Великобритания погна руските авоари с неясен произход

Руски олигарси ще доказват произхода на парите си
Обновена: 3 фев 2018 15:13 | 3 фев 2018 15:08, Петя Славова
76
Великобритания погна руските авоари с неясен произход
Снимка: Reuters

Заподозрените в корупция руски олигарси вече ще трябва да доказват произхода на парите си в рамките на водената от Великобритания борба с организираната престъпност, заяви британският държавен министър за сигурността и икономическата престъпност Бен Уолъс, цитиран от Франс прес.

Още по темата

За целта властите ще използват нова процедура, която влезе в сила тази седмица и позволява изземване на съмнителни авоари и държането им докато бъде обяснен произходът им, каза Уолъс за в. "Таймс".
Той изрази волята си "цялата мощ на правителството" да се стовари върху корумпираните политици и международните престъпници, които използват Великобритания като убежище, пише БТА.

"Като стигнем до вас, ще дойдем да вземем имуществото ви и ще ви усложним живота", увери той.
Според властите около 90 милиарда лири (102 милиарда евро) незаконни средства се изпират всяка година във Великобритания.

По повод Русия Уолъс подчерта, че разследването "Пералня", извършено през септември по Проекта за сигнализиране на организирана престъпност и корупция и десетина европейски вестника е разкрило, че множество фиктивни фирми, много от които са регистрирани във Великобритания, са използвани за пране на руски пари през западни банки.

"От разследването узнахме, че със сигурност е имало връзки с руската държава. Знаем какво правят и повече няма да стоим безучастни. Ще се захванем с тези знакови лица, без значение дали са известни на местно или международно ниво", увери Уолъс.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ЦРУ са най големите наркотрафиканти в света, но къде са парите им?---------------------Гледал си много евтини видео екшънчета
44
18
 
15
 
! Отговори
Крим не е руски преди 6 години
И ние трябва да национализираме руските пари и имоти в България. Те са спечелени чрез престъпна дейност и експлоатация на човек от човека.
43
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами само за Руските ли? Олигарси са всички на върховете във всяка държава, но тук има двоен стандарт. ЦРУ са най големите наркотрафиканти в света, но къде са парите им?
42
4
 
10
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 6 години
"Впрочем Путин още от самото начало предупреди олигарсите да върнат парите в Русия,ама кой да слуша."На Путин парите са му на сигурно в Дойче банк, той за това зове да си върнат олигарсите парите.
41
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тези са най-безпринципните мишоци в целия свят! Много, ама много добре знаят кой какво купува, откъде е, какъв номер *** носи! Знаят, че руснаците са най-активните купувачи на ултраскъпи недвижимости в Лондон. Пардон, рускоговорящите, защото трудно ще наречеш руснак Абрамович, Ходорковский, Гусинский, Блаватник, Дерипаска и десетките татари (прабългари от Казан и Москва) Та как участват мръсните им пари в британската икономика? Над 1/5 от недвижимостите в Лондон с цена над 5 млн паунда са руски
40
9
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Грабеж със средствата на държавата.. запада винаги е постъпвал така .. Още от падането на Византия на запад, избягалите богаташи били ограбени после убити , или убити после ограбени..
39
6
 
6
 
! Отговори
Берлин преди 6 години
Е, какво му е неясното?! Путин неясен ли е?
38
1
 
31
 
! Отговори
Факт преди 6 години
До До ИвчоКрахът на банките от 96-та година бе тясно свързан с цветната революция от тогава-тя го направи 100% успешен,като на практика занули дълговете чрез хиперинфлацията.Т.е. тия,които дръпнаха парите са били наясно как ще се развият нещата.После ги вкараха в Костовата приватизация и...всичко е точно!За народа остана само подскачането по мегданите и празните надежди.
37
3
 
34
 
! Отговори
А бе преди 6 години
Доскоро британците охотно приемаха всякакви мръсни пари,сега се сетиха,че има такива...Английското лицемерие е N1 в света!Впрочем Путин още от самото начало предупреди олигарсите да върнат парите в Русия,ама кой да слуша.Сега да си носят последствията от непатриотичните действия.То от богаташи патриотизъм не може и да се очаква,не само в Русия,а и на Запад.Нашите също не са изключение-при данък от само 10% укриват доходи!Че то прането на пари излиза 5%!
36
3
 
19
 
! Отговори
До Ивчо преди 6 години
Ивчо не е ясно на колко години си ,но явно не помниш краха на 16те банки през 96-97ма.Милионите с които избягаха сума ти ,,банкери" и колко милиарда общо изнесоха и до ден днешен всички знаят кои са виновните,но те си живуркат в ,,лошите страни"Попрочети за фалита към края на 90те,че да видиш че ,,крушката си има опашка" и къде са ни парите. А преди това имаше и куфарчета с пари през границата за ,,наши другари"
35
6
 
24
 
! Отговори
Ивчо преди 6 години
абе 4 милиарда хвъкнаха от КТБ и се заметоха, а сте взелу да ми коментиратв рускитв олигарси. те и сега от нула да почнат скед 10 годин пак ще са с милиарди, а ние ще сме същите гкадни джавкащи по кво ли не *** с ове балкански.
34
2
 
18
 
! Отговори
:):) преди 6 години
тези пари не седят в едно каси в банките.те се въртят в британската икономика. Мн се ежат и с брекзита и сега с това но ще си кютат щото ще ги гази валяка
33
5
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А какво ще правят със заподозрените в корупция британски олигарси? Или такива може би няма?
32
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нека британците ги вземат от "руските олигарси" и ги върнат на народа на Русия. А те смятат да платят вноската си за излизане от ЕС с откраднати от Русия пари.
31
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всички руски олигарси трябва да им се вземат всички пари. Това са крадени пари.Същото важи и за българските олигарси.
30
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Национализация като във Венецуела. А какво ще стане, ако се национализират британски авоари в чужди банки? Сигурно война като Фолклендската. Ще ги обявят за крадци и престъпници и ще пратят единствения си самолетоносач.
29
9
 
10
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 6 години
"добре ама , ако Путин не ги желае и ги нарочи за предатели. Какво става, а ?"*** той Путин най-големият мафиоз! Die 50 reichsten menschen der welt- made my day тубата. На 7-мо място с 70-сет МИЛИАРДА! Всичко катюша, реве като вдовица на милиардер за крадените милиарди на руските олигарси от измъченият руски народ. Ама иначе Путин 97%, а?
28
4
 
4
 
! Отговори
До 24 преди 6 години
Прав си ! Друго си е руския ,,Варяг".Само гдето не можаха да го довършат и го шитнаха на Китай.Те си го довършиха.Ами ,,Уляновск, щеше да е страшилище но.........го нарязаха недовършен на скрап.Та това със самолетоносачите не е идиалният пример.
27
2
 
24
 
! Отговори
123 преди 6 години
Произходът на парите на всички руски олигарси е един и същ. Англичаните да не се правят на паднали от небето, какъв е този фарс! И децата знаят как икономиката на цяла една държава от ръцете на държавата премина в ръцете на една шепа хора! Какво точно ще търсят англичаните е много любопитно.
26
16
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Само така !! Бой по руските блядухи ! Едно време имаха по един чифт долни *** и валенки , а сега се правят на олигарси ! Като идваха в България , лапаха пликчетата с чая и пиеха гореща вода !