Експерт: Германия пречи на влизането ни в еврозоната!

Витае опасението за наливане на обществен ресурс в бездънна яма
7 фев 2018 22:00, Екип на Bloomberg
51
Експерт: Германия пречи на влизането ни в еврозоната!
Снимка: Reuters

Има голяма логика в това да се мисли, че именно Германия е най-сериозната пречка пред това България да приеме еврото. Страната все още се възстановява от шока в еврозоната, свързан с "потъването" на Гърция от преди години.

Това заяви експертът по политически комуникации доц. Иво Инджов в ефира на Bloomberg TV Bulgaria. 

„Знаем какви дебати се разгоряха тогава по отношение на парите на германския данъкоплатец, които изтичат към Гърция – една страна, която очевидно не беше подготвена за да бъде в еврозоната“

По думите на госта в предаването Федералната република действа на принципа „парен каша духа“, като оттук нататък очевидно ще се опитва да наложи виждането, че в еврозоната трябва да се приемат страни, които не само отговарят на формалните критерии, а са действително подготвени за изпитанието, наречено еврозона.

В Германия витае опасението, че приемането на България и Румъния ще означава ново наливане на обществен ресурс в една бездънна яма, което има основание, смята Инджов.

Има ли място България в Шенген? 

Вижте повече на Bloomberg TV Bulgaria

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
5
 
31
 
! Отговори
Цоцолана преди 6 години
Бяха тук светейшествата от клоаката в Брюксел,изрецитираха Вазов и дотам.Нито дума за бедността и корупцията,които са нараснали от влизането ни в ЕС.Важно е да има ядене и пиене на корем за евродришльовците и грозно ушити шалчета,които даже не са с българското знаме.
2
10
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Категорично БГ не е готова за еврото и няма да е готова никога, нито пък за шенген. То даже и за ЕС и НАТО не бяхме готови, ама ни вкараха в кошарата и то не за нашето благо, а за техни тънки сметки насочени най-вече срещу Русия.
1
3
 
27
 
! Отговори
;-) преди 6 години
Е как така?Та нали Борисов и Меркел са като дупе и ***?