Ска Келер за Валери Симеонов: Агресивен, недостоен за вицепремиер!

Тя критикувала и германското правителство, не само нашето
21 фев 2018 15:00,
305
Ска Келер за Валери Симеонов: Агресивен, недостоен за вицепремиер!
Снимка: архив Reuters

Самите българи са потресени от езика и съдържанието на декларацията, подписана от вицепремиера Валери Симеонов, казва евродепутатката Ска Келер пред Дойче Веле. До днес тя не е получила официално извинение от София.

От декларацията на НФСБ, подписана от вицепремиера Валери Симеонов, изминаха вече почти две седмици. Малко след нейната поява кабинетът публикува своя позиция, с която се разграничи от нея. Но имаше ли и извинение от българското правителство?

Време за извинения, но време ли е за прошка?

Келер казва, че българското правителство не й е поднасяло извинения.

Още по темата

"Много българи обаче ми се извиниха лично. Те самите са потресени от езика и съдържанието на изказването на вицепремиера. Благодарна съм на българите, които ме подкрепят и които се обърнаха лично към мен", казва Келер.

Според нея агресивният тон на Валери Симеонов, който е недостоен за един вицепремиер, показва много ясно колко са опънати нервите.

"А това, че само часове след декларацията българското правителство публикува своя позиция, показва, че премиерът следи зорко реакциите при подобни атаки. Той знае, че особено по време на своето европредседателство българското правителство е под силно наблюдение. Аз лично се концентрирам най-вече над това да подкрепям гражданите при техните протести в защита на правовата държава", настоява Келер.

Валери Симеонов нарече Ска Келер "зелена джихадистка", но след него и евродепутатът Ангел Джамгазки заяви, че тя подкрепя "ислямска инвазия в Европа".

Според Ска Келер обаче така те обиждат и българските природозащитници и българите, които застават срещу "комерсиалната експлоатация на Национален парк "Пирин". След този случай обаче тя не е разговаряла лично с Джамбазки в ЕП.

Реакцията на правителството

"Във всеки случай българското правителство беше доста притеснено от изказванията на вицепремиера. В противен случай нямаше и да се дистанцира от тях. Българският премиер знае много добре, че неговият вице отиде твърде далеч, както и че много хора наблюдават внимателно стъпките, които София предприема по време на европредседателството", смята Келер.

Тя се надява кабинтът да оттегли плановете си за доизграждане на ски инфраструктура в Национален парк "Пирин", но не само.

"Иска ми се да чуе притесненията на гражданите, свързани с изграждането на отсечка от магистрала в Кресненското дефиле, и да ги вземе предвид. Иска ми се България да спазва собствените си закони и правните стандарти на ЕС, както и да положи повече усилия в борбата срещу корупцията", казва Келер.

Критиките

Разбира се, не всички са с широко отворени обятия за Ска Келер. Някои българи критикуват нейната роля в българските протести в защита на Пирин. На тях обаче тя казва, че всички българи са също така и европейци и имат същите права като хората в целия ЕС.

"И повярвайте ми, аз отправям критики и към германското правителство", настоява евродепутатката.

Защо се е ангажирала с България?

Защото за нея е важно в ЕС да няма двойни стандарти и твърди: Всички трябва да имат правото да изказват свободно мнението си, да критикуват правителството и да разкриват онова, което не върви както трябва. Това важи както за България, така и за Германия и за всички други страни-членки на ЕС.

Въпросите бяха изпратени на Ска Келер по електронната поща. Евродепутатката отказа телефонно интервю, тъй като по време на запитването на Дойче Веле се намираше на работно посещение в Мексико.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


305
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
176
11
 
40
 
! Отговори
ДонДон преди 6 години
Симеонов по същество е много прав, но този просташки език обезсилва съдържанието.Можеше много по елегантно да я нарита тази кокошка.
175
18
 
42
 
! Отговори
гражданин преди 6 години
Не знам защо сте сложили този мъж на снимката, но напълно съм съгласен с Валери Симеонов. Тази госпожа или госпожица да ходи да дава акъл там от където е. Хубаво я е насмел.
174
13
 
32
 
! Отговори
ДонДон преди 6 години
Това природно недоразумение се взима много на сериозно. Искала Българското правителство да и се извинява!Това че тъпака Симеонов се изхвърли като чилия на пясъка, не и дава право да се държи високомерно и неуважително с Българската държава!
173
2
 
11
 
! Отговори
ФАШИСТ преди 6 години
До Анонимен185 - *** бълкански , първо теб ще изгоним от България пък нас на ни мисли ! Ще те изпратим при тртополовите *** !
172
13
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 184Всичките които сте гласували за Бок-тиквата и тройката "Шкембелията, Болен и Монката" сте пълни ****оти!!!Онези 80% са които говореше ЕДИН депутат!!!Не ви харесва когато ви казват ИСТИНАТА но това е ПОЛОЖЕНИЕТО.80% сте ИМБЕЦИЛНИ ***!!!П.П. Пак са ви излъгали??????Що мен не ме излъже някой,?!Само ГЛУПА*ЦИТЕ се лъжат!!!!
171
8
 
4
 
! Отговори
???? преди 6 години
До 180Да за него гласувах, както и много българи. Това не значи, че съм направил лошо. За съжаление за пореден път очакванията не бяха оправдани. Нямаме национална цел, няма за какво да се обединим и институциите, партиите, организации... богатите, умните българи не правят нищо по въпроса, дори напротив държат ни в постоянно противопоставяне! И през това време, протакат нещата, поуслушат се ... и кой колкото може... дере от неуките, по простовати сънародници. Над 1,5 мил. българи....
170
9
 
13
 
! Отговори
ФАШИСТ преди 6 години
тази е приплод от трети пол на третият райх на другаря хитлер : Заключение - НЕРАЗПЛОДНА ! харийците загиват :))))))))
169
4
 
3
 
! Отговори
до ???? преди 6 години
Е хубаво, аз и ти не сме. Но като народ сме си дупедавци, това е доказано през годините. Тъжно, но факт.
168
13
 
15
 
! Отговори
До 175 преди 6 години
До до ????Щом се изживявяш като дупедевец, кой ти пречи! Аз не съм! За това правителство гласува ти! Не аз! Не ти харесва казаното от г-жа Ска Келер? На мен ми харесва! Въобще предпочитам СКА, отколкото ЛИФТ! Валери Симеонов е срам за българския народ - ***, чувстващ се безнаказан, защото е необходим на безпринципния Боко за властта му! Само, че всичко си има граници и....край!
167
1
 
5
 
! Отговори
до ???? преди 6 години
Аз точно това имах предвид, не си ме разбрал явно.
166
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ооо, Ска Келер!Като е такава еколожка, не знае ли , че основната причина за климатичните промени са въглеродните горива и изсичането на екваториалните гори в Бразилия?Защо не почете морал на президента Тръмп, нали той е немец по произход?Защо не отиде в Бразилия да се бори с бразилската мафия, която изсича горите?
165
1
 
6
 
! Отговори
???? преди 6 години
До 180Ааа... ние сме били суверенна държава, така ли? Затова сме се огъзили на "политиците" и техните "олигархични" приятелчета! А те на такива, като Франция, САЩ, Англия (преди на Русия), които им обещават стабилна "кариера" в оправлените на държавата. Ние самите "не се бъркаме" в развитието на собствената си страна или греша... националните ни цели са: да се изселим от България, пенсионерите ни да живеят на хляб и кисело мляко, да фалираме банки и производстево, да ... търкаме билетчета.
164
7
 
23
 
! Отговори
Европейска наглост преди 6 години
Представям си евродепутата Бареков да се изкаже в Германия, която разреши строителството на Северен Поток 2, че не е екологично, и Германия трябва да спре строителството на Северен Поток 2! Какво ще го направят тамошните политици и медии, че се бъркал във вътрешните работи на европейска Германия!Но Ска Келер без да се замисля се изцепва с поуки как България да си гледа туризма!
163
4
 
16
 
! Отговори
до ???? преди 6 години
Не си защитава никакви нейни интереси, а се бърка във вътрешните работи на чужда суверенна държава. Нали се сещаш какво ще стане ако някой наш политик тръгне да хока Франция примерно, че не правят това или онова в тяхната си държава? Дипломатически скандал ще стане на секундата, медиите във Франция ще гръмнат и т.н.. Само че при нас не, ние сме си дупедавци.
162
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
НАРИТАЙ ВИНКЕЛА, СПАСИ ПИРИН!
161
3
 
7
 
! Отговори
???? преди 6 години
Защитава си интересите и вижданията, каквато и да е. Ами ние, българите (ей тука драскачите, дето сме се събрали да я нахокаме), кога ще си защитим нашите!? И гостите на Банско и хотелиерите ги разбирам и като цяло смятам, че вторият лифт в Банско няма да е фатален за Пирин и природата. *** от цялата работа е, че пак сме разделени (синьо-червено, САЩ - Русия, ски-природа). Трябва да се уважаваме един друг и да приемаме различията. Щото едни си пълнят сметките, пък ние се джавкаме. КОРУПЦИЯТА?
160
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тая нещо много СКАча...
159
3
 
9
 
! Отговори
Не мерси преди 6 години
Аз не и се извинявам.Няма за какво.
158
5
 
8
 
! Отговори
горещи новини преди 6 години
току-що зелените от Зимбабве изразиха своята загриженост за френските елхи на Пирин, а от Конго изпращат специалист да отрази влиянието на "алпийския" ска-лифт върху популацията на планктона
157
2
 
22
 
! Отговори
баста преди 6 години
Ска Келер да си гледа проблемите на Германистанския халифат.