Експерт: Германия пречи на влизането ни в еврозоната!

Витае опасението за наливане на обществен ресурс в бездънна яма
7 фев 2018 22:00, Екип на Bloomberg
51
Експерт: Германия пречи на влизането ни в еврозоната!
Снимка: Reuters

Има голяма логика в това да се мисли, че именно Германия е най-сериозната пречка пред това България да приеме еврото. Страната все още се възстановява от шока в еврозоната, свързан с "потъването" на Гърция от преди години.

Това заяви експертът по политически комуникации доц. Иво Инджов в ефира на Bloomberg TV Bulgaria. 

„Знаем какви дебати се разгоряха тогава по отношение на парите на германския данъкоплатец, които изтичат към Гърция – една страна, която очевидно не беше подготвена за да бъде в еврозоната“

По думите на госта в предаването Федералната република действа на принципа „парен каша духа“, като оттук нататък очевидно ще се опитва да наложи виждането, че в еврозоната трябва да се приемат страни, които не само отговарят на формалните критерии, а са действително подготвени за изпитанието, наречено еврозона.

В Германия витае опасението, че приемането на България и Румъния ще означава ново наливане на обществен ресурс в една бездънна яма, което има основание, смята Инджов.

Има ли място България в Шенген? 

Вижте повече на Bloomberg TV Bulgaria

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Проблемът е, че немците /и не само те/ отказват да признаят, че еврозоната е изтъкана от политическа корупция, която организирано източва бюджетите /с по- висок от нашия дефицит/ и прави външните дългове по над 80%, че чак до 150% спрямо БВП. На този фон ние сме ангели небесни с нашите 30% спрямо БВП. Какво е това 150% дълг спрямо БВП? Не било корупция май... ами какво е?
42
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако наистина само ГЕРМАНИЯ пречи на България да влезе в еврозоната и да приеме еврото, което ЩЕ ДОУБИЕ БЪЛГАРИТЕ, ТО АЗ ОБИЧАМ ГЕРМАНИЯ И МЕРКЕЛ!БЪЛГАРИЯ НЕ ТРЯБВА ДА ПРИЕМА ЕВРОТО!.
41
16
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Приемането на еврото е добре за България и Германия ще ни помогне да го приемем.
40
2
 
0
 
! Отговори
Ариец. преди 6 години
Истински арийците са немци .ай-яй-яй!
39
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Иво инджов е от губещия отбор .С нисък коефициент на интелигентност ,винаги след събитията и никогапреди тях . Нито Полша ,нитоЧехия , нито Унгария не са приелиеврото нито пък се канят . СтивХанке също ни предупреждавада не влизаме в еврозоната .А иво инджев се закахърил чеГермания ни спирала -- направосмях .
38
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Народът трябва да изхвърлитиквошопа , защото той е коренана злото .Сива икономика ,корупция , последно място вЕС , провалени проекти -- всичкотова се поддържа изкуственоот най-високо място . Случайнинеща няма .
37
2
 
10
 
! Отговори
гого преди 6 години
не са злобари а реалисти
36
3
 
6
 
! Отговори
кой ни спира преди 6 години
Цитат от днес .бг -----30 процента от икономиката на БГ е сива....
35
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Германия експлоатира по-малкитеГадните немчуля само бели правятДве световни и пак ламтят да владеят Европа
34
4
 
23
 
! Отговори
до 34 преди 6 години
Не ни спира Германия, а наш,та родна корупция и липсата на върховенство на закона. те. Боко Тиквата .
33
5
 
19
 
! Отговори
целувки преди 6 години
Да се мляскаш с Меркел и да си мислиш че си фактор в световната политика е едно, да бъдеш на една трапеца е друго.....Интересно ми е как егото на ограничения Боко понася това?
32
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Германия май ще си върне марката, и всички ще го захапят.
31
5
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз си спомням как спряха проекта за производство на китайски автомобили в България,който беше почти готов,за да не е конкуренция на немските коли,спря АЕЦа и тръбата за потока и сега и пътя за коприната ще ни подмине,та се чудя каква е ползата,ако изобщо не ни се разрешава да имаме собствен бизнес или бизнес с държавно участие,а се ограбва страната от група олигарси?
30
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На мен ми е смешно,когато крадеца вика "Дръжте крадеца!",хахааа!
29
23
 
6
 
! Отговори
Бойко остава преди 6 години
Много ги е яд от отбора на Българо-Съветската Дружба.Да, ама народа не е *** и знае че десните заченати в коридорите на клубовете на Българосъветската дружба и за *** на зеле не стават.
28
11
 
41
 
! Отговори
hm преди 6 години
Не разбирам защо му е на някой в момента въобще да се приема евро-то в бг?! Ще стане всичко по скъпо и реално полза каква? Няма да има валутен фонд и ще може държавата да взима повече заеми. При тия престъпници които ни управляват мислите ли, че заемите ще доведат до икономически ръст? Аз не
27
8
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
не пречи Германия, пречи че тиквун и организираната му банда изсмукаха държавата. странно как в нашите медии не се чу, как арестували негова роднина в САЩ с бугати за 3 млн долара, кой мислите го е купил това бугати и с чии пари?!?
26
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
шенген и еврозоната през крив макарон докато се краде на поразия и се симулират реформи, като има дупетати и министри в затвора, конфискация на незаконно придобито имущество, офшорни сметки и компании като престанат да ни ограбват ежесекундно, може би...
25
6
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Има ли място България в Шенген?"НЕНЕНЕСтана управлявана от МУТРА няма място нито в Шенген нито в врозоната.
24
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Витае опасението за наливане на обществен ресурс в бездънна яма"Абсолютно вярно!!Бг на Боко-тиквата е БЕЗДЪННА ЯМА управлявана от КОРУМПИРАН криминален тип.Германците са също популисти ама когато е заплашен портфейла им НЯМА КОМПРОМИСИ защото знаят че хората там ще им потърсят сметка.