Британците все повече недолюбват Тереза Мей, сочи проучване

Премиерът обаче няма алтернатива, смятат на Острова
31 яну 2018 08:11,
4
Британците все повече недолюбват Тереза Мей, сочи проучване
Снимка: архив Reuters

Премиерът на Великобритания Тереза Мей е загубила подкрепата на 3 от 10 избиратели, гласувалия за нея на последните парламентарни избори, но хората не са ентусиазирани и от нейните потенциални заместници.

Това сочи проучване на общественото мнение, цитирано от  The Times и "Фокус".

Анкетата показва, че 69% от хората, които са гласували за Консервативната партия на парламентарните избори през 2017 година мислят, че Мей трябва да продължи да е министър-председател, докато 18% смятат, че тя трябва да отстъпи поста си на някой друг. Останалите нямат мнение.

Сред всички избиратели, 41% казват, че тя трябва да остане на позицията си, докато 34% са на мнение, че трябва да си подаде оставката, като един от четири гласоподаватели няма мнение по въпроса.

Избирателите, гласували за излизане от ЕС на проведения референдум, са по-позитивно настроени към оставането на Мей в премиерското кресло (49% срещу 32%, които искат тя да си подаде оставката), отколкото тези, гласували за оставане в Съюза, които са разделени горе-долу по равно (37% "за" срещу 38% "против").

Участниците в анкетата не са изразили ентусиазъм за нито един от алтернативните варианти на Тереза Мей, като външният министър Борис Джонсън е най-подкрепян и най-отричан сред тях.

Проучването е проведено сред 1669 души в периода 28-29 януари.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
5
 
! Отговори
Хахо преди 6 години
3 от 10 се казва 30%. Ама трябва да го знаеш...
1
0
 
2
 
! Отговори
нн преди 6 години
Ноември, Декември миналата година беше същото. Премиерката тогава успя да се оправи, може и сега да стане същото. Голяма и сложна работа е това брекзита.