Тя ни просълзи, но и ни раздели! Какво ни каза Доналд Туск?

Арман Бабикян и Харалан Александров пред Bulgaria ON AIR
15 яну 2018 12:50,
94

По време на официалното откриване на българското европредседателство речта на председателя на Европейския съвет Доналд Туск впечатли много българи, но в същото време предизвика и ожесточени спорове в социалните мрежи. Изключително уважение или висш пилотаж бяха думите на поляка, произнесени в Народния театър?

"Доналд Туск няма за какво да ни ухажва. Ние не сме центъра на света. Това, което каза, че направеното от нас не го дължим на никой друг, а само на себе си е много точно и правилно. Точно това самочувствие липсва в България. Ние винаги сме длъжни някому", коментира PR специалистът Арман Бабикян в студиото на "България сутрин".

Още по темата

Според него речта може да се разглежда в по-голямата си част като PR стратегия от страна на Туск, но в същото време в България се коментира дали по един или друг начин председателят на Европейския съвет не е нарекъл премиера ни мутра.

"Туск е на тази позиция, на която е. Той говори в по-голямата си част от поста, на който се намира. Фактът, че някой не харесва европейската администрация не е важен в случая. Не може да вкарваме на европейския делегат думи в устата, които на нас биха били удобни", уточни специалистът.

По думите на социалния антрополог Харалан Александров Туск определено доста се е постарал, за да произнесе речта.

"В страната ни повечето хора си мислят, че европейците ще дойдат и ще ни размахат пръст, но не стана така и затова сега някои са разочаровани. Това добро настроение, с което почна председателството, не се понрави да доста хора", сподели той пред Bulgaria ON AIR.

Александров е на мнение, че в държавите в Източна Европа се е настанило вярването, че са получили много неща даром от Руската империя, но всъщност нещата не стоят точно така.

"Способността да си учтив е изключително добър PR в политиката. Туск беше много искрен и не му се наложи да говори лъжи за държавата ни, както стана при речите на Юнкер", отбеляза той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Каза ни,че знае,че обичаме да ни четкат и да ни потупват по рамото,затова и той,така.С една дума "кажи му аго,да му е драго".
47
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А ЗАЩО ТРЯБВА КАМПАНИЯ,ЧЕ ТАЗИ РЕЧ Е ИЗКЛЮЧИТЕЛНА.рЕЧ КАТО РЕЧ.вСЕКИ САМ СИ ПРАВИ ИЗВОДИТЕ,ДОКОЛКОТО МОЖЕ.
46
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
44 - "Ценности" не съществуват, те са просто обществени порядки и стереотипи. Променят се непрекъснато.
45
10
 
6
 
! Отговори
Я па я...! преди 6 години
До NWO Ми то и някага са казвали, че при комунизма жените ще бъдат общи. И така са полъгали хиляди мераклии. Ха , ха..
44
17
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
41 - Не си познал, Туск е много популярен в Полша. И това го знам от поляци.
43
5
 
15
 
! Отговори
NWO преди 6 години
До Анонимен 40В образователните системи по цял свят вече повече от 3 поколения им е насаждано толерантност към различния - резултатът е видим застаряла бяла раса, ниски ценности, безцелно съществуване. Заличат ли белия човек, към останалата част от човечеството няма да има церемонене от типа хуманност, ще ги свършат за един сух сезон като няма кой да им търси сметка..
42
9
 
15
 
! Отговори
юбералес преди 6 години
Ами и Путин като идва в България винаги държи реч на български, ама третополовите не гледате руските СМИ затова не го знаете.
41
8
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Българинът е толкова изпростял през последните 10 години и медийните бухалки на Тиквата до такава степен са му промили мозъка, че е готов да коленичи пред всечки чужденец и да бие чело в земята, само защото са му казили три думи на български.Нямам думи.
40
5
 
18
 
! Отговори
ТУСК преди 6 години
е като СТАНИШЕВ. В Полша всички го мразят, а в БРЮКСЕЛ си го харесват
39
16
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До NWOПисна ми от вашия трети пол, кво ви бърка в душицата, незнам. В България има много по големи проблеми от третия пол. И какво като го има. Всичко зависи как ще възпиташ детето си. А като го няма сега третия пол, какво виждаме. Побоища и убийства в училищата. Май по-скоро да забранят на хора, които нямат време да отглеждат децата си както трябва, да се женят и да правят деца....
38
21
 
13
 
! Отговори
Питам преди 6 години
Един висшист с 230 лв. не можише да спести 20 000лв за цлл живот , та камо ли 600 000 лв.А иначе Живков е давал по 20 000 лв подарък за Нова година за членовете на ЦК на БКП. Дали сме били равни , а ***?
37
13
 
18
 
! Отговори
ГОЛЯМ ПРАЗ преди 6 години
Научил поляка 3 думи на български като папагал и сега всички трява да си ударим челата в земята.
36
18
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всъщност няма българи които да се недоволни от речта на Туск, руската пропаганда не е доволна от речта на Туск и сега е започнала кампания да убеди простолюдието, че тази реч е лоша.
35
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И защо точно мазния герберастки лакей Харлан Александров трябва да ми обяснява какво съм чул ?Докога ще пробутвате разни провокатори да формират Общесвеното мнение.
34
9
 
16
 
! Отговори
БЕЗ МИЛОСТ преди 6 години
към всички ПРЕДАТЕЛИ на БЪЛГАРИЯ и грантаджии на МЕРКЕЛ. Не случайно ТИКВАТА половината от речта му беше ВАЙ като сега няма правителство във ФРГ кой ШЪ НИ ДАВА ПАРИЦИ.
33
9
 
18
 
! Отговори
NWO преди 6 години
До еуроценностиТретият пол е само началото. До десетина години ще забранят вписването на новородени в родилните домове по признак пол. Този избор ще се остави на самия индивид като навърши 7-8 години с промит мозък в школата. Постепенно сексът ще бъде забранен.
32
10
 
14
 
! Отговори
ДЖЕНДЕР ОТ БАНКЯ преди 6 години
Евроатлантическите ТЪПОТИИ да си ги натикат на най-тъмното място ТУСК, ЮНКЕР и СТАНИШЕВ
31
4
 
16
 
! Отговори
Fortis преди 6 години
Защо някой трябва да ми обяснява какво е казал Туск и какво е искал да каже? Или може би на някой му отърва да не се замисляме много, много?! Ако човек не може сам да си направи изводите и да анализира едно толкова ясно послание за какво разбирателство и обединение говорим изобщо? Мисля, че този път присъствахме на феноменално събитие - не разбрахме какво ни каза Европа, въпреки че го каза на български!
30
7
 
14
 
! Отговори
Дисни 33 преди 6 години
До Анонимен 25Доналд Дък и той е един анимационен герой, като Тиквата, само че с по-важна роля.
29
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всъщност никой до сега не е казал нещо, което искаме, а именно да ни оставят на мира. Така че са ни "просълзили" като.....абе болест за антибиотици.Нема да се извинявам. Оставете ни на мира, можете спокойно и бе нас.