Юнкер: България е истинска история за успеха!

Борисов е: Чудесен европдемократ, убеден, със силата да убеждава
17 яну 2018 13:30, Елка Василева
108
Юнкер: България е истинска история за успеха!
Жан-Клод Юнкер и Бойко Борисов. Снимка: Reuters

България е истинска история за успеха, която може да бъде пример за държавите от Балканите, заяви пред Европейския парламент в Страсбург председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер при представянето на приоритетите на нашата страна като председател на Съвета на ЕС.

Срещата в София е важна стъпка за Западните Балкани, посочи Юнкер и допълни, че присъединяването към ЕС не пада от небето, за него трябва да се работи.

България доказа, че може да гради мостове и да помага за постигането на европейски решения, каза председателят на ЕК и посочи, че страната ни е постигнала много, особено в областта на икономиката и ще може в обозримо бъдеще да се присъедини към чакалнята на еврозоната и към самата еврозона.

Юнкер е уверен, че българското председателство ще свърши чудесна работа.

Една от най-приятните страни на българското председателство е, че ще виждам Бойко Борисов по-често, каза шефът на ЕК.

Още по темата

Запознах се с отличната подготовка на българското председателство, посочи Юнкер.

По думите му на първо място трябва да завърши работата по големите теми - миграция, цифрова икономика и сигурност. Ще трябва да решим къде да харчим повече, къде по-малко и къде – по-различно, каза Юнкер.

Той призова премиера Борисов и полското правителство да работят конструктивно, с откритост, за постигането на компромис по въпросите на върховенството на закона в Полша. Ролята на председателството е да постига компромис, но и да проявява твърдост, поясни председателят на ЕК.

По въпроса за напускането на Великобритания той коментира, че няма да има печеливши, а губим всички. Мисля, че напускането е катастрофа, поражение. Вината тежи на плещите на мнозина. Искаме британците да останат и ако те пожелаят това, трябва да имат възможността. Дори да напуснат, има текст в договора за ЕС, по който да се върнат и бих улеснил това. Не бих искал никого да притискам, заяви Юнкер.

Премиерът Борисов е чудесен европейски демократ, убеден, със силата да убеждава, опитен. Вярвам, че под негово ръководство председателството ще бъде успешно, завърши Юнкер, цитиран от БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
4
 
14
 
! Отговори
Додо преди 6 години
Юнкер, заедно с Папата и Меркел са инкарнация на рогата на Сатаната! А, за малко да пропусна-и оная тахтабa Оланд е от отбора! Иска ми се да ги видя на Военен Трибунал за измяна, но уви, Европа беше прекарана през чистилището на Ада и нормални хора за Съпротива там вече няма. В това се убедих, след като стана ясно, че бащата на изнасилената, удушена и хвърлена в реката 19 годишна Мария Линденбург във Фрайбург октомври месец (от афгански бежанец) е защитил в съда насилника и убиец на дъщеря си!
69
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ненавиждам мъже да се целуват. Тъжна гледка.
68
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този дъртак защо не вземе да накара некой който знае български, за да му прочете какво мислят хората у нас за Сикаджията. Не е толкова т//ъп да не знае но нашият му даде безвъзмездно около 60 милиона евро за някаква негова програма. Колко си е прибрал дъртака, само той ди знае. И как няма да лъже, какво му коства една лъжа, само някакви си 60 милиона евро. А, че България закрива села, градове, училища и болници, кво му пука. Някакви българи, бедни и изоставени, приети в ЕС за да бъдат грабени.
67
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Статиите около преЦедатеството Му приличат на Идолопоклоничесто. Големо лигавене, голема гнус. Пък снимака как цулуват, погледнете колко е часа-три и половинаИ това ми било мъж, отврат.
66
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От статията разбрах,че Юнкер нищо не е казал.Дрън,дрън,общи приказки.добре сте си ама ще се оправите.
65
16
 
7
 
! Отговори
трафалгар преди 6 години
троловете на бсп пищат яко днес! :) хахаха
64
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Никога не късно да станеш за посмешище, особено на стари години...:)
63
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тези съвсем изтрещяха.Да си вземат стая.Какво са се зацелували.Остава и ръка да си пусна и да подпишат нова конвенция Навремето Т.Живков и Л.Брежнев по-малко се мляскаха.
62
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Третополовите се прегръщат според Конвенцията. :)
61
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Четкаджия
60
2
 
9
 
! Отговори
vlady преди 6 години
Юнкер е най-подготвеният лидер на ЕС, макар и да отстъпва сериозно в алкохолната подготовка на покойния Елцин и неговите достойни украински ученици и последователи.
59
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ех, ако не беше Бойко да резне лентичките, щяхме още да живеем в пещери. Европейският съюз е негово лично дело. Преди Бойко топла вода нямаше ако си спомняте и слънцето не беше тъй топло.
58
1
 
7
 
! Отговори
Сафо преди 6 години
Дами канят !!!
57
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Отново грешка в превода! Аман от тези преводачи! .... Или подмазвачи!
56
2
 
8
 
! Отговори
God преди 6 години
Тоз верно е изтрещел... Мамка му юнкерска... Да успех за мафия растрел и международни финнсови измами .. Елате еврогейтаци да си прайте мафията в българия..
55
1
 
16
 
! Отговори
тотално фиаско преди 6 години
Юнкер: България е истинска история за успеха на тоталното фиаско!
54
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До трафалгарАбе, що не вземеш да си направите ЕВРОтройка с тия двамата на снимката?'Найш, как ШЕ си отивате? :)
53
16
 
2
 
! Отговори
Факт! преди 6 години
До трафалгарВиденов *** си го спомням!Тоя ни затри навремето!Нямаше бензин по бензиностанциите нямаше лекарства по аптеките нямаше храна в магазините!Добре че после Костов опраи нещата!
52
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе, тия двамата как не ги е срам, бе!Да се Целуват НАСРЕД БРЮКСЕЛ!Абе, даже НАСРЕД ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ, бе!Ле-ле-е-е! :)
51
1
 
1
 
! Отговори
Гробокопач преди 6 години
До трафалгарТова щот го казват немците или щот на теб ти с еработи? Ми като ти се работи назула, работи си, не ни пречиш, но не ни казвай, на нас, какво да правим в установената от вас, демокрация;)))