Борисов с клетва в сърцето на Европа: До 3 г. край с корупцията!

Обеща, че страната ни ще приеме и Истанбулската конвенция
17 яну 2018 13:15,
409
 Борисов с клетва в сърцето на Европа: До 3 г. край с корупцията!
Снимка: Reuters

Премиерът Бойко Борисов обеща на евродепутатите в Страсбург, че до 2-3 години България ще пребори корупцията.

"Както сме се заели сега, до 2-3 години ще се справим и то ще се справим добре", отсече той, след като родните евродепутати Петър Курумбашев и Николай Бареков атакуваха премиера за корупцията у нас.

"Корупция има навсякъде и водим огромна битка. Избиран съм 11 пъти като победител на избори в България. София имаше криза с боклука, когато станах кмет. Нямаше завод, нямаше нищо. Сега София след Цюрих е най-добре организираната система. В същото време, ако има такава корупция, каквато казвате, ще има ли ръст на икономиката и инвестиции. Как ще ни избират все нас на първо място", отговори на атаките Борисов.

Още по темата

Министър-председателят ни изяви готовност да се подпише пред евродепутатите, че в Банско няма да бъде построена и една керемида извън втория лифт.

"Аз самият съм зелен човек. Опазването на природата е в огромна степен защитена от нашето правителство. Преди десетина дена се срещнах с природозащитните организации. Спирал съм проекти с години, за да се излюпят щъркелчета. Министрите съм карал да пренасят лично блатни кокичета, за да не ги стъпче валяк. Всичките ни проекти са с тунели за мечки, вълци и костенурки... Искам да гарантирам, става въпрос за втори лифт. Един-единствен лифт на курорта Банско. Сега има само един и туристите чакат на опашка с часове. Става въпрос само за втори лифт. Сега тези хиляди се качват по път с автомобилите си в планината. За да вървят автомобилите, го осоляваме непрекъснато и десетки дървета около него загиват. Не само няма да се допусне незаконна сеч. България е първа в Европа по нови гори и единствена разширява горите си. Кой инвеститор ще даде да му отсекат боровете? Една керемида повече няма да се сложи там", обеща Бойко Борисов.

Елена Валенсиано от групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в Европейския парламент призова Борисов от името на социалистите в ЕП и жените в Европа да бъде ратифицирана Истанбулската конвенция.

"Именно БСП взе решение да не я подкрепи в парламента. Ще положа всички усилия да мине в парламента. Насилието над жени и деца е чудовищно в цяла Европа", отвърна й Бойко Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


409
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
338
4
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сефте се лъжим,замирисва на избори маи.Как ще бориш корупцията като вие я генерирате.Заместник председателя ти е корумпиран престъпник граби убива семейства и вие го покровителствате и ти ще бориш корупцията.Остава да ти повярваме.
337
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Загубиш ли доверието, всичко си загубил.
336
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо все титуловате градинското произведение "г-н", като той си е другар, ама баш от най-другарЕте!?
335
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Късно е вече.
334
0
 
26
 
! Отговори
Хъси преди 6 години
Живял съм в Швейцария, как г-н Борисов има наглоста да сравнява Цюрих с София.А колкото до корупцията сме виновни всички които даваме подкупи и гледаме да изкрънкаме от всичко и да направим ,,далавера".
333
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Толкоз много коментари които не имало тук много време и поне 70 - 80 % от тях до тук вече не вярват вече нито на обещания нито на клетви нито на сълзи. Прав е народът, кой за 28 години преход не го лъга, граби и прогони.
332
2
 
22
 
! Отговори
крадлив гербераст преди 6 години
То до 3год. България няма да я има таранколу ще си я разделят съседите щото не сме народ а ***
331
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Къде била страната на лъжците!? Ами в Тикволенд, разбира се!
330
0
 
27
 
! Отговори
Шефа преди 6 години
Не се чуди народе!Борисов няма сам да влезе в затвора, нито главатарчетата на местната власт като Делянчо, просто смята да бяга от властта !Колкото прибрал прибрал , ще натопи съратниците и ще се измъкне сух !Хитър и коварен човек!
329
0
 
26
 
! Отговори
Йордан преди 6 години
Става,ако до три години напусне политиката самият той!!!!
328
0
 
25
 
! Отговори
АК-47 преди 6 години
Този ще пребори корупцията??? Ами нали първо неговите авери ще го светнат...
327
3
 
26
 
! Отговори
Хаха преди 6 години
призна си най сетне бил ..зелен човек откога чакаме да узрее !!Той зелен човек и около него крадливи зелени човчета
326
1
 
26
 
! Отговори
A2 преди 6 години
Хмм значи до три години няма да имаме парлаамент ??И Ц.Ц..ще носи раирано ?? Пеевски ще отслабне ?? Доган ще строи язовири ??според Българската пословица .. всяко чудо за три дни - нов прочит !! на всеки три години чудесни обещания
325
0
 
22
 
! Отговори
мен преди 6 години
Борисов, Борисов- не ти ли намирисва на барут?
324
1
 
28
 
! Отговори
Kit Chelin преди 6 години
И др. ББ словоплетничи в Брюксел "Ако има корупция защо ни избират". А сигурен ли е, че ги избират? Има поне 3-4 причини поради, което печели изборите. 1. Купуване на гласове, особено на ромите. 2. Манипулация на изборните резултати. 3. На народа не му се иска другарите от герб да са в опозиция, защото непрекъснато правят протести, окупации, създават хаос, а хората искат спокойствие. 4. Герб си създаде номенклатура и олигарси, които да го подкрепят срещу даване на обществени поръчки и кариера
323
0
 
36
 
! Отговори
ДА преди 6 години
Ми да,няма да има корупция,щото от 2020 гад.няма да има европара,затова!За т.-ъпи ли ни имате!?То и мандата ще свърши,ама дотогава ще сте се налапали!
322
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Павлине,то след 3,4 години няма да има пари което значи че няма да има корупциятаЩе има фалирала държава.Ский ко ще стане след като спрат фондовете.
321
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
korupciqqqqqqqqqqqqqqqq obi4am tazi duma i vsichko e nared prigotvish li tochnata sumaaaaaaaaaaaaa !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
320
3
 
21
 
! Отговори
РЕПУБЛИКАНЕЦ преди 6 години
Истанбулската конвенция да си я приемат в анадола и останалия ислямски свят, дето мю,сюлманите трепят жените с камъни....
319
1
 
26
 
! Отговори
epenov преди 6 години
До АнонименЗащото слуша колониалистите ,затова го държат на власт, те ни искат благата и територията ,кво импука ,че българите ще изчезнат . Най -лошото е ,че ние го търпиме и изчезването ни ще е заслужено.