След Brexit... увеличава ли се вноската ни за членство в ЕС?

Министерството на финансите отрича тази информация
3 фев 2018 09:29, Петя Славова
27
След Brexit... увеличава ли се вноската ни за членство в ЕС?
Снимка: Reuters

Министерството на финансите опроверга информация, според която осем страни, сред които и България, са се споразумели да увеличат вноските си в бюджета след излизането на Великобритания от общността.

Според прессъобщението от министерството, страната ни не е изразявала такава позиция и такава не е била обсъждана в нито един работен или официален формат за преговори между държавите-членки и Европейската комисия.

Първото предложение на Комисията за бюджет на ЕС за следващия програмен период се очаква да бъде представено през май тази година.

Дебатът за многогодишната финансова рамка предстои и в рамките на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз, като София ще бъде домакин на две тематични конференции на високо ниво през март и през юни тази година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Интерферентните нива на низходителното покачване на бвп спрямо икономическите възходи с пренебрежително ниските нива на вноски несъстоятелно пречат на едно драстично покачване на вноската на нашата страна толкова е елементарно
2
0
 
12
 
! Отговори
SpaceX преди 6 години
Но ако има директива и ясно разписани квоти зависещи от БВП примерно или от населението то тогава може и да го пипнат нагоре.
1
17
 
4
 
! Отговори
SpaceX преди 6 години
Зависи от бюджета на ЕС , ако той остане на същите нива все някой трябва да попълни вноската на Великобритания . Нашата вноска е пренебрежимо малка за този бюджет и като нищо може и да не я пипнат снизходително.