Австрия се зае с борбата за незаконна миграция

Организира среща на върха на лидерите от Евросъюза
13 фев 2018 22:50, Петя Славова
30
Австрия се зае с борбата за незаконна миграция
Снимка: Reuters

Австрия ще организира неформална среща на върха на държавните и правителствени ръководители на ЕС за сигурността и борбата с незаконната миграция във Виена на 20 септември, съобщи австрийският канцлер Себастиан Курц, цитиран от ТАСС.

"На 1 юли 2018 г. Австрия ще стане председател на Съвета на ЕС. По време на нашето председателство ще обърнем внимание на въпросите на сигурността и борбата с незаконната миграция", каза Курц след среща във Виена с председателя на Европейския съвет Доналд Туск.

"Във връзка с това ще проведем на 20 септември във Виена неофициална среща на върха на държавните и правителствени ръководители на ЕС по темата за сигурността и борбата с незаконната миграция", добави той.

На срещата си Курц и Туск обсъдиха подготовката на Австрия за поемането на ротационното председателство на ЕС през втората половина на годината.

След срещата Туск заяви, че той и Курц имат сходни възгледи по въпроса за миграцията, предаде Асошиейтед прес.
"Миграцията ще остане предизвикателство още много години и затова трябва да намерим решение, което гарантира, че ЕС, заедно със страните членки, може да се справи с бъдещи миграционни потоци, без да се създават разделения", каза Туск, цитиран от БТА. Той подчерта, че всички европейски страни "трябва да дадат приноса си".

"Трябва преди всичко да сложим край на разрушителните емоции около въпроса с пренастаняването, защото те продължават да подхранват популизъм и да разделят Европа", заяви Туск

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
69
 
! Отговори
Страхил преди 6 години
Сърцераздирателна снимка на майки с деца. Любим похват на соросоидната пропаганда. Защо не покажете на снимки на " докторите " и " инженерите " как режат глави и крещят алах акбар ?
3
1
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тия с бохчите и чехлите еднопосочно назад.Никой няма намерение да ги храни доживот само защото са се дотътрили до Европа.
2
3
 
47
 
! Отговори
Моканина преди 6 години
Вярно, че Туск е наглец. Австрийците казват 'не' на незаконната емиграция, Туск - ще оправя потоците незаконни. Той, популистът, апелира да нямало популизъм. Все - на неговото криво-право. Така се научиха и нашите хубостници - не им ли отърва, хоооп, обвинявят в популизъм. Дано Австрия отреже напастта, която ни докара Меркел.
1
2
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе ей тоя Туск много противно същество. Те австрийците едно му казват той пак неговата си знае.