Мигрантската криза ще продължи! Може ли да се овладее?

Гърция поискала от ЕК механизъм за връщане на мигранти
31 яну 2018 19:56,
11

Мигрантската криза ще продължи и смятам, че тя няма да бъде разрешена за една или две години. Войната в Сирия и кюрдския регион продължава, както и проблемите в Израел и Палестина. Всичко това ще увеличи потокът от бежанци и мигранти.

Това обяви гръцкият министър по миграционната политика Янис Музалас пред Николай Кръстев за "Светът е бизнес" на Bloomberg TV Bulgaria.

"В момента Европа не е толкова силна, колкото трябва. Това е така, защото няколко от страните членки предпочитат да играят национална, вместо европейска роля. Тя не спомага за създаването на фронт, който да се справи с тази огромна миграционна и бежанска криза. Когато сме единни, можем да го постигнем", убеден е Музалас.

Според него това са въпросите, по които трябва да се говорим в следващите месеци от българското европредседателство. Той допълва и че Комисията е наясно с това всички ще се опитат да подобрят ситуацията и да направят Европа силна, за да успее да се справи с най-голямата миграционна криза от Втората световна война насам.

"Досега вярвах, че проблемът на Европа е, че тя не разполага със стратегия. От своя страна обаче трафикантите на хора имат такава. Така през повечето време те предприемаха ходове, на които Европа се опитваше да отговори. Гръцкото предложение е бежанците от лагерите в Турция, Йордания и Ливан да бъдат презаселени. Говорихме за този план и с комисар Аврамопулос, както и с германския и холандския министри, и заключихме, че Европа, а не трафикантите трябва да изготви своя стратегия", каза още гръцкият министър.

Той обясни, че гръцкото предложение към ЕС е било да се създаде европейски механизъм на връщане на мигранти.

"Невъзможно е да контролираме миграционната криза без инструментът на връщането. Ако не можете да връщате тези хора в родните им страни, това е нарушение на човешките права, защото прилагате еднакви правила за бежанците и мигрантите. Според закона сте задължени да предоставите на бежанците правата, които Женевската конвенция предвижда за тях, а мигрантите попадат под влиянието на друг вид закони", обясни още  Янис Музалас.

Какво каза още  гръцкият министър по миграционната политика четете в  Bloomberg TV Bulgaria

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
6
 
! Отговори
Може разбира се! преди 6 години
Едно време как я овладяваха - кльонове, кучета и картечници. Всеки неканен е враг!
8
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Войните на Запада докараха мигранти.
7
0
 
7
 
! Отговори
овладяването преди 6 години
на мигрантската вълна беше и остава задача на разузнавателните служби на Европейските държави. Но понеже те работят сами за себе си и не си обменят информация въобще не успяха да реагират. В крайна сметка в ЕС нахлуха стотици хиляди млади мъже без документи, котито се питаме какви услуги се очаква да направят на своите "спонсори" които ги преведоха по дългия път от Турция до Германия, Швеция, Холандия
6
0
 
6
 
! Отговори
Европейка преди 6 години
Затваряне на външните граници и връщане на 2 млн.обратно.Само така ще спрат,друг начин няма.И жесток натиск за оправяне на Близкия Изток,помощ за Африка и най-вече безкомпромисно разделяне на бежанци от кандидати за хрантутници.
5
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Може разбира се,КОГАТО НИ ОВЛАДЕЕ!И НИ ЛИКВИДИРА!Бе,тоя мат'рял,не само наш,но и юроспийски,още ли не разбра,че това не е "миграция",а военна експанзия!!!Ех,гои,гои,хептен ви зомбираха и ви ампутираха откъм "разсъдък"!
4
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Който си ги е направил мигранти, тоест, който си ги е поканил, той да си ги прибира. В къщи. Да му джендеросват децата.
3
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не, няма да спре. Мутрите печелят.
2
0
 
18
 
! Отговори
Може преди 6 години
когато меркелица я приберат в старчески дом където й е мястото. Тази пропиля повече от 10 години на Европа!
1
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това си е проблем на Гърция, да се оправят!В България няма мигрантска криза.