България към Мей: Да не се променят правата на гражданите на ЕС!

Лондон: Дошлите през преходния период да нямат същите права
2 фев 2018 09:00, Елка Василева
63
България към Мей: Да не се променят правата на гражданите на ЕС!
Лиляна Павлова. Снимка: архив, БТА

България, която е ротационен председател на Съвета на ЕС, предупреди британския премиер Тереза Мей срещу всякакви планове за промяна на правата на гражданите на съюза след Brexit, предаде Франс прес.

Министърът за Българското председателство на Съвета на ЕС Лиляна Павлова изрази безпокойство от изявленията на Мей в интервю за АФП. Всички действащи правни норми на ЕС "трябва да бъдат прилагани по време на преходния период", настоя Павлова.

В понеделник ЕС определи като една от основните си позиции на преговорите за бъдещия преходен период, който ще започне след излизането на Великобритания от ЕС в края на март 2019 г. и ще продължи до края на 2020 г., че Лондон ще продължи да спазва правните норми на ЕС, включително правата на гражданите да работят и живеят където пожелаят, в замяна на достъп на Великобритания до единния пазар.

Но по-рано вчера Тереза Мей разпали нов дебат с изявлението си, че европейските граждани, дошли във Великобритания по време преходния период, не би трябвало да получат същите права като тези, които са пристигнали преди Brexit-а.

ЕС иска да приключи преговорите за преходния период до края на март, за да може да продължи с преговорите за бъдещите отношения с ЕС.

Министър Павлова отбеляза, че дискусиите за Brexit навлизат в най-трудния си период и ЕС трябва да запази единството си.

За нас успехът е да запазим единството на 27-те, да защитаваме правата, защото Тереза Мей получи много силна подкрепа, например от президента на САЩ, в полза на твърд Brexit, изтъкна Лиляна Павлова.

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
2
 
32
 
! Отговори
Бобчо преди 6 години
За 7 месеца в UK разбрах, че за рижавите, луничави кучелюбливи обитатели на острова няма нищо по-хубаво от азиатско-африканска смъдяща мътилка, оставена да плъзне по иначе добре подредената им държава. Халал да са им, както се казва, а нащо Лиле по-добре да предложи реципрочни мерки, изразяващи се във визи за всяко стъпване на техен в ЕС. Тогава ще се сетят, че българите, румънците и поляците са бели и хиристияни, ама ще е късно - те ще са първия Европейски Халифат.
6
13
 
4
 
! Отговори
до 7 преди 6 години
тая конвенция много я въртите бе, Нинова не се ли сеща че нито една червена баба не знае за какво иде реч
5
5
 
18
 
! Отговори
нещастни змии не преди 6 години
честит празник на сина ти лилянче може да стане елитен гей сръхуспех голямо щастие дай боже всекиму и на твоите съпартиици гейове такава радост ,,голямо щастие,, ,,семейна идилия,, затова от конвенцията дай боже всекиму такова щастие дай боже змии такива не
4
2
 
40
 
! Отговори
Няма начин преди 6 години
Дреме и на Мей какво мисли Павлова. :)
3
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Чужденците бяха главната причина ,за да гласуват за излизане от Европата !Те ,никога не са се имали за част от Европа !Има други ,които Силно си мислят ,че са Европейци ....плюейки слънчоглед ,докато се разхождат !
2
2
 
20
 
! Отговори
ЛиляноМомеУбава преди 6 години
По-правилно е вече да планираш какво да ги правиш като ги завърнат, а не после реактивно да се тюхкаш що стана !
1
0
 
41
 
! Отговори
Моряк и половина преди 6 години
Аз предлагам да направим доброволен фонд! Кой с колкото може да участва в него или пък изобщо да не участва - по избор. Със средствата натрупани там, да се закупят еднопосочни билети на български граждани от определен етнос и да ги отпратим към острова докато още можем!