Безплатен транспорт в Германия, за по-чист въздух

Властите обмислят решението
13 фев 2018 20:44, Петя Славова
12
Безплатен транспорт в Германия, за по-чист въздух
Снимка: Reuters

Германските власти обмислят въвеждането на безплатен обществен транспорт в най-замърсените си градове с оглед на заплахата от съдебни действия от страна на Европейската комисия заради качеството на въздуха, предаде ДПА.

Идеята се споменава в писмо до европейския комисар за околната среда Кармену Велаq подписано от министрите на Германия на околната среда и транспорта Барбара Хендрикс и Кристиан Шмит, както и от шефа на кабинета на канцлера Петер Алтмайер.

Мярката се обсъжда като средство да се намалят пътуванията с лични автомобили, тъй като Германия е заплашена от санкции от Брюксел за това, че не е направила достатъчно, за да редуцира вредните емисии от азотен диоксид. Има и предложения да се обособят "зони на ниски емисии", които ще засегнат тежкотоварния транспорт.

Брюксел даде на Германия и осем други замърсяващи държави членки последна възможност да представят нови мерки, за да се намалят емисиите от автомобилите и да се покрият стандартите на ЕС за качество на въздуха.
Вела заплаши да заведе дело в Съда на ЕС, ако не бъде удовлетворен от предложенията на Берлин.

Германският план предвижда за пробен период да се въведе безплатен обществен транспорт в градовете Бон, Есен, Ройтлинген, Манхайм и Херенберг, пише БТА.

На 22 февруари Федералният административен съд в Лайпциг ще се произнесе за законосъобразността на забраните за използване на автомобили. Решението му може да промени изцяло нещата за най-замърсяващите градове, които може да бъдат принудени да въведат някаква форма на забрана за използването на автомобили.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А при нас 1.60лв билет и акашш готови тухли образувани от финни прахови частици вътре в теб.
11
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Соц-а беше осъзнал че назрява голям проблем и с редица мерки опитаха да го забавят.Жителството, годините чакане за личен автомобил, създаване на цехове и заводи край малки населени места.
10
0
 
0
 
! Отговори
анон преди 6 години
*** що не вземат напрао и четките за зъби да им плащат на горките, благородни, милосърдни примери за подражание. ми са тея 28 часа сяка седмица ли ше ги отбиват, иг метал ще се съвземе ли някога от уплахата пред перспективата да остане без лели
9
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Явно западното общество затъва в проблемите на богатите и въвежда социалистически мерки за справянето. Интересно как решиха, че африканци и азиатци от най-долните общества ще бъдат научени на работа и развитие. Ами вижте им шитхол-ите от където идват. Рано или късно и Европа ще заприлича в по-голямата си част на тях. То вече не остана нищо традиционно, а се превърна в колониална клоака.
8
1
 
9
 
! Отговори
Чист ариец преди 6 години
Жив популизъм. В Германия в транспорта се возят само гостите на Меркел. Те така и така се возят без пари и никой не смее да ги проверява.
7
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И това доживяхме - България да дава уроци на Германия как да се имитира дейност, без реално нищо да се променя. В София така имитират Грижа за чистотата на въздуха, в германия ни последваха с имитацията.
6
2
 
2
 
! Отговори
Юсме преди 6 години
Ние индобългарите харесваме това
5
3
 
5
 
! Отговори
българина преди 6 години
сбсидии, помощи, държавни помощи за банки, ецб купува часни дългове на даймлер басф волксвагени тн, държавни помощи за големи фирми да не фалираст, безплатен обществен транспорт... и после соца бил лош! ще ви дойде акъла .... япония ю кореа и китай са бъдещето не либералния американски човеконенавистен модел
4
0
 
10
 
! Отговори
Здрасти преди 6 години
В София в неделя като няма коли по улиците билета е левче файда йок ама пиар бол
3
5
 
0
 
! Отговори
Иван Пешев преди 6 години
Напълно резонна е забраната за ползване на автомобили както има такава за танкове, самолети и кораби, картечници и др. Оправданието "ама то е по-удбоно" важи за всички споменати.
2
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Немците настигнаха македонците, а ние кога?
1
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
а у нас свършиха билетчетата и така свършиха и мерките за чист въздух. общината мисли ли мисли. а ако е безплатен билета, няма нужда от *** билетчета, но фандъчка е секира за добри решения.