Юнкер: България е истинска история за успеха!

Борисов е: Чудесен европдемократ, убеден, със силата да убеждава
17 яну 2018 13:30, Елка Василева
108
Юнкер: България е истинска история за успеха!
Жан-Клод Юнкер и Бойко Борисов. Снимка: Reuters

България е истинска история за успеха, която може да бъде пример за държавите от Балканите, заяви пред Европейския парламент в Страсбург председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер при представянето на приоритетите на нашата страна като председател на Съвета на ЕС.

Срещата в София е важна стъпка за Западните Балкани, посочи Юнкер и допълни, че присъединяването към ЕС не пада от небето, за него трябва да се работи.

България доказа, че може да гради мостове и да помага за постигането на европейски решения, каза председателят на ЕК и посочи, че страната ни е постигнала много, особено в областта на икономиката и ще може в обозримо бъдеще да се присъедини към чакалнята на еврозоната и към самата еврозона.

Юнкер е уверен, че българското председателство ще свърши чудесна работа.

Една от най-приятните страни на българското председателство е, че ще виждам Бойко Борисов по-често, каза шефът на ЕК.

Още по темата

Запознах се с отличната подготовка на българското председателство, посочи Юнкер.

По думите му на първо място трябва да завърши работата по големите теми - миграция, цифрова икономика и сигурност. Ще трябва да решим къде да харчим повече, къде по-малко и къде – по-различно, каза Юнкер.

Той призова премиера Борисов и полското правителство да работят конструктивно, с откритост, за постигането на компромис по въпросите на върховенството на закона в Полша. Ролята на председателството е да постига компромис, но и да проявява твърдост, поясни председателят на ЕК.

По въпроса за напускането на Великобритания той коментира, че няма да има печеливши, а губим всички. Мисля, че напускането е катастрофа, поражение. Вината тежи на плещите на мнозина. Искаме британците да останат и ако те пожелаят това, трябва да имат възможността. Дори да напуснат, има текст в договора за ЕС, по който да се върнат и бих улеснил това. Не бих искал никого да притискам, заяви Юнкер.

Премиерът Борисов е чудесен европейски демократ, убеден, със силата да убеждава, опитен. Вярвам, че под негово ръководство председателството ще бъде успешно, завърши Юнкер, цитиран от БТА.
 


108
Още от
Напиши коментар Коментари
93
1
 
4
 
! Отговори
киреза 70 преди 6 месеца
БЪЛГАРИЯ,СЛЕД 1989 Г.,Е ИСТИНСКА ИСТОРИЯ НА ПРОДАЖНОСТТА,ПОДЛОСТТА,ЛЪЖАТА,УБИЙСТВАТА ПО УЛИЦИТЕ,УНИЩОЖЕНИЕТО НА СОБСТВЕННИТЕ СИ ГРАЖДАНИ ЧРЕЗ ВСИЧКО ВЪЗМОЖНО....НАШИТЕ ПОЛИТБАНДИТИ ПРОДАВАТ МАЙКА БЪЛГАРИЯ ЗА ЖЪЛТИ СТОТИНКИ ....ЕТО ТОВА Е ИСТИНСКАТА ИСТОРИЯ,КАКВАТО НЕ СМЕ ИМАЛИ ПОВЕЧЕ ОТ 1000 ГОДИНИ....ПОТУПВАНЕ ОТ АРАПЧЕТА Е ГОРДОСТТА НА ЛИЛИПУТЧЕТАТА БЪЛГАРСКИ....ПФУ....ГРАБЕЖИ ЗА ЧУЖДИ ФИРМИ...И ТОВА Е ГОРДОСТ....БЪЛГАРИЬО,ЗА ТЕБЕ ТЕ УМРЯХА.....ГОСПОДИ,КЪДЕ СИ?
92
1
 
0
 
! Отговори
До 89 преди 6 месеца
Е, аз работя в чужда фирма, и ме уважават и имат респект, но искат здрава работа. Не работя с ръцете си. И да ти кажа - уважават този който може да каже Не и да устоява мнението си. Ако ли не сте такива и се умилквате може лесно да ви изхвърлят като неблагонадежни мижитурки
91
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Като се има предвид, че "похвалата" идва от люксембургският промишлен алкохолик (едва ли има нужда да давам доказателства), работата е ясна.
90
0
 
6
 
! Отговори
до анонимен 88 преди 6 месеца
Няма да е зле да посетите психиатър- за доброто на заобикалящите ви! Поогледайте се, поослушайте се- със сигурност ще е от полза, най- вече за вас! Не че притежателите на жълта книжка не са защитени от закона, ама дружко си е и обществото официално да го заяви. Поздрави, искрено пожелавам лечението да е ползотворно!
89
2
 
3
 
! Отговори
муспи преди 6 месеца
Ние с моя приятел Бойко имаме една обща идея - като идвам тука, да се говори на турски, НДК да си има 4 минарета, Ал. Невски само едно, но най високото в света! На Околовръстното едни гейове и транси!
88
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Бай Хой като бай ТОШО и алкохолика като Брежнев ! Няма разлика !
87
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Успех от вред е - пример за добре изпълнен геноцид.
86
1
 
15
 
! Отговори
етнически турчин преди 6 месеца
Не можах да разбера този Юнкер защо ни хвали,Като евтина работна ръка ли или че сме много послушни защото нямаме възражение на тях.
85
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
до 88

Поработи малко в мрждународна фирма и ще рабереш какво мислят за нас западняците, трол гербер...астки.... и как ни плащат жълти стотинки заради имиджа на такива м..утри като великия Борисов
84
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
ББ е голям политик, уважаван от ЦЯЛА ЕВРОПА. Пукайте се от яд хейтъри! :))))

БЪЛГАРИЯ Е МЕЖДУНАРОДНО ПРИЗНАТА И УВАЖАВАНА СТРАНА.
83
1
 
15
 
! Отговори
Belgian Gay Fighter преди 6 месеца
Юнкер е пияница и откачалник...............за нашия Бай Хой -или добро или нищо. Той е назначен да може толкова.
Тъжното и страшното е ,че света се управлява от олигофренни и пияници.
Амин
82
1
 
5
 
! Отговори
ретро преди 6 месеца
Тия от снимката да се не намляксат като бивши *** а?
81
1
 
13
 
! Отговори
Жокер преди 6 месеца
Бокото е с червен конец на ръката против Уроки! В задника сигурно са му сложили китка здравец. Сигурно си има лична врачка на държавен щат да му прави магии за международни успехи. Но иначе е християнин, православен, с църковни въпроси се занимава. Мдааа...тя простоватостта и под костюм личи
80
1
 
8
 
! Отговори
?? преди 6 месеца
Юнкер има странно чувство за хумор!
79
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До Анонимен 70
"Никога не късно да станеш за посмешище, особено на стари години...:)
---
Е, да, де! Ама на тия двамата им стана навик! –:)
78
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Е как да не е,Тук като в страната на чудесата,Който каквото поиска го получава.
77
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
ПОДЛЕЦ !
ела ти живей с 200 € заплатата.. или 100€ пенсия ! гнида гнусна !
76
0
 
3
 
! Отговори
... преди 6 месеца
И това ми го казва бивш селски кмет.
75
21
 
5
 
! Отговори
ИМПЕРИАЛИСТ преди 6 месеца
До Кико
Толкова РУСОФИЛИСТИЧНА ЖЛЪЧ за европредседателството на България се изля и се лее, че нямам думи
74
2
 
14
 
! Отговори
Кико преди 6 месеца
Поведението на Бойко, комсомолския патос на пресата и медиите (подлизурсковски) и изобщо цялата истерия около ЕвропреЦедателството “ни”, недвусмислено ми напомня поведението на Бай Тошо и атмосферата в НРБ повреме на посещенията на Леонид Брежнев и Юрий Андропов през 80-те!