Турция иска пълноправно членство в ЕС, обвърза го с мигрантите

Анкара не приема привилегировано партньорство или сътрудничество
19 яну 2018 13:45, Елка Василева
93
Турция иска пълноправно членство в ЕС, обвърза го с мигрантите
Йомер Челик. Снимка: Reuters

Турция би отхвърлила всяко предложение за партньорство с ЕС различно от пълноправното членство, заяви турският министър за отношенията с ЕС. Той предупреди, че сегашната ситуация не дава основания на Турция да запази споразумението си с блока за възпиране на миграцията, предаде Ройтерс.

"Привилегировано партньорство или друг подобен подход - не приемаме нищо такова сериозно. На Турция не може да се предлага подобно нещо", заяви в интервю за Ройтерс Йомер Челик.

"Както и да бъде наречено, привилегировано партньорство или сътрудничество срещу тероризма, подобно предложение няма дори да бъде разгледано от Турция", добави министърът.

Френският президент Еманюел Макрон заяви преди две седмици, че развитията в Турция не позволяват напредък по пътя й към евроинтеграция, продължаващ от десетилетия, припомня агенцията. Той посочи, че дискусиите трябва да сменят фокуса си, като спомена за възможността за някакъв вид партньорство за Турция.

Челик заяви, че ЕС не спазва всички договорености от споразумението за овладяване на миграцията към Европа, сключено с Турция, на която в замяна бяха предоставени 3 милиарда евро финансова помощ за бежанците.

На практика няма причина за Турция да продължава да е в сила това споразумение, каза Челик, цитиран от БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сатрапа Ердоган що народ изби с фалшививия си преврат, колко вкара по арестите и колко съдби разби, броят трудно може да бъде установен. Онзи ден влезе в Сирия, и там иска да завладява. Води война с всички съседи, и на нас е хвърлил окото. Наш Бойчо му се е надупил така, че е срамно да се гледа. Нарязахме си ракетите СС 20 и СС 23, които бяха насочени към Истанбул и Анкара.Не смееше да гъгне у//рода. Какъв ЕС, само през много крив макарон.Като го утрепат и Турция започне да стая нормална, тогава
42
12
 
10
 
! Отговори
Do 42 преди 6 години
Жестоко се лъжеш чадо, Анадолците не ислат да стават еврог.ейжци, те искат дс превърнат европа в анадола, за да има истински мъже. Я кажи коя е работната ръка в европа, ако ги няма анадолците кой ще работи. Застаряваща европейска нажия начело с БГ, вместо да пишеш вземи забремени жената, ако имаш такава, иначе ще гледаш как михрантите заплождат европейските жени, искат не искат ядат ху.йа. и раждат деца на мюсюлмани, така, че не знам кой мечтае, гледай реалността чадо, потомство на поп ктъстьо
41
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Турция заплашва ЕС, че ще пусне бежанците от Сирия към Европа. Турците само в Германия са два пъти повече от тези бежанци. Нека си ги вземат обратно, като толкова знаят
40
4
 
9
 
! Отговори
А ЕС иска ли турция преди 6 години
До Анонимен 33Поредния плямпалник на глупости. Като са толкова добре икономически къв искат да го дирят в ЕС. Хайде стига с тези лъжи вече. Ако не са инвеститорите от ЕС турската икономика ще увяхне за една година. И, какво сравняваш турция с Гърция. Бил съм в Гърция на море и нищо от това, което си написал не съм видял. Хората се отнасяха с нас супер. Пишеш само лъжи, дезинформазия и турска пропаганда, колко е хубаво там. Ми като ти харесва върви си там кво търсит тук и в Гърция. Аре къш.
39
2
 
2
 
! Отговори
gogi преди 6 години
До Анонимен-Mnogo pismanieta raztagas trol efendi a kato imate tolkova rist na ikonomika sto lirata vi e 40 poeyki pred bilgarskia lev,may mnogo yandas propagandna televizia gledas.Daje i slamata ya karate ot bilgaria i ungaria mnogo ste smesni bre komsi.
38
4
 
13
 
! Отговори
А ЕС иска ли турция преди 6 години
До 30Както казах помечтай си, че само това ще ти остане. Силистра ще я видиш само през крив макарон, а може и по-лошо през една дълга права метална тръба, ама с нарези отвътре. Свиквай турция никота няма да бъде Европейска държава. От анадолци европейци не става това е като от магаре кон да стане.
37
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Су 34Не пиши глупости,българите никога не са искали да нападат Турция,защото са яли попарата в Междусъюзническата война.Българите са воювали в най-тежките битки за освобождението на Балканските народи от турците,а след това са получили нож в гърба от съюзниците си.
36
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ей така си такат годините и все ще са в анадола. Аз ако съм на ЕС пък , ще ги заплаша да им върна всипки турци от Европа. Мат с пешката .
35
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Баси и наглите турци!В Европа не приемаме диктатори.И нашия пожарникар, прочел една книга в живота си..тръгнал да посредничи и лобира за Ердоган пред Европа.
34
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тогава ЕСда им изплзти няколко милиарда за "европейската им част" и всеки мигрант да бъде разтрелван, ако реши да идва на европейска територия. Това е нрушване на суверинитета на дадена сържава. Те не идват през контролно-пропусквателни пунктове и с надлежни документи, а извършват инвазия. Време е всичко, което идва нелегално, да му се даде урок или в трудови лагери, или като източник на органи, кръв, тъкани..., ако не за фураж и храна на бездомните животни и в селското стопанство.
33
3
 
12
 
! Отговори
българина преди 6 години
Ислямски кочини в не ни трябват, брюксел ни стига..
32
1
 
10
 
! Отговори
PD преди 6 години
Европа е стара ламя, и този филм го е играла много пъти. Мигранти, ислямисти и прочее, когато спрат да са нужни на елита и, винаги е намирала начин да ги разкара. В много случаи дори подло и жестоко. Явно неосултана е забравил как се наложи да дава убежище на средизмноморските евреи, дето бяха решили че държат финансово европейската аистокрация и духовенство.
31
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Русофилите хулят Меркел, но докато тя царува Турция няма да влезе в ЕС !
30
2
 
8
 
! Отговори
Су 34 преди 6 години
Амиии ако има другс държава на 30 милиона в Турция, то султана ще трябва да компенсира загубената територия, така че сапунисай дупа.рата, от силистра до пловдив една права линия изтегли и виж за какво иде реч :)------------И за кво иде реч като вие за 25 години намаляхте до 350 000 в цялата страна. А като се има предвид, че за 137 години независима България нито един път не посмяхте да ни нападнете знам за какво иде реч!
29
17
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мразят Турция защото е велика.... но аз не мразя комшиите, даже това лято ще ходя на моренце там защото гърците ме издразниха какви са мърделиви и чакат на готово всичко! И само ни блокират границата да протестират! Ненаялите се! Турция е много мощна страна и от ЕС ги е страх да приемат такъв член ! Затуй няма, ама и на Турция не й трябва не мога да разбера за какво им е ЕС някакви чиновници да им казват какво да правят в страната си! Турция има ръст на бвп 11% !! Това в Европа само в сънищата!
28
4
 
4
 
! Отговори
NL EU преди 6 години
EU OTDAVNA TREBVASE DA IM TEGLI EDNA MAYNA NA TIYA DVULICNITSI I POSLE EDNO EMBARGO VIJ KAK STESE DA IM SKRIYAT USMIVKITE NA TIYA FESOVE,NALI SI IMATE ARABSKI HALIFAT ZA KVO VIE EU.
27
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Турците не са прости хора,винаги си защитават личния интерес с цената на всичко,ако трябва дори ще избиват или ще умират,за да си постигнат начертаната цел.Не мисля,че изобщо искат да са в ЕС,но искат да участват в управлението на ЕС.Няма нищо лошо да сме в добри отношения с тях,дори е добре,но трябва да проявим респект към тях,както и те към нас,на взаимоизгодни,равноправни взаимоотношения,а не на васални основи.
26
10
 
4
 
! Отговори
До 25 преди 6 години
Амиии ако има другс държава на 30 милиона в Турция, то султана ще трябва да компенсира загубената територия, така че сапунисай дупа.рата, от силистра до пловдив една права линия изтегли и виж за какво иде реч :)Рано или късно европа ще се ислямизира на 90%, сега е на 25%... аи успокоявай се сега с нещо...
25
7
 
10
 
! Отговори
Божил преди 6 години
Да вкараш Турция в ЕС е същото като да вкараш Палестина в ЕС- къде е на камилата гърбицата,къде на магарето копитата!
24
4
 
8
 
! Отговори
муспи преди 6 години
До Анонимен - Какви два милиона емигранта в цяла Европа бе анадолчено?! Само турци са 10 милиона! И какви европейци са турците след като се държат като емигранти - какво правят тези 10 милиона в ЕС, главно Германия?!? Каквото и сирийците, мароканците и афганистанците - нищо не произвеждат а вземат Пособия. С яденето расте и апетита - малко са им биле джамиите! А къде са девиците?! Турция трябва да влезе в Европа, и с референдум да се уточни какво казва алах за задълженията на белите девици!