Ска Келер за Валери Симеонов: Агресивен, недостоен за вицепремиер!

Тя критикувала и германското правителство, не само нашето
21 фев 2018 15:00,
305
Ска Келер за Валери Симеонов: Агресивен, недостоен за вицепремиер!
Снимка: архив Reuters

Самите българи са потресени от езика и съдържанието на декларацията, подписана от вицепремиера Валери Симеонов, казва евродепутатката Ска Келер пред Дойче Веле. До днес тя не е получила официално извинение от София.

От декларацията на НФСБ, подписана от вицепремиера Валери Симеонов, изминаха вече почти две седмици. Малко след нейната поява кабинетът публикува своя позиция, с която се разграничи от нея. Но имаше ли и извинение от българското правителство?

Време за извинения, но време ли е за прошка?

Келер казва, че българското правителство не й е поднасяло извинения.

Още по темата

"Много българи обаче ми се извиниха лично. Те самите са потресени от езика и съдържанието на изказването на вицепремиера. Благодарна съм на българите, които ме подкрепят и които се обърнаха лично към мен", казва Келер.

Според нея агресивният тон на Валери Симеонов, който е недостоен за един вицепремиер, показва много ясно колко са опънати нервите.

"А това, че само часове след декларацията българското правителство публикува своя позиция, показва, че премиерът следи зорко реакциите при подобни атаки. Той знае, че особено по време на своето европредседателство българското правителство е под силно наблюдение. Аз лично се концентрирам най-вече над това да подкрепям гражданите при техните протести в защита на правовата държава", настоява Келер.

Валери Симеонов нарече Ска Келер "зелена джихадистка", но след него и евродепутатът Ангел Джамгазки заяви, че тя подкрепя "ислямска инвазия в Европа".

Според Ска Келер обаче така те обиждат и българските природозащитници и българите, които застават срещу "комерсиалната експлоатация на Национален парк "Пирин". След този случай обаче тя не е разговаряла лично с Джамбазки в ЕП.

Реакцията на правителството

"Във всеки случай българското правителство беше доста притеснено от изказванията на вицепремиера. В противен случай нямаше и да се дистанцира от тях. Българският премиер знае много добре, че неговият вице отиде твърде далеч, както и че много хора наблюдават внимателно стъпките, които София предприема по време на европредседателството", смята Келер.

Тя се надява кабинтът да оттегли плановете си за доизграждане на ски инфраструктура в Национален парк "Пирин", но не само.

"Иска ми се да чуе притесненията на гражданите, свързани с изграждането на отсечка от магистрала в Кресненското дефиле, и да ги вземе предвид. Иска ми се България да спазва собствените си закони и правните стандарти на ЕС, както и да положи повече усилия в борбата срещу корупцията", казва Келер.

Критиките

Разбира се, не всички са с широко отворени обятия за Ска Келер. Някои българи критикуват нейната роля в българските протести в защита на Пирин. На тях обаче тя казва, че всички българи са също така и европейци и имат същите права като хората в целия ЕС.

"И повярвайте ми, аз отправям критики и към германското правителство", настоява евродепутатката.

Защо се е ангажирала с България?

Защото за нея е важно в ЕС да няма двойни стандарти и твърди: Всички трябва да имат правото да изказват свободно мнението си, да критикуват правителството и да разкриват онова, което не върви както трябва. Това важи както за България, така и за Германия и за всички други страни-членки на ЕС.

Въпросите бяха изпратени на Ска Келер по електронната поща. Евродепутатката отказа телефонно интервю, тъй като по време на запитването на Дойче Веле се намираше на работно посещение в Мексико.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


305
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
196
4
 
21
 
! Отговори
Мишо преди 6 години
Агресивна млада жена, която се опитва да напредне в кариерата раздухвайки измислени скандали по въпроси, които не касаят нея и нейната страна. Отврат!
195
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Коя е тази, че да дава оценки на българско правителство? аз мога ли са отида в Германия и да поискам да уволнят Зимунд Габриел? поведението й е скандално, друг е въпросът, че Симеонов се държа по много груб начин, но тя си го заслужи - чужд представител, на чужда държава идав тук, без да е част от делегация свързана с нас, да ни дава оценки.
194
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
тази е комунистка или бачка за тях
193
10
 
19
 
! Отговори
ОСЪЗНАТ преди 6 години
Чудя се свършиха ли се истинските българи в тази държава, че плюете един достоен българин ,а защитавате една никаквица,долна джендърка,която се меси в нашите вътрешни работи!!И вместо да се обединяваме ние българите се нападаме,плюеме !И така виждате как всички турски партии под диктата на Ердоган се обединяват с цел да ни владеят и управляват още дълго!!!!!
192
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
хаха, е такива брюкселски зелки са истинското лице та Имперската администрацияАма, кой назначава правитествата в Ес?Възпитайте си пуделите..
191
23
 
17
 
! Отговори
С.В. преди 6 години
В. Симеонов е абсолютен ***. Самата му физиономия излъчва това. Той е просто срам за поста който заема.Време е да бъде приземен.
190
8
 
25
 
! Отговори
от 198 до 199 преди 6 години
Ама ти сериозно ли мислиш че Винкела е избран на този пост защото е умен и прозорлив? Бойко и Цветан си го избраха ,всъщност и тримата юнака там са за да осигурят политически комфорт.Навремето Волен обеща на Валери да го вкара в парламента но го излъга за това се караха ,хулиха и биха по бензиностанции се следяха и снимаха Келер първо пробва с Бойко *** той нали е мек не само и каза че е зелен човек ами се закле корупциятадо 3 г да я няма
189
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До обективен 200Вальо не е по кокалите а по суджука! С Бойко са побратими!
188
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 198Така! Представи си значи чичо Вальо колко е непрозорлив че да не може да се сети за тази клопка! Ами тогава щом като е толкова плитък може ли наистина да е вице премиер?! Щом е толкова недоразвит умствено как по-точно би могъл да защити интересите на България и българите? Уви това негово изказване вади очи вместо да изпише вежди! Един провинциялен кифльо ни върна години назад заради примитивния си манталитет! И кой ще загуби най-много! Е няма да е германката! Ще видиш!
187
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Скаката иска да става известна за това е цялата работа ,ще по вика ,ще се тръшка и ОТВЪНКА ЩЕ ПОМИСЛЯТ ЧЕ У НАС Е МНОГО СТРАШНО.И видите ли малката скака преборила лошия български човек и така я вдигнали на някой по голем пост. Либералски номера с цел да я видят господарите колко е дейна .
186
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Кики 196Антипод на валериановата простотия! Румене - умен като *** на......
185
4
 
13
 
! Отговори
Кики преди 6 години
Ква е тая .... ?
184
13
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На кухо дрънчите, драги "патриоти"! Намерили кога да показват ербаплък и на кого! Аз съм напълно съгласен със Ска и се отвращавам от наглеца, който играе ролята на мой вицепримиер! Той работи патриот! Айде бе, да не е по-голям патриот от мен! Има кураж да дърпа старата кадъна, умрях от срам! Пишман журNалист, успешен крайграничен хотелиер, чудесно съзнава, че е крехката тухличка, на която се крепи омръзналото и омразно на цял народ правителство. Питам, кой наш дипломат каза, че българите са възм
183
4
 
11
 
! Отговори
А бе преди 6 години
До АнонименНе знам тоя индивид от кой пол е,обаче в Нет-а пише,че има съпруг,също не уточнено от кой пол.За деца не се споменава.
182
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АМА ХА 191Ами ще ни учи! Ние сме си научени та ни личи отвсякъде! Простотията ни е цвете а цветето ако за душите ни! Просто съвсем скоро ще ни опознаят цялостно и тогава ще се варим сами в собствения си бълвоч! Пръдлива държава сме с извръглен народ с нездравословни претенций и накрая пак ние ще сме наяханите! Примери колкото ислаш от историята! Това сме си ние като цяло, смотан и загубен народ който не е в състояние да се представя достойно и достойно да затваря устите на тези които трябва
181
1
 
13
 
! Отговори
Майтапчия преди 6 години
То Валерко си е магаре от класа,ама и "зелените" не са стока.
180
4
 
1
 
! Отговори
до#150 Некъф преди 6 години
Ти къде живееш , не си ли в " кирливия ЕС" , или мечтаеш за Азия?
179
22
 
36
 
! Отговори
АМА ХА преди 6 години
ТОЙ недостоен,а ТАЗИ МАГАРИЦА ДОШЛАОТ МАЙНАТА СИ ДА НИ СЪДИ И УЧИ КАКВО ДА ПРАВИМ НИЕ! ЩО ЗА НАХАЛНА ,НЕВЪЗПИТАНА ДЖЕНДЪРКА! ДОШЛА ДАСИ ВЕЕ КОНЧЕТО ТУК,КАКТО СИ ИСКА!ДЕ ВСИЧКИ НАШИ УПРАВНИЦИ ДА БЯХА КАТО НЕГО --СЕГА НЯМАШЕ ДА СМЕ НА ТОЗИ ХАЛ!!!
178
9
 
4
 
! Отговори
ФАШИСТ преди 6 години
До Анонимен 189 -бай гаьо в "прованса " те неискам и на село те неискам , моята "колиба "изглежда като бъкимганският дворец пред твоята панелна гарсониерка гарсонче , да защитаваш тртополовите значи си обратен , бягай в нидерландия , там ги има много подобни на теб
177
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ФАШИСТ 187Ало провинциалист нещастен, България не е твоя за да гониш когото и да било!!Стой си на село в колибата за да не те бъсне "бързият влак"!!