Брюксел се обяви за задължителното ваксиниране

ЕК предлага общи стандарти за оценка на новите лекарства
31 яну 2018 20:33, Екип на Dnes.bg
40
Брюксел се обяви за задължителното ваксиниране
Снимка: архив, Булфото

Европейският комисар за здравеопазването Витянис Андрюкайтис се обяви за задължителното ваксиниране.

Той заяви, че онези, които се противопоставят на ваксинирането, трябва да носят отговорност за увеличаващата се смъртност от овладени вече в Европа заболявания, която се регистрира напоследък.

„Ваксините помагат и тези, които са против, са отговорни, ако числата на ваксинираните падат, защото това е много опасно за обществото, за Европа и за човешкия живот“, заяви комисарят.

Андрюкайтис коментира обещанията на някои партии в Италия да отменят задължителното ваксиниране в страната след парламентарните избори през април. Рим въведе ваксините след рязко покачване на детската смъртност от дребна шарка.

Европейската комисия предложи днес да се въведе задължителна система за оценяване на новите лекарства и медицински технологии, която да покрива всички държави членки. Така според Брюксел пациентите ще могат да получат по-лесен достъп до информация за последните научни достижения в областта на терапията на различни заболявания, без да трябва да събират данни за най-работещите методи на лечение страна по страна.

ЕС има подобна мрежа от 20 години, но тя е доброволна и според Еврокомисията не дава добри резултати. В мрежата за съвместни клинични оценки за лекарства участват всички държави без Румъния и Гърция. А България и още 6 страни не се включват в общата работа по оценката на медицински изделия, съобщи Европейската комисия. В момента в ЕС има 51 национални органа, които дават оценки за новите лекарства и терапии, които Брюксел иска да обедини.

Освен че ще прави съвместни клинични оценки и ще може да кани научни светила да се произнасят по тяхната ефективност, новият механизъм ще се грижи да идентифицира нововъзникващи здравни технологии, така че да може да се отделят най-обещаващите от тях, които да стигат по-бързо до болните.

Новият механизъм ще се занимава с преценяването на ефекта от прилагането на нови лекарства, които са в процес на лицензиране за пускане на пазара, със съществуващите медикаменти с ново активно вещество или тези, чиято сфера на използване се разширява към нови заболявания.

По отношение на медицинските изделия се предвижда да се дава мнение за апаратурата например за инвитро диагностика, но не за технологиите за правене на хирургични операции, които ще си останат национален прерогатив.

Европейският център ще отговаря за клиничните аспекти на здравните технологии като дефиниция, безопасност, клинична ефективност на новия метод или препарат спрямо вече съществуващите, съобщи Европейската комисия.

Очаква се законодателното предложение да бъде одобрено до края на 2019 г. от Европейския парламент и страните членки. Механизмът ще влезе в сила от 2023 г., за да се даде време на производителите да се адаптират към новите изисквания.


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
1
 
8
 
! Отговори
Щирлиц преди 11 месеца
Отровата ъъ.. ваксината бързодействаща ли ще бъде?
23
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Против ваксинирането съм.Много хора пострадаха или починаха от ваксиниране,има достатъчно по темата в Тубата,а в щатите починаха хора от лекарства(да не споменавам фирмата,че е европейска).Освен това може да останете без поколение или да ви вкарат микрочип или някоя друга глупост.Твърдо НЕ,заедно с Гърция и Румъния.
22
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Глей, глей къф кючек връти Мерквл на екскуУрзия в Туеция в тубата. Евал, машалла, голям гюбек голвм мазен задник.
21
4
 
20
 
! Отговори
Иванов преди 11 месеца
Тези ваксини ще ни стерилизират( като в Афпика) или ще ни джендиризират?
20
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До Анонимен 18,
забързани са, защото сценарият на новия световен ред и идването на антихриста са в определен окултен ред, в който те вярват и следват. колкото и на нормалния човек това да му се струват глупости, от тях нумерологията е много важна. те дори имат софтуер за разчитане на кодираните стойности от еврит, нарича се гематрия. изпозват данните от разни фрази за да изпълняват дадени библейски събития на определени дати. ако се задълбаете във вярванията им, е пълна лудница.
19
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
#2 е напълно прав!Така ни ръсиха със самолети с разни гадости,че вече са ни "ваксинирали"!

Време е да се получат резултатите от "ваксинациите"-всеобщ мор!

Което е и главната цел,а не,както си мислят някои,"печалбите на фармацевтичните компании!

Вече пари не им трябват - могат да си "печатат",колкото си искат!

Вече са пристъпили към редуциране на гоите до "златния милиард",а след това,полумилиард...докато останат шепа гои обслужващи "богоизбрания народ"!!!

И го вършат...гои(добитък)!
18
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
след като се доказахте като педе ра сти и педофили, сега и убийци ли искате да станате !!?
17
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Аз съм ЗА задължителната кастрация на европейски комисари !!
16
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Наистина напоследък са супер забързани,закон след закон,гадост след гадост... Не знам защо но нямат време..първо ни мачкаха с комунизъм,но поне ни образоваха,сега ни лъжат с демокрация,бомбардират със закони и ни изолират един от друг.дъх нямаш време да си поемеш,камо ли да мислиш,камо ли да се противопоставиш...
15
4
 
12
 
! Отговори
Пастеоур Пицаревичус преди 11 месеца
Задължително да ги ваксинират за тъпотия
14
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До # 9: И аз доскоро си мислех,че нещо ще се реши с референдум,но последните събития и особено тези в Каталуния ме убедиха,че вече е късно за референдум - ционистката банда е създала механизми за фалшифицирането им!!!

Вече нещата опират до всобщ бунт,изритване на колониалната администрация и всички НПО-банди и излизане от перверзната империя ЕС!!!

Запомнете,няма друго спасение!Поели са всеобхватен курс към тоталното ни ликвидиране!!!

И нещо много бързат!Защо ли?!
13
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Принципно съм за ваксинация за опасните и смъртоносни болести, но съм против за задължителните ваксинации и налагането на лобистки интереси върху населението,за да може котилото на няколко оядени политици и фармацевтични босове да се зариват в пари...особено за новите лекарства,особено клинично изпитани за месец два...
12
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
до #7: когато ти изпратят полиция,НПО-бандити,когато ти запорират всякакви сметки и те изправят пред гладна смърт,тогава ще се затичаш да се ваксинираш - ей на това се казва "доброволно" ваксиниране,по стандартите на ЕС!

И ако се противиш и избягаш в гори тилилейски,те и там ще изпратят потери от частните си армии,да те ликвидират.

Спасяване поединично няма!

Само всообщ бунт и изритване на брюкселско-ционистката банда може да ни спаси,но...за целта трябват обединени човешки същества,а не овце
11
6
 
8
 
! Отговори
Алтерниращ веганист преди 11 месеца
Ето ги: "wc" (даже го изтриха) "бог" го пази, а следващия анонимен го контролират лошите и богатите.
Да не се допускат неваксинирани деца в детска градина е твърде лека мярка.
Просветени с непълен задължителен календар без медицински причини не трябва да се допускат в мола и градския транспорт, децата на антиваксетите трябва да извеждат от семействата им защото е засташен живота им.
Разпространителите на антиваксер теории трябва да бъдат наказвани за престъпления срещу общественото здраве.
10
7
 
22
 
! Отговори
прогресмуемайката преди 11 месеца
задължително ваксиниране, задължителни гeй-бракове и задължителен трети пол, за какво повече може да мечтае, всеки напредничав човек! ;))
9
8
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
На тези мошеници и убийци им "ядохме" стандартите - доказателство,пустините на които ни обърнаха и намаляващото население!

А сега,с "общите стандарти"(като тия за храните) ще ни ликвидират и поединично,чрез "ваксини"!

Ами,като сами им се тикаме в ръчичките,защо да не ни терминират?

Хайде стадо,юруш на "ваксините",таман няма да се чака до джъндеризирането!Цап "ваксината" и се събуждаш пред райските порти и тефтера на Свети Петър!
8
26
 
8
 
! Отговори
Алтерниращ веганист преди 11 месеца
Опа... купона потича.
Сега идват просветените от фейса антиваксери, да ни обясняват за големите корпорации които прибират огромните пари за контрол на населението и евангелистите които са сигурни че "бог" ги пази а ваксините са само за да ги отдръпнат от вярата. И ще размахват името на един мошеник със забрана да практикува медицина.
Добро решение на ЕС, особено след като се напълни с просветени от българия и "бежанци" от арабия и африка.
7
10
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Искаме референдум за напускане на ЕС !
6
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Сатанисти
5
9
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Аз пък предлагам задължително отстраняване на празните кратуни на Брюкселските третополови! Кой може да ме накара насила да се ваксинирам! Я нека да се появи и да ми го каже директно в очите а не чрез медиите! Ваксините те заразяват те не те предпазват. Вместо да прекараш по леко болеста ваксината ти влошава положението. Има и смъртни случаи от тези ваксини. Така че по полека със задължителната ваксинация!