В Австрия: Младежи с обвинения в джихадизъм

Планирали да убият полицаи по поръчка на ИДИЛ
13 фев 2018 22:36, Петя Славова
8
В Австрия: Младежи с обвинения в джихадизъм
Снимка: Reuters

Към двама младежи в Австрия са предявени обвинения, че са планирали да убият възможно най-много полицаи в джихадистка атака срещу провинциален полицейски участък по поръчка на чеченец от "Ислямска държава", предаде Ройтерс.

Според съдебни документи, цитирани от австрийската агенция АПА, 19-годишният австриец и 22-годишният чеченец, който живее в Австрия от дете, ще бъдат изправени утре пред съд във Виена. Говорителка на съда потвърди съобщението, съобщава БТА.

Заговорът бил разкрит, когато властите засекли комуникации по интернет между един от заподозрените и германец, обвинен по дело за заговор за джихадистка бомбена атака с друг австрийски младеж.

По данни на АПА чеченецът от "Ислямска държава" на име Абу Нух инструктирал през 2015 г. младия си сънародник в Австрия да избива полицаи. Младежът се преселил от Чечения в Австрия през 2005 г. заедно с родителите си. Той и другият обвиняем се радикализирали през 2015 г.

Съдебните документи сочат, че заподозрените се готвели да ограбят оръжеен магазин в Санкт Пьолтен, столицата на провинция Долна Австрия, и с това оръжие да нападнат полицейски участък в града. "Планът беше да се стреля по полицаи, докато умрат", признал на разпит по-възрастният задържан, предаде Ройтерс.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
2
 
0
 
! Отговори
Срочно проверки преди 6 години
Време е спец службите да докладват истинските извършители на погромите срещу Свободни страни вкл Россия/чечня/ Сирия,Либия,Иемен ,Ирак, Украйна..Кои са наредили отравянето с зомби пиво на Киев и региона.кои с а производителите на черни пси генераторчета ..кои са обсебили с наркотици депутате кой е платил на Янукович д а избяга без да разпусне наркоманите от парламента..Как са психизирали милиони в Сирия ..КАкво са инсталирали в лични карти
4
0
 
0
 
! Отговори
пробват с наркотици преди 6 години
У Нас преди години засякохме безалокохолни напитки с пси активни нарко спец добавки.Обсебени чрез лични документи познати изпадаха в унес и ревяха че ще режат глави и поръчваха платени убииства на техни съседи и познати..В "ябълка" засякохме дози над 4980 пъти от ползвани в западните страни за обсебване на мюсулмани
3
0
 
6
 
! Отговори
Аз преди 6 години
Абе тез австрийци нещо много нетолерантни ми се струват. Не може така. Това е законно право на младежите/мюсюлмани - да избиват християни. А те веднага започват да ги обвиняват несправедливо. И току-виж се опитали да ги осъдят за нищо. Крайно време е да осъдим Австрия като ксенофобска и расистка държава. Еми така де.
2
0
 
7
 
! Отговори
Додо преди 6 години
В Австрия: Младежи с обвинения в джихадизъм...==========Недей, ще ме обидиш!!! Самия факт, че шашкъните от Днeca ги описват като младежи, автоматично означава, че са мохамедани, ерго - джихадисти!
1
0
 
9
 
! Отговори
Циник преди 6 години
Цитат: "Младежът се преселил от Чечения в Австрия през 2005 г. заедно с родителите си."Прилича на разходка в парка.Решили....станали...и се преселили!Нищо по-лесно от това.По-разградена *** от меркелска Европа - няма!