Борисов с клетва в сърцето на Европа: До 3 г. край с корупцията!

Обеща, че страната ни ще приеме и Истанбулската конвенция
17 яну 2018 13:15,
409
 Борисов с клетва в сърцето на Европа: До 3 г. край с корупцията!
Снимка: Reuters

Премиерът Бойко Борисов обеща на евродепутатите в Страсбург, че до 2-3 години България ще пребори корупцията.

"Както сме се заели сега, до 2-3 години ще се справим и то ще се справим добре", отсече той, след като родните евродепутати Петър Курумбашев и Николай Бареков атакуваха премиера за корупцията у нас.

"Корупция има навсякъде и водим огромна битка. Избиран съм 11 пъти като победител на избори в България. София имаше криза с боклука, когато станах кмет. Нямаше завод, нямаше нищо. Сега София след Цюрих е най-добре организираната система. В същото време, ако има такава корупция, каквато казвате, ще има ли ръст на икономиката и инвестиции. Как ще ни избират все нас на първо място", отговори на атаките Борисов.

Още по темата

Министър-председателят ни изяви готовност да се подпише пред евродепутатите, че в Банско няма да бъде построена и една керемида извън втория лифт.

"Аз самият съм зелен човек. Опазването на природата е в огромна степен защитена от нашето правителство. Преди десетина дена се срещнах с природозащитните организации. Спирал съм проекти с години, за да се излюпят щъркелчета. Министрите съм карал да пренасят лично блатни кокичета, за да не ги стъпче валяк. Всичките ни проекти са с тунели за мечки, вълци и костенурки... Искам да гарантирам, става въпрос за втори лифт. Един-единствен лифт на курорта Банско. Сега има само един и туристите чакат на опашка с часове. Става въпрос само за втори лифт. Сега тези хиляди се качват по път с автомобилите си в планината. За да вървят автомобилите, го осоляваме непрекъснато и десетки дървета около него загиват. Не само няма да се допусне незаконна сеч. България е първа в Европа по нови гори и единствена разширява горите си. Кой инвеститор ще даде да му отсекат боровете? Една керемида повече няма да се сложи там", обеща Бойко Борисов.

Елена Валенсиано от групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в Европейския парламент призова Борисов от името на социалистите в ЕП и жените в Европа да бъде ратифицирана Истанбулската конвенция.

"Именно БСП взе решение да не я подкрепи в парламента. Ще положа всички усилия да мине в парламента. Насилието над жени и деца е чудовищно в цяла Европа", отвърна й Бойко Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


409
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
278
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вече е лесно да се лъжат 4 000 000 Българе
277
0
 
20
 
! Отговори
Кратун преди 6 години
Всичките му обещание са такива, със срок след мандата на ГЕРБ. Горещия картоф да го търкаля който иска.
276
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Междувременно за пореден път бизнесмен беше прострелян, този път в Търново. Юлиян Мирчев, собственик на заложна къща.
275
0
 
18
 
! Отговори
clown007 преди 6 години
Шегаджия си ни е премиерът и това си е то...на кой му трябва да чете вестинк "Стършел"?
274
24
 
3
 
! Отговори
ГЕРБ forever преди 6 години
Не знам друг премиер толкова да е направил за България и Балканите,колкото Борисов.Ден и нощ неуморно работи за благоденствието на нашия народ и на цялото европейско семейство.Миротворец и пацифист има голямата вероятност да получи Нобелова награда за мир!
273
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Обещава ,обещова,обещава ,здравната каса му връща 200 млн. Па той обещава.Боце колко са здравно осигурени 3-и мандата не каза ,най много от здравето крадете и се правите на луди!
272
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Господи, прибори си вересийте.
271
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоест корупцията ще приключи с края на мандата му.
270
0
 
17
 
! Отговори
фг преди 6 години
"аз самият съм зелен човек!!" уникален изказ!!
269
0
 
27
 
! Отговори
Чобака преди 6 години
Единствения път когато ГЕРБ загуби избори, когато ги хванаха с 4 тона подготвени бюлетини!
268
2
 
9
 
! Отговори
rokfeler преди 6 години
Е ДО 2020 ДЕ КРАИ НА ЕВРОФОНДОВЕТЕ И КРАИ С КОРУПЦИЯТА с багера колко водопровод и канали в незнамси в колко града в бг усвоихме а в горната махала нямат вода хахахаах и кмета доволен и испалнителя и партията и жан клод иункер да варви парата а за багериста 50 лева надник за 12 цаса работа с багера инаце нямало кадри
267
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Борисов с клетва в сърцето на Европа: До 3 г. край с корупцията!"АХХАХАахаххАХАХАахахАХАХ
266
0
 
24
 
! Отговори
Burzum преди 6 години
На тоя тол.уп са му открили нелечимо заболяване ...дали са му 3 години...затова до тогава ще е корупция....
265
0
 
21
 
! Отговори
жфд преди 6 години
както беше обещал газ от находището в 4ерно море до 4-5 месеца ?
264
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Той ако чете коментарите и се срещне с народа трябва да слезе в движение от самолета,толкова си вярва, че вече почти не стои в България. Сега е ред да опрай Европата.
263
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тиквата ако беше в Китай досега да са го екзекутирали поне 5-6 пъти за корупция.
262
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако приемем коментарите за социологическо проучване,излиза че 99.999999% не просто не харесват Тиквата направо го мразят, обаче по телевизора друго ви разправят ,все едно интернет не съществува
261
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Корупцията в момента е повсеместна и не за 2-3, а за 200-300 години не виждам как ще се оправим. А хората в София си нямат и на идея какво е в провинцията. САМО КОРУПЦИЯ!!! НАВСЯКЪДЕ И ЗА ВСИЧКО!!! Особено в съдебната система, прокуратурата и общинската администрация! Там ако не си корумпиран, ще те узхвърлят на момента!
260
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много важно,че някаква меркантилна меркел щяла да идва.Да не би да строи работилница за "Мерцедес" в София или ще ни подари атомна централа?Ще пийнат и хапнат с дрогаря и дружно ще пр.днат.
259
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Добре се е учил от Мадридския комарджия,оня 800 дни,нашия вече 10 години лъже и прибира. още малко остана тя държавата се поизпразни.