Джордж Сорос дава още пари за битката срещу Brexit

Милиардерът увеличава дарението си за неправителствена организация
12 фев 2018 09:45, Бойчо Попов
61
Джордж Сорос дава още пари за битката срещу Brexit
снимка: Ройтерс

Американският милиардер Джордж Сорос очевидно продължава да подкрепя противниците на излизането на Великобритания от ЕС. Неправителствената организация Best for Britain ще получи още 100 000 паунда за своята дейност, съобщи през уикенда вестник Guardian.

Инвеститорът реагира по този начин на атаки срещу него в десния печат. Статия в Daily Telegraph го обвини в таен заговор, за да спре Brexit и го описа като “комарджия, намесващ се във вътрешните работи на Великобритания".

Сорос вече дари на групата 400 000 паунда през миналата седмица. Организацията води кампания за оставането на Великобритания в ЕС, макар че правителството на Обединеното кралство поясни, че решението за напускане на ЕС през 2019 г. е окончателно.

 Фондацията “Отворено общество” на милиардера инвеститор стартира краудфъндинг кампания (crowdfunding, от англ. – групово финансиране, е новосъздаден начин за събиране на средства от много хора) за набиране на средства, създадена след вестникарските атаки над Сорос, като тя вече е набрала повече от 50 000 британски лири, откакто подкрепата му бе разкрита в сряда миналата седмица.

„Щастлив съм да се боря с онези, които се опитаха да използват кампанията за размазване, а не за аргументи, с които да подкрепят проваленото си дело", казва Сорос пред Guardian.

87-годишният Сорос, бежанец от Унгария, който направи състояние със залози срещу британския паунд в началото на 90-те години, твърди, че напускането на Великобритания на ЕС ще бъде трагична грешка, която ще отслаби влиянието на страната.

Противниците на Brexit твърдят, че излизането от ЕС ще е най-голямата грешка на Великобритания след Втората световна война и ще подкопае политическото и финансовото влияние, което страната има. Според привържениците на Brexit обаче той ще освободи Великобритания от един доминиран от Германия експеримент и в крайна сметка британската икономика ще започне да процъфтява.

По време на предизборната кампания на САЩ през 2016 г. Сорос подкрепи кандидата на демократите Хилъри Клинтън. Сорос също така е и остър критик на унгарския премиер Виктор Орбан.

Още икономически новини четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По-добре за днесаджийските *** - повече пари за тях от спонсора им. Да си бъркат по дупките на воля.
43
3
 
2
 
! Отговори
Някой преди 6 години
Спонсорът на форумния ***-актив губи битка на втория фронт .Налага му се да дофинансира за сметка на първия фронт. Някой ще остане без грант.
42
3
 
11
 
! Отговори
Патриот преди 6 години
Щом тоя дъpт peптил е против, значи британците трябва да продължават в същия дух.
41
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
I!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! HAZARCHETO SOROS AMI NALI LORD JAKOB ROTSCHILD JIVEE V UK I BRAT MU EVELIN NALI TE NAPRAVIHA BREHITA ZA DA OSTANE MALKO BIALO NASELENIE V UK VSE PAK TE JIVEAT TAM A DA SRAVNIAVAME HAZARCHETO SOROS SAS ROTSCHILD TOI E TEHEN PUDEL I RAZIGRAVAT TEATRI
40
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
и з р о д
39
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво на Сорос!Не е като онзи плюнко Джуджагин!
38
5
 
9
 
! Отговори
гост преди 6 години
Естествено, че ще дава. Еврейският ционизъм губи от разпада на ЕС.
37
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сорос, престани да разтваряш чадъра си в зaдниците на русофилите.
36
5
 
17
 
! Отговори
Додо преди 6 години
Джордж Сороc - добрия чичко, който е хем унгарец, хем евреин, хем американец; хем се грижи за най-доброто на Англия, хем се бори за Америка, хем помага НПО-тата в Украйна, хем се грижи за българските ***, хем за строежа на повече джамии в Европа и пълното унижаване и физическо унищожаване на Бялата раса и християните и евреите в Европа и Северна Америка... май се получи доста дългичко описание! Можеше просто да кажем, че е един мaясъл, изпълзял около ануca на Сатаната!
35
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ей тоя Сорос бе, колко народ изнерви тука из форумите. Спри се бе човек.Някои хванаха тикове, като се появи статия за него.
34
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А нашите НПО - та колко ли получават от евреина?А (Анти)Българският хелзингски комитет
33
1
 
1
 
! Отговори
ЗАБЕЛЕЖЕТЕ! преди 6 години
В тази статийка не искат да се споменва зелен T P О Л близо до името на работодателя.Да не възникнат случайни асоциации ли що ли ?:):):)
32
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 88У, зеленото *** на чичи!
31
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Британия излиза от Германската империя, наречена Европейски съюз. Разбраха, че ги мамят германците и са ги вкарали в Четвъртия райх.
30
12
 
7
 
! Отговори
88 преди 6 години
Браво на Сорос,най-великия мъж на света. Дори Путин трепери от това име.
29
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
много сте добри в развитието на конспиративните теории , а пък бачкате за 500лв ... кой глупав , кой не ? .... да ва..
28
18
 
7
 
! Отговори
Да живее СОРОС! преди 6 години
комуниягите яко плюият по старчето ! да е жив и здрав , още 180 години да живее ...когато гледам как червената мафия умира от яд при негови дарения или изказвания нещо в мен се възбужда !
27
6
 
4
 
! Отговори
Не! преди 6 години
Всички русофили са третополови...
26
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всички русофоби са трансджендъри.
25
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ей тоя Сорос не дава мира на русофилските 3адници, постоянно бърка в тях. Няма спиране тоя човек.