Новата шефка на Евростат: С числата разказваме истории!

Мариана Коцева е първата българка, която заема толкова висок пост в ЕК
23 фев 2018 12:30,
14
Новата шефка на Евростат: С числата разказваме истории!
Снимка: Bulgaria ON AIR

Статистиката отразява това, което се случва в живота, а у нас имаме навик да тиражираме и повтаряме едни и същи неща, които стават "етикети" на България - като това, че нашата страна е най-бедна в Европейския съюз. Това каза в първото си интервю новият генерален директор на Евростат Мариана Коцева, което тя даде за Bulgaria ON AIR.

Още по темата

"Не трябва да се вглеждаме в едно число, а умението е да разказваме истории с числата", каза тя в ефира на "България сутрин".

По думите ѝ в България минималната работна заплата е най-ниска, но пък расте с най-високо темпо през последните години в Европейския съюз.

Мариана Коцева е първата българка, която заема толкова висок пост в Европейската комисия и за първи път начело на Евростат застава жена. Тя сподели, че конкурсът, който е спечелила, е продължил повече от година.

"Евростат не произвежда самите изследвания. Евростат работи в партньорство с всички национални статистики на държавите членки", поясни тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
2
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 6 години
У нас с числата определено има много истории за разказване,лошото е ,че правоохранителните органи не ги интересува.
9
1
 
3
 
! Отговори
гусжата преди 6 години
ето я и първата новина: в един блок у люлин живеят 1 000 човека следователно у бугаистня живеят 7 милиона. освен това понеже сме у ес средната заплата у бугаистня 1800 еврака и сичките сме съфнали и вързали. добре че има и телевизии и чесни като ракия медии че да знаем че нищо не ни липсва и че нашия вожд слънце грэ над нас
8
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
С числата разказват лъжи, по поръчка на политиците. Псевдонаука!
7
1
 
6
 
! Отговори
men преди 6 години
а че разказват истории разбрахме онзи ден като казаха че 80 процента от българите одобряват ЕС, а сигурно са питали само тези на директна хранилка от комисията. и пак 20 процента недоволни за кумова срама. какво казва стъкмистиката за референдумите в целия ЕС с които хората казаха голямо НЕ на ЕС? и там ли 80% одобряват? ама като белите сме офсе а сестрите и дъщерите ни се женят за арапингофси и сърнелки а синовете ни си бъркат един друг по дупките и си скубят веждите или още по зле цъкат компут
6
0
 
6
 
! Отговори
men преди 6 години
на всички такива тетки от евроГГейските комисии, парлименти, медии, шменти капели и т.н. унишожаващи белите хора им пожелавам в предстоящата гражданска война у ЕС арапингофците да им поругайт целите семейства а добрия чичо джункер до тогава да бърка по дупчиците на унучета унучки и т.н. бъдещи феодални владетели.
5
0
 
4
 
! Отговори
men преди 6 години
инак за екстрите: безплатни доктори и зъболекари до откат, вклйчително пластични хирурзи. безплатна кльопачка до откат. командировъчни, паруи за дрехи, курсове, секретарки, това онвоа, до откат. само работата не е до откат, ама то по демокрация е така, не всички са равни, работата и билетините за пролетариатите, броенето на билетините и управлението за феодалната класа от която явно е и нашата госпожа.
4
1
 
7
 
! Отговори
men преди 6 години
още една пребоядисана тетка от тошово време на брикселска хранилка. някой нема ли да пита кумисията дето са се събрали само кумове и кумиси кога ще ни осигурят екстрите с които се ползват нашите избранници и техните подчинени. упс забравих че не сме ги избирали ама то не може по демокрация сичко да се избира, избират се само куклите на конци.
3
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Евростат изчислил, че 99% от българите харесват ЕС. Това все едно Вучков да ми казва, че е номер 1 в целия български ефир.
2
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
1000 лева за хранене на четири членно семейство с пазаруване от Кауфланд и без ресторант и храна на вън. Минимална заплата 500 лева!
1
1
 
16
 
! Отговори
Марк Твен преди 6 години
Има лъжи, големи лъжи и статистика.