Кризата в Германия поражда криза и в Евросъюза

Президентът на Франция не може без другия силен партньор
21 фев 2018 21:00, Екип на Bloomberg
21
Кризата в Германия поражда криза и в Евросъюза
Снимка: Pixabay

Кризата в Германия е криза на всички нива - безвремие настъпи и в ЕС. Това коментира политологът доц. Мария Пиргова в ефира на Bloomberg TV Bulgaria. 

„Виждаме как президентът на Франция не може без другия силен партньор. Той очаква Меркел, за да може според мен да стеснят еврозоната, да направят по-динамични решенията в ЕС. Защото ако те продължат да се вземат с консенсус, ЕС е пред разпадане“.

Тя посочи, че не се виждат никакви предложения за нови политики в Германия.

„Меркел ще остави бизнеса да си действа. Немският бизнес ще се оправи, но докато националистите не натиснат и не започнат да управляват по техния си начин. Това, което се случи в Австрия, не е много добро, а може да се случи и в Германия“.

Според нея това, че бизнесът в цяла Европа и у нас не се интересува от политика или се интересува единствено от лобизъм, е много вредно.

„Политиците не могат да се справят сами, бизнесмените също. Трябва да имаме усещане за общество и за някаква обща визия - какво ще правим с решенията за ЕС, с данъците и т.н“.

Политологът смята, че в момента светът като цяло е в преходен период.

„Той трябва да реши какво ще прави – дали ще задълбочи неолиберализма и въобще натиска върху ниските слоеве и ще се отвори още повече ножицата между ниски и високи доходи, или ще тръгне към някакво успокояване на обществата и към малко по-сериозно преразпределение“. 

Вижте повече на Bloomberg TV Bulgaria

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
1
 
! Отговори
Факт! преди 6 години
Франция няма нужда от пратниори.Тя държи повече от половин Африка през Канада ядрена сила с право на вето в ООН и с високи технологии!Франция и без ЕС може да съществува за разлика от германиика!
12
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Значи е време Германия да излезе от Евросъюза.Бъдещето на Европейските суверенни държави е във Вишеградската четворка-присъединяван е към нея.
11
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До noFreeman 10То отдавна е късно за българите които са в България! Простотията не е простила на нито едно заразено с нея живо същество!
10
4
 
14
 
! Отговори
noFreeman преди 6 години
кое му е добрето на германия бе. Ако не са 15-те държави в които да си изнасят германските ***, за каква икономика говорите бе. Неграмотници... след години ще видите, колко пагубен е бил европейския съюз. Бедните страни нямат икономика, неграмотността расте - ето това им трябва на някои, но ще е късно, когато прозрете какво става!
9
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Смърт на глобализма, неолибералите и фараоните от ЕК !
8
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Германия е по-добре от всякога иконимически, това са писания на гладни руснаци.
7
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
КРИЗАТА НЕ Е ИКОНОМИЧЕСКА, А ПОЛИТИЧЕСКА.Но всъщност и икономиката прегрява вече. Голямо производство, недостиг на пазари
6
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
доц. Мария Пиргова 😃 откога доц. и от къде е дипломата???чета на няколко езика новини и понякога когато се пише за разпадане на ЕС то само по днес.бг значи радев работи в тая посока
5
21
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Kaква криза в Германия? Икономиката бумти, безработицата е на най-ниски нива от 25 години, хората се къпят в пари. Кризата е на изток от Украйна и при русофилите на заплата в рубли, там положението е критично
4
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това е добро начало за разпада на ЕС, сътворен от евреите за унищожение на бялата раса, и контрол над Европа.
3
7
 
7
 
! Отговори
чичо Манчо преди 6 години
Мария Пиргова да се изказва само за теми касаещи СССР! Обяснете ми с какво е спомогнала Мария Пиргова за доброто на България, че да се чува мнението и?
2
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ПРЕЗИДЕНТА НА ФРАНЦИЯ ТОТАЛНО НИКОЙ :DГЛАВАТА НА СЕКТАТА ЕС Е БАБИЧКАТА С ПЪЛНА ЕДНОЛИЧНА 100%-ТОВА ВЛАСТ!
1
2
 
19
 
! Отговори
Милко преди 6 години
За ситуацията в Германия, както се казва - Търсете жената! (В случая - САЩ).