Ска Келер за Валери Симеонов: Агресивен, недостоен за вицепремиер!

Тя критикувала и германското правителство, не само нашето
21 фев 2018 15:00,
305
Ска Келер за Валери Симеонов: Агресивен, недостоен за вицепремиер!
Снимка: архив Reuters

Самите българи са потресени от езика и съдържанието на декларацията, подписана от вицепремиера Валери Симеонов, казва евродепутатката Ска Келер пред Дойче Веле. До днес тя не е получила официално извинение от София.

От декларацията на НФСБ, подписана от вицепремиера Валери Симеонов, изминаха вече почти две седмици. Малко след нейната поява кабинетът публикува своя позиция, с която се разграничи от нея. Но имаше ли и извинение от българското правителство?

Време за извинения, но време ли е за прошка?

Келер казва, че българското правителство не й е поднасяло извинения.

Още по темата

"Много българи обаче ми се извиниха лично. Те самите са потресени от езика и съдържанието на изказването на вицепремиера. Благодарна съм на българите, които ме подкрепят и които се обърнаха лично към мен", казва Келер.

Според нея агресивният тон на Валери Симеонов, който е недостоен за един вицепремиер, показва много ясно колко са опънати нервите.

"А това, че само часове след декларацията българското правителство публикува своя позиция, показва, че премиерът следи зорко реакциите при подобни атаки. Той знае, че особено по време на своето европредседателство българското правителство е под силно наблюдение. Аз лично се концентрирам най-вече над това да подкрепям гражданите при техните протести в защита на правовата държава", настоява Келер.

Валери Симеонов нарече Ска Келер "зелена джихадистка", но след него и евродепутатът Ангел Джамгазки заяви, че тя подкрепя "ислямска инвазия в Европа".

Според Ска Келер обаче така те обиждат и българските природозащитници и българите, които застават срещу "комерсиалната експлоатация на Национален парк "Пирин". След този случай обаче тя не е разговаряла лично с Джамбазки в ЕП.

Реакцията на правителството

"Във всеки случай българското правителство беше доста притеснено от изказванията на вицепремиера. В противен случай нямаше и да се дистанцира от тях. Българският премиер знае много добре, че неговият вице отиде твърде далеч, както и че много хора наблюдават внимателно стъпките, които София предприема по време на европредседателството", смята Келер.

Тя се надява кабинтът да оттегли плановете си за доизграждане на ски инфраструктура в Национален парк "Пирин", но не само.

"Иска ми се да чуе притесненията на гражданите, свързани с изграждането на отсечка от магистрала в Кресненското дефиле, и да ги вземе предвид. Иска ми се България да спазва собствените си закони и правните стандарти на ЕС, както и да положи повече усилия в борбата срещу корупцията", казва Келер.

Критиките

Разбира се, не всички са с широко отворени обятия за Ска Келер. Някои българи критикуват нейната роля в българските протести в защита на Пирин. На тях обаче тя казва, че всички българи са също така и европейци и имат същите права като хората в целия ЕС.

"И повярвайте ми, аз отправям критики и към германското правителство", настоява евродепутатката.

Защо се е ангажирала с България?

Защото за нея е важно в ЕС да няма двойни стандарти и твърди: Всички трябва да имат правото да изказват свободно мнението си, да критикуват правителството и да разкриват онова, което не върви както трябва. Това важи както за България, така и за Германия и за всички други страни-членки на ЕС.

Въпросите бяха изпратени на Ска Келер по електронната поща. Евродепутатката отказа телефонно интервю, тъй като по време на запитването на Дойче Веле се намираше на работно посещение в Мексико.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


305
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
136
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До наблюдател 144Пише се WCпремиер. По европейско е.
135
9
 
23
 
! Отговори
наблюдател преди 6 години
Мирен и достоен вицепремиер! Поздравявам го за позицията по този случай. Въпросната жена трябва да бъде обявена за персона нон грата в България и повече да не бъде допускана на наша територия. Ска Келер ни дължи извинение за недостойното си поведение! Колкото повече *** подобни индивиди, значи България е на прав път.
134
3
 
13
 
! Отговори
Ха сега де преди 6 години
Тази се оказа, че е омъжена. За мъж, да не повярваш! Да я питаме кой мие чиниите вкъщи, щото ако е тя, това не е много феминистко :)))
133
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе кво се занимавате с тоя глупав ***.То още на тая възраст не може да определи дали е мъжко или женско тръгнала другите хора да съди.Всички знаем какво искат зелените в Германия.Афро-арабски халифат останалото *** и ***.
132
1
 
6
 
! Отговори
до 138 преди 6 години
А аз на теб ти пожелавам да вземеш гражданство на САЩ/Англия/Германия/където искаш, да се откажеш от българското и да не се връщаш повече тука. Не ни трябват такива като теб.
131
1
 
18
 
! Отговори
Спеца преди 6 години
То пък Борисов, като се мазни на всички, много е достоен за премиер!
130
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тая на всичко отгоре си е съкратила хубавото име като за германка Франциска на нещо звучащо като аксесоар, с който се практикува зимен спорт :D Колко па акъл да има?
129
15
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пожелавам на всички сънародници повече ВалеркоСимеоновци на глава от населението! Повече патриотизъм братя и сестри! Повече маршове с факли по тъмното! И никакъв нихилизъм! Продължаваме напред!!!!
128
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Някой да го пита тоя *** що не е на власт в Германия като е толкова ербап хахаха
127
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гжа Келер се изложи сама и да се сърди на себе си. Падна от небето и право на митинг. Явно толкова и е умствения багаж, че допусна да я използват и изпързалят. А отговора на Симеонов е точно такъв какъвто трябва да е към такива незрели личности като нея - звучен отгоеор. А какъв очаквсхте да е - с хляб и сол да я посрещнат и да влизат в обеснителен режим ли. Имаме хубава поговорка: По дрехите посрещат, по ума изпращат. При нея и двете са липсващи като качество.
126
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Някои българи тука говорят на "вие" на сънародниците си, ние искаме някой чужденец да ни уважава и да не ни се бърка... Е как с тоя национален нихилизъм? Как???
125
2
 
8
 
! Отговори
дО 131 преди 6 години
Те и един мавзолей не могат да взривят-5 пъти го взривяваха и за това не стават ) Те стават за форумите да недоволстват от всички и от всичко и все вината да търся в другиго ,я в етноси ,я в религии,я успелите ... Не стават за нищо и една АЕЦ не могат да построят у нас-скараха се кой да вземе парчето от"торта",а пък да не говорим за ЮП как Прокофиев и неговият Капитал с КРИД ореваха медиите да не се строи ЮП И САМО ЗА 3 000 000 долара-смешана сума,но за аборигените от Балканите продават се на кг
124
23
 
7
 
! Отговори
ss преди 6 години
заради такива като Валерката отивам да поработя в чужбина и живот и здраве да отгледам децата там, и не няма да мия чинии, а ще работя нещо сносно, в БГ изкарвам доста добри пари, обаче е такива *** няма да ме управляват, нито съм ги избирал нито ми харесват
123
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво на Симеонов и НЕ на подлизурковците които намират топла среда за виреене в продажните медии.Тия антибългарски настроени същества на минутата биха паднали в краката на всеки който им помага да плетат тънки политически интриги.Е ,сметките им никога не излизат но това е друг въпрос....
122
15
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Госпожо Клер не си хабете нервите и времето заради българите. На тях им дайте нещо да взривят - музей мавзолей каквото и да е там, нещо да изсекат и да изгорят в печките си "кюмбе". Вие за природата им сте се загрижила!! На тях им трябва "едени и пиене" бе и големи европейски заплати и "селям" да им правят....щото са много умни. Най умният от тях се казва Бойко.
121
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не пишете литературни разработки, а напишете поради каква причина тази депутатка бе пусната като парашутист в нивата. Какви програми тя изпълнява в ЕПарламента, с какви европрограми и НПО-та е заангажирана. Кой какво казал не е важно. Кой на това обръща внимание у нас. Малко по интересно да е. Макср и да се досещаме все пак не я карсйте така по Комсомолски почини. Интереса клати феса - нали така.
120
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тя е на 29, доста е пищна и секси
119
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тази евродепутатка за или против скъпата зелена енергия е? И къде беше като изникваха перките, заради които плащаме като попове ток? Същото важи и за природозащитниците ни. И не знам как може някоя чужденка да се меси във вътрешните работи на суверена държава.
118
0
 
12
 
! Отговори
до феминистката преди 6 години
До г-жата феминистка долу дето е използвала думата "хедомислие". Може ли да ми обясните значението на тази дума, тъй като за пръв път я чувам? Доколкото знам такава дума не съществува в българския език.
117
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Значи да заявя и преставам да спамя: грешките на родителите плащат децата.Не знам тези мъже облечени във власт наистина ли си мислят, че децата им не разбират какви са родителите им?Добре, ще идат да се реализират въпросните наследници в чужбина, но кармата ще ги стигне независимо в кое поколение.