Джордж Сорос дава още пари за битката срещу Brexit

Милиардерът увеличава дарението си за неправителствена организация
12 фев 2018 09:45, Бойчо Попов
61
Джордж Сорос дава още пари за битката срещу Brexit
снимка: Ройтерс

Американският милиардер Джордж Сорос очевидно продължава да подкрепя противниците на излизането на Великобритания от ЕС. Неправителствената организация Best for Britain ще получи още 100 000 паунда за своята дейност, съобщи през уикенда вестник Guardian.

Инвеститорът реагира по този начин на атаки срещу него в десния печат. Статия в Daily Telegraph го обвини в таен заговор, за да спре Brexit и го описа като “комарджия, намесващ се във вътрешните работи на Великобритания".

Сорос вече дари на групата 400 000 паунда през миналата седмица. Организацията води кампания за оставането на Великобритания в ЕС, макар че правителството на Обединеното кралство поясни, че решението за напускане на ЕС през 2019 г. е окончателно.

 Фондацията “Отворено общество” на милиардера инвеститор стартира краудфъндинг кампания (crowdfunding, от англ. – групово финансиране, е новосъздаден начин за събиране на средства от много хора) за набиране на средства, създадена след вестникарските атаки над Сорос, като тя вече е набрала повече от 50 000 британски лири, откакто подкрепата му бе разкрита в сряда миналата седмица.

„Щастлив съм да се боря с онези, които се опитаха да използват кампанията за размазване, а не за аргументи, с които да подкрепят проваленото си дело", казва Сорос пред Guardian.

87-годишният Сорос, бежанец от Унгария, който направи състояние със залози срещу британския паунд в началото на 90-те години, твърди, че напускането на Великобритания на ЕС ще бъде трагична грешка, която ще отслаби влиянието на страната.

Противниците на Brexit твърдят, че излизането от ЕС ще е най-голямата грешка на Великобритания след Втората световна война и ще подкопае политическото и финансовото влияние, което страната има. Според привържениците на Brexit обаче той ще освободи Великобритания от един доминиран от Германия експеримент и в крайна сметка британската икономика ще започне да процъфтява.

По време на предизборната кампания на САЩ през 2016 г. Сорос подкрепи кандидата на демократите Хилъри Клинтън. Сорос също така е и остър критик на унгарския премиер Виктор Орбан.

Още икономически новини четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
6
 
17
 
! Отговори
Европеецо преди 6 години
Те ви "демокрация" - няколко рептили милиардери взимат решения по целия свят а ние се дърлим колко било добре, че сега сме "свободни" и сами си "избираме" каквото рептилите ни покажат по телевизора.
23
3
 
18
 
! Отговори
Victimized преди 6 години
Ротшилд, не са обикновено семейство, принципно историята показва, че семейното богатство продължава не повече от 3 поколения, но тази фамилия специално е изградила такава система, че не е ясно колко точно ще държат тази власт. Те не се представляват от определена държава, те държат централните банки и на Русия и на Китай, така че тази поляризация дето ни изливат в медиите, Запада срещу Изтока е просто прах в очите. Войни ще има, по този начин си правят парите, мира не е доходоносен за елита.
22
2
 
18
 
! Отговори
Victimized преди 6 години
"Сорос упорито си търси белята!Защото на практика играе само за себе си и срещу Ротшилд(който е с евреите от лондонското Сити,предизвикали Брекзит)"Принципно си прав, но Ротшилд скоро си преместиха основните капитали в Хонг Конг, изтеглят си активите поетапно от САЩ. За това и Китай почна да действа по този начин, заедно с Русия купиха процент от фамилната петролна компания на Саудитското кралско семейство. Все по-често пренебрегват долара и така на татък.
21
9
 
7
 
! Отговори
велик преди 6 години
До С мой човек фамилията Ротшилдс управлява този свят от повече от 300 години те притежават всичко те дават заеми на държави , централната банка е тяхна всички големи банки са тяхни федералния резерв на САЩ е техен (това което притежават се оценява на над 500 трилиона долара).... всичко е тяхно разбираш ли светът е техен не е на Господът ти.
20
3
 
12
 
! Отговори
С преди 6 години
тука много превъзнасяте Ротшилд, обаче Бог може да го спре, и ще го спре, всяко нещо с времето си! Нямате си идея какво може Бог и колко е добър към тези които му вярват и уповават, всичко друго е илюзия както и парите и материалния ви свят, всичко може да се промени на мига! Вие откъде сте дошли на тоя свят от Ротшилд рептилите или от света на Бог и после къде се връщате и какво вземате със себе си, какво от това свят ви принадлежи или какво тук сте създали? Че то един електрон или фотон не сте
19
3
 
6
 
! Отговори
велик преди 6 години
До Хо-хо брат на света има много по велики и по мощни от Сорос ...(Ротшилдс например тях и господ неможе да ги спре )
18
18
 
4
 
! Отговори
от сидниАав$тралия преди 6 години
ами като не ви харесва направете си един "краудфъндинг" подкрепа излизане от ЕС и та така. Човека има право на мнение и защо да не подкрепя съмишлениците си? Лично на мен ми е се тая за помсовете (да така се наричат ако не знаете ограметете се малко думата е poms) защото Ав$тралия е съверена държава с свой си интерси и няма нищо общо с UK като изклчим крализата което е само *** за пред туристите. Та така!
17
3
 
23
 
! Отговори
Мда преди 6 години
Обаче има някакъв напредък-продажните медии поне спряха да наричат Сорос филантроп,за да не се излагат.Вехтия рептил е минало и е време да се насочат към новия шеф-Ротшилд.
16
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сорос: Всички русофили - сорософили !
15
1
 
4
 
! Отговори
Бандит преди 6 години
На тези години пред телевизора и сериалите.По възможност индийски,че са по 3 часа.
14
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този и Господ не го иска!
13
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сорос: Всички русофили - роби !
12
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
мумията отвръща на удара, още едно доказателство, че рептилите съществуват
11
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
баце дай 100к пандура и на мен,и ще се боря за оставането до последния паунд който имамслед като ги обменя в евро.
10
4
 
18
 
! Отговори
Хо-хо преди 6 години
Този само господ може да го спре.
9
5
 
23
 
! Отговори
Хм преди 6 години
Сорос упорито си търси белята!Защото на практика играе само за себе си и срещу Ротшилд(който е с евреите от лондонското Сити,предизвикали Брекзит).Досега не ми е известно някой да е успял да се справи с Ротшилд,пък бил той и евреин!Впрочем и в Израел Сорос е подложен на критика и нищо чудно да се предприемат мерки!Оказва се,че не е толкова страшно да те мрази целия свят,колкото Синедриона(или както там му викат на еврейския висш съвет).А Орбан,между другото,е в много добри отношения с Израел!
8
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Баси..таз мумия по силна от целия свят бе!?
7
3
 
39
 
! Отговори
Българина преди 6 години
Явно еврейския демократичен свят одобрява намесата след национален референдум в чужда държава! Предлагам англичаните да финансират палестински въоръжени групи с цел унищожаването на израел! а сорос да бъде издирван и съден за намеса в чужда държава!
6
3
 
61
 
! Отговори
zeus преди 6 години
Не е ли крайно време да се забранят НПО, които реално са инструменти за влияние върху политиката на уж независими държави?
5
2
 
31
 
! Отговори
Тръмп се съмнява преди 6 години
че евреите искат мир, нали знаете?Сорос - "американски финансист и милиардер от еврейско-унгарски произход."...