ТЕЦ-овете

Позицията ни е, че изискванията на Брюксел са твърде високи
10
Подкрепяме Полша пред ЕС за емисиите от ТЕЦ-овете
Снимка: архив, БулФото

България ще подкрепи Полша в искането й за отмяна на решението на Европейската комисия за емисиите от големите горивни инсталации, съобщи пресслужбата на кабинета.

В позицията на страната ни по делото, образувано по жалба на Полша срещу ЕК пред Общия съд на Европейския съюз, се отбелязва, че приетите стойности за нива на вредни емисии са амбициозни и нереалистични за постигане от съществуващите в България големи горивни инсталации.

С приетото от Комисията тази година решение се завишават в значителна степен изискванията към топлоелектрическите централи по отношение на емисионните нива на вредни вещества в атмосферата.

Прилагането му у нас би наложило инвестирането на значителни финансови средства от топлоелектрическите централи, които произвеждат над 40 на сто от електроенергията в България.
 


10
Още от ЕС
Минералната вода на англичаните... Без лиценз за ЕС!
Напиши коментар Коментари
10
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Затова ли на еврейчето Туск му беше нужен Дядо Вазов.
Пак ви успа.
9
0
 
0
 
! Отговори
Чавес преди 6 дни
В цял свят, дори европейски държави, вода и електричество са с 51% държавен дял. Вижте колко държави спряха да плащат външния си дълг Ю. А., защото е спирала на бедността, за да платиш стар заем, теглиш нов отново с лихва. Вижте държави, които национализираха петролни компании и т.н. Чавес им построи 7 хиляди нови държавни болници, намали безработицата от 69% на 16%.
В БГ 70 фирми на изхода на Козлудуй, и само 5% от евтиния ток участва в сметките ни. До ден днешен не знаем кои са тези фирми.
8
0
 
1
 
! Отговори
Врътка преди 1 седмица
Как мафията си купи ТЕЦ Варна, правен да гори Антрацитни въглища преди броени дни..и сега как държавата ще застаме срещу ЕС и здравето на хората
7
0
 
1
 
! Отговори
E преди 1 седмица
АНТИ-БОРБАТА на бБългария с мръсния въздух.
Или как политиците говорят едно на хората а за парите на мафиотите купили тецовете на въглища пускат с Полша.

С Пожелания за Астма на цялото семейство..
6
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Последния да изгаси лампата, на евробългарски ще звучи, последния да духне свещичката.
5
1
 
7
 
! Отговори
до 4 преди 1 седмица
без ТЕЦ и с нереализирането на Белене, тези дето са останали в БеГе-тото да ги управляват ***, няма и боб да могат да сварят, освен ако не го топлят на свещи.
4
4
 
6
 
! Отговори
к0нсерва преди 1 седмица
е що така, пари за елекроавтомобили без емисии за прецдседателството имаше, а за модернизиране на ТЕЦ или за ЯЕЦ (както му се казва по гробарски) - няма?! брюксел не ни е длъжен и ТЕЦ-овете ще ни спрат и тогава ще видите "кон боб яде ли", както е лафа!
3
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
ТЕЦ са стари и се държат от комундетата, които могат само да крадат.
2
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
нали ще правим аец,защо ни е да горим въглища за да правим ток,аа да щото са американски,е в такъв случай можем да закриваме аец-а но не и тец-овете
1
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ако ЕК не отмени това решение,България ,ще бъде приключена енергийно,а от там и икономически!!