Борисов се разграничава от обидите срещу Келер

Европейската комисия: За нас въпросът е приключен!
Обновена: 12 фев 2018 17:34 | 12 фев 2018 17:30, Екип на Dnes.bg
89
Борисов се разграничава от обидите срещу Келер
Ска Келер. Архив: Булфото

Българското правителство се е разграничило от обидите и настояването за екстрадирането на лидера на европейските Зелени и евродепутат Ска Келер, отправени от партията на Валери Симеонов, след разговор с председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер.

Говорител на Комисията съобщи днес, че Юнкер е разговарял по телефона с Бойко Борисов и със Ска Келер в петък, след което правителствената пресслужба е публикувала съобщение, с което правителството се разграничава от декрацията на Националния фронт за спасение на България.

Още по темата

"След дадените пояснения за българската позиция, за нас случаят е приключен", заяви говорителят.

Тя беше запитана дали еврокомисарят за вътрешния пазар Елжбета Биенковска ще участва в насрочената утре в София среща на министрите на туризма в ЕС, след като правителството не се е извинило, а само разграничило от обидите и дали са взети мерки Симеонов да не се появава на конференцията, която е част от програмата на Българското председателство.

Самата Биенковска не е коментирала дали ще промени плановете си, но Българското председателство вече съобщи на сайта си, че тя ще участва в туристическия форум утре.

В декларация, публикувана миналия четвъртък, партията на Валери Симеонов призовава Келер, която беше в Банско и в Кресненското дефиле да се запознае с плановете на правителството за промени в защитените природни зони, да бъде обявена за персона нон-грата и изгонена с "камионетка" от България.

Отправят се обиди към германската евродепутатката, която е наричана "зелен джихадист" и "нагла и самонадеяна особа". Самият партиен документ, който не е свален от сайта на НФСБ, е озаглавен "Да намажем ските на Ска Келер".

Келер, която е съпредседател на парламентарната група на Зелените в Европейския парламент, призова да се спре изсичането на горите в Пирин и обоснова участието си в протести в Банско с факта, че Национален парк "Пирин" е част от защитените природни зони по "Натура 2000".

Келер е отправила официално питане до Европейската комисия дали плановете на българското правителство да разшири зоните, разрешени за бизнес дейност на територията на парка, не противоречат на европейското законодателство за "Натура".

В изявлението на правителството от петък се казва, че "позицията на НФСБ относно евродепутата Ска Келер не е позиция на българското правителство", както и че кабинетът "винаги е отворен към критики и зачита правото на свободно изразяване на лично мнение в рамките на закона".

Ска Келер, която е избрана в Европейския парламент от Германия, не е коментирала намесата на Юнкер по обвиненията на партията на Симеонов срещу нея.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
23
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
България се нуждае само и единствено от развитие, а не от разни болни хипи фантазии за тревички, пеперудки и зайчета. Това какво ще правим с Пирин не е от компетенциите нито на Юнкер, нито на Келер и те много добре знаят това. Не може чужд евродепутат да организира протести в България, това е обидно и неуважително! Относно Натура 2000 - няма такава евродиректива забраняваща развиването на туризъм, земеделие и т. н. в тези райони, така че това отново е зелен рекет и цирк.
31
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Днес на пистата в Пампорово е умрял скоир. Ако имаше повече лифтове скиорът нямаше да умре. Питайте Цеко Минев и Валери Симеонов и ще ви обяснят защо е така.
30
10
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"да бъде обявена за персона нон-грата и изгонена с "камионетка" от България." Ганьоооо, Ганьооо като искаш да се противопоставяш на ЕС го прави както трябва - както поляците и унгарците, а не както бай ***
29
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
аз мога да приказвам големи приказки, стига после някой друг да сърба попарата. И Валерко има право да отиде в Германия и да дава акъли, така както те дават на нас. Защо не го прави?
28
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Франциска "Ска" Келер е яка мадама. Шкембе войводата не е познал. Немците са шефчетата на Европа
27
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тая мацка има зъби на вампир................ужас!!!
26
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
а тая дали не е ***?
25
13
 
19
 
! Отговори
жалко но преди 6 години
Валери Симеонов има топки за да каже каквото мисли независимо дали е за Евродепотат или посланник.Бойко ти къде си бе бате.Преклонена глава сабя не я сече.Ердоган направи всички на пух и прах и пак му се омилкват за вниманието.Бойко само дето *** не прави и никой за човек не го зачита из европа.Жалка история.
24
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Има една много забавна македонска реклама за изборите там. В тубата клипа се казва"Posle ebenje nema kaenje!" много добре описва и родните ни политици.
23
13
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Интересно, този Варели Смърдели доста изглежда си е продал дупарата на Георгиус
22
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
САМО СЕ ЧУДЯ КАК ТАКА ПРАВИТЕЛСТВОТО СЕ Е РАЗГРАНИЧИЛО ОТ ВАЛЕРИ СИМЕОНОВ, СЛЕД КАТО САМИЯ ТОЙ Е ЧАСТ ОТ ТОВА ПРАВИТЕЛСТВО, ПРИ ТОВА ВИЦЕПРЕМИЕР.
21
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 18ако искаш да водиш интелигентен разговор, се дръж на ниво. Използването на обидни думи нито ще направи аргумените ти по-валидни, нито ще убеди събеседниците ти че си струва да ти отделят време
20
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
След като хората от Банско искат лифт, да се направи лифт!Ако искат 3 лифта, 3 да направят!Хората искат работни места, нека им ги дадат!
19
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По-добре лифт, но в Силистра. И да стига само до средата на Дунава, а там да изипва "пътниците" във водата. Има доста хора дето заслужават безплатни билети за там...
18
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пак ли се изложихме, да му се невиди!?
17
5
 
24
 
! Отговори
до 16 преди 6 години
Ти стъпвал ли си в Пирин бе, умник?!Парка щял да пази, ***!Къде беше, когато гореше гората в местността Бетоловото над Разлог, когато няколко смели пожарникари загубиха живота си?Защо не протестираше тогава, при положение, че се обезлеси район с размерите на 5-6 лифта!
16
10
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пишман-еколозите са платени...Плащам и да скачат и да се маймунят там, та дано някой ги чуе!Никой няма да ги чуе, Банско ще има втори лифт!
15
14
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен"Респект към Валери Симеонов! Не може тука някакви *** да идват и да казват какво да се случва!" а защо някакви обеднели мафиоти, дегизирани като пратриоти да могат да казват какво да се случва. След като парка е национален, трябва нацията да се произнесе. Без РЕФЕРЕНДУМ, никакво пипане на парка
14
16
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво на Симеонов, така се прави!Дошла някаква от Горно *но и ще дава акъл!
13
15
 
20
 
! Отговори
Пустиняк преди 6 години
Да имахме такива политици като Келер, нямаше да сме на дъното на цивилизацията. Но си имаме просто племе, което умира да го управляват същества с нисък еволюционен статус като монголоида, шкембе войводата и болния. И естествено Тиквата като новия баш-*** на територията. Разграничил се е щот го е страх за фондовете. Че без тях нито ще има за крадене нито за крепене на мързеливия "народ".