Юнкер: България е истинска история за успеха!

Борисов е: Чудесен европдемократ, убеден, със силата да убеждава
17 яну 2018 13:30, Елка Василева
108
Юнкер: България е истинска история за успеха!
Жан-Клод Юнкер и Бойко Борисов. Снимка: Reuters

България е истинска история за успеха, която може да бъде пример за държавите от Балканите, заяви пред Европейския парламент в Страсбург председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер при представянето на приоритетите на нашата страна като председател на Съвета на ЕС.

Срещата в София е важна стъпка за Западните Балкани, посочи Юнкер и допълни, че присъединяването към ЕС не пада от небето, за него трябва да се работи.

България доказа, че може да гради мостове и да помага за постигането на европейски решения, каза председателят на ЕК и посочи, че страната ни е постигнала много, особено в областта на икономиката и ще може в обозримо бъдеще да се присъедини към чакалнята на еврозоната и към самата еврозона.

Юнкер е уверен, че българското председателство ще свърши чудесна работа.

Една от най-приятните страни на българското председателство е, че ще виждам Бойко Борисов по-често, каза шефът на ЕК.

Още по темата

Запознах се с отличната подготовка на българското председателство, посочи Юнкер.

По думите му на първо място трябва да завърши работата по големите теми - миграция, цифрова икономика и сигурност. Ще трябва да решим къде да харчим повече, къде по-малко и къде – по-различно, каза Юнкер.

Той призова премиера Борисов и полското правителство да работят конструктивно, с откритост, за постигането на компромис по въпросите на върховенството на закона в Полша. Ролята на председателството е да постига компромис, но и да проявява твърдост, поясни председателят на ЕК.

По въпроса за напускането на Великобритания той коментира, че няма да има печеливши, а губим всички. Мисля, че напускането е катастрофа, поражение. Вината тежи на плещите на мнозина. Искаме британците да останат и ако те пожелаят това, трябва да имат възможността. Дори да напуснат, има текст в договора за ЕС, по който да се върнат и бих улеснил това. Не бих искал никого да притискам, заяви Юнкер.

Премиерът Борисов е чудесен европейски демократ, убеден, със силата да убеждава, опитен. Вярвам, че под негово ръководство председателството ще бъде успешно, завърши Юнкер, цитиран от БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
17
 
2
 
! Отговори
трафалгар преди 6 години
бързо забравихте жан виденов, лиспата на работни места, фалиралата държава, празните магазини, инфлацията и как заплатите се топяха с минути ! бързо забравитхе тройната коалиция и спрените евро фондове и лиспата на инвестиции! забравихте на доган хонорарите от милиони! забравихте старите ДС генерали...забравихте, че трябваха визи за да пътуваш и колко трудно бе да учиш в европа! е сега вече не е така! ако си способен само да мрънкаш- нищо не може да те спаси! сега трябва да работиш!
49
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Любов ли бе да я опишеш!?
48
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Амиот пожарникар през мутра до премиер, малък успех ли е за вас? Пък и не му се свиди на Борисов да дава и да дарява, тя България му е като бащения....
47
0
 
12
 
! Отговори
ivailo преди 6 години
Може да сме 80 % де..би..ли , ама на такова смешно ласкателство и гербаджиите трудно ще се вържат.
46
0
 
13
 
! Отговори
Ели преди 6 години
Егати и леко премреженият, нежен взДор, с теменужен поглед!Ха, ха, не моим
45
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Когато бай Тошо целунеше Брежнев, на пристанище Бургас спираха два танкера с нефт.Сега след всяка целувка нещо обещаваме да дадем.
44
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вижте JUNCKER какво значи на английски. :)
43
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тиквочът освен третия пол май ще приеме и многоженството,пърдон многомъжството.Харемът ще започне с Юнкер,ще включи Ердоган,Доган и Местан и ще завърши със симитлийския кмет.
42
0
 
6
 
! Отговори
Ели: Хуа хаа преди 6 години
Ха, хаа след зелените кокичета и валяците, щъркелите и костинурките - не моим се спрем,ха, хаа Това да не е електронното издание на "Стършел"*** прегръТХка.Уважавам тееее, мноу тъъ обичъъм.Ха, хааа
41
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На снимката:Евроатлантическите ценности в действие ДВАМА ТРЕТОПОЛОВИ или ДВЕ ТРЕТОПОЛОВИ ? Нека лингвистите/ филолозите уточнят. Да не се объркваме.
40
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Борисов го е гостил с халюциногенни гъби, друго обяснение да превъзнася одеждите на голия Борисов не виждам....
39
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като гледам тая снимка вече не се съмнявам,че Баце ще приеме третия пол.
38
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
България 1980 и България 2020 са две различни държави с два различни народа...Борисов и Юнкер са просто герои на своето време!
37
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тези двамата стават подозрителни! Пита се по каква лиини са се сдушили?
36
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Щом нашето положение е дефиниция за успех, смятай какви са им целите? Дано гръм да удари, мълния да падне, ама реализиран планът им на тотален контрол и подчинение да не се реализира...в отвратителни времена живеем..каква ти любов към ближния, кланяме се на телеца и даже го възприемаме за напълно нормално....
35
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Юнкер трябва да го освидетелстват.То може, може ама чак толкоз не бива.Ето такива хора управляват Ес.
34
0
 
10
 
! Отговори
Гробокопач преди 6 години
Юнкер, ако по-малко говориш, а повече залягаш над Бойко, наистина ще си изкараш едно чудесно европредседателство!
33
0
 
9
 
! Отговори
Гробокопач преди 6 години
"Една от най-приятните страни на българското председателство е, че ще виждам Бойко Борисов по-често, каза шефът на ЕК."Горкият, много го е закъсал. Абе, и аз искам да виждам, някои жени, по-често, ама Бойко не дава;)))
32
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ей-й-й! Снимка трепач!Дружба от векове, за векове!(Каква гнус!)
31
0
 
9
 
! Отговори
без очила преди 6 години
кои са тези