Кристиан Вигенин назначен за "малките неща"

Еврокомисията направи група, която да я освободи от задачи
18 яну 2018 22:43, Екип на Dnes.bg
23
Кристиан Вигенин назначен за "малките неща"
Снимка: БТА

Кристиан Вигенин беше назначен днес от Жан-Клод Юнкер в нова експертна група, която трябва да предложи кои политики, управлявани сега от Брюксел, да бъдат предадени на регионалните и местни власти в страните членки.

Вигенин, който е шеф на Комисията по европейските въпроси и контрол върху еврофондовете в Народното събрание, ще трябва да отдели време, докато тече Европредседателството, да се заеме и с новата си длъжност, тъй като Юнкер очаква работата да бъде свършена до юли.

Експертната група, чието официално название е по субординацията и пропорционалността, ще бъде оглавявана от първия зам на Юнкер Франс Тимерманс.

В нея засега влизат само политици, тъй като Европейският парламент не е намерил време да попълни квотата си, а Европейската комисия не иска да участва.

"Очакваме да предложат неща, които ние не можем да предложим сами на себе си", каза говорител на Юнкер.

Той обясни, че Еврокомисията разчита да получи доклад, "идентифициращ областите, които могат да бъдат оставени на страните членки и на регионите в Европа, така че ние да можем да се концентрираме на европейско ниво върху това, което наистина има значение за ЕС - външни граници, миграция, сигурност. Големите неща, където са парите, ресурсите, умствената и енергийна мощ", заяви говорителят на Жан-Клод Юнкер.

Той обясни, че новоназначените са политици от национални парламенти и от Комитета на регионите и имат "доказан опит по темата".

Освен Вигенин, в нея място намират още шефът на Комитета за регионите Карл-Хайнц Ламберц, както и двама други членове на органа, обединяващ представителите на регионите - Михаел Шнайдер и Франсоа Декосте. Съставът попълват и по един депутат от Естония и Австрия - Томас Вицут и Райнхолд Лопатка.

Шестимата ще работят без заплата, но Европейската комисия ще им покрива разходите за транспорт и престой, когато се събират на заседания. Първото е насрочено за края на месеца.


23
Още от
Напиши коментар Коментари
22
0
 
0
 
! Отговори
пенко преди 1 месец
КРИСТИЯН В ПРЕВОД- Е ИВАНЧО И ХРИСТОС /ОБРОТНО/ !!! БЛАГОЕВГРАД ГО ОТХВЪРЛИ ,НО КОЙ ГО НАТРЕСЕ -ТОТАЛИТАРНО В ЛИСТАТА ??? АЗ МИСЛА ,ЧЕ БЕШЕ "БУРЖОАЗНАТА СПЕЦИФИЧНА ПАРЛАПУЧИНА ...БСП " !!! МИСЛЕХ СИ ,ЧЕ ИМЕТО ВИГО Е СВЪРЗАНО САМО С РУМЪНСКИ ВАМПИР, НО ЯВНО СЪМ ГРЕШКОГРЕШАЛ !!! бе си пи, НАРОДЕ ---Бе-Си-Пи !!!
21
0
 
0
 
! Отговори
Ваща леля преди 1 месец
Тук се събрали отбор юнаци. Едни и същи коментират по всяка публикация. Зад клавиятурата много компетентни, но реално провалени в живота си. От къде го намирате това свободно време се чудя! Ама така е, когато сме провалени безделници, които нищо не са направили в целия си живот. Само това ви е останало да злобеете. хахах
20
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тези двамата със бившия на БСП не бяха ли джендери? Защо тогава БСП така рита срещу конвенцията?
19
0
 
4
 
! Отговори
Пенсионер преди 1 месец
Апаратчика навсякъде си е апаратчик ! Вари го, пече го - апаратчик !!! Едно време бащи те на тия се "грижеха" да не стъпим накриво,а сега техните деца ще ни учат какво и колко трящбва ,щото иначе,нали...
18
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
назначен за "малките неща"............важното е - длъжност някаква да има в европарламента.
17
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Юнкер назначил любовника на стани шефа.нищо ново под слънцето
16
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Дано и Веганин да е разбрал какво точно се иска от него.
15
1
 
9
 
! Отговори
ined преди 1 месец
Ваджайнин пак се уреди при членовете и органите
14
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
УжасТ!
13
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Язък за почивката по отбрани курорти с яко обслужване отвсякъде, сега ще трябва да симулира работа.
12
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Уж искали "научен" доклад, пък го дали на Вагинин да им го прави. Странно.
11
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Щом са избрали тоя некадърник Вигенин, значи не искат работата да се свърши.
10
2
 
4
 
! Отговори
малкатаработа преди 1 месец
Да не свършат Голямата работа дето с овчарска сопа се прескача.
Тъй наречения куп.
9
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Малките топки и така нататък. Няма ли да се връща вече?
8
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Преди 4 г в Киев Виктория Нуланд официално и публично "нафука" ЕС, а преди 3 г Англия чрез референдум го изостави.... И днес щом Вигенин "сам юнак на коня" ще решава проблемите ЕС, значи работата е наред!А бе господа и другари от ЕС!Дотолкова сте тъпи,че още не знаете що е пол ,как се определя,на какво влияе е за какво се ползва!Наистина сте с ментално деформирани! Дори Кобурготски ви препоръча да си смените чиповете, защото и за *** на зеле не ставате!Марш по гьоловете и дърветата!
7
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ще "отскача" с европейски пари до Брюксел да си удрят по едно коленце с любимата му - Сержо Станиша...
6
2
 
19
 
! Отговори
Кръвожаден веган преди 1 месец
Аха, трудоустроиха Вагинин.
Той и с "малките" неща е способен да направи големи глупости.
5
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Пробутал го е гейзера!
4
0
 
4
 
! Отговори
Fahrnis преди 1 месец
Partizanskata bg mafia v ns razvajda mnogogodishna selektirana i izprobvana v ban specialna bg poroda korupcia bacilikus "bg publichna administracia i pravo"....i modernata bg obrazovatelna torna systema proizvejda li proizvejda bacilikus bilgarikus korupcia "publichna admijistracia i pravo"...ta sega posajda bg razsad za obilno parnikovo proizvodstvo i otglejdane v eu...
3
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Повдига ми се от брюкселските и българските мързеливи ояли се нагли бюрократи