Прогноза от Юнкер: 2025 г. – Западните Балкани в ЕС

Шефът на ЕК съветва Тирана да изглади спровете със съседите
26 фев 2018 08:30,
17
Прогноза от Юнкер: 2025 г. – Западните Балкани в ЕС
Снимка: Reuters

2025 година е възможната дата за присъединяване към ЕС на всички страни кандидати от Западните Балкани, ако те изпълнят критериите за членство. Това каза председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер в Тирана вчера, цитиран от Ройтерс и от БТА.

"Противно на това, което четем навсякъде, Комисията и аз не сме казвали, че Сърбия и Черна Гора непременно ще станат членове на ЕС през 2025 г.", заяви Юнкер пред репортери в албанската столица, където пристигна от Македония.

"2025 г. е датата, отворена за всички страни кандидати", добави той. "И в зависимост от това доколко една страна кандидат дотогава или по-късно, или по-рано е изпълнила всички критерии за членство, ние ще процедираме така, че нейните усилия да бъдат признати от ЕС", каза Юнкер на съвместна пресконференция с албанския премиер Еди Рама.

Председателят на ЕК изтъкна, че Албания е постигнала "впечатляващ напредък" в реформата на съдебната система и администрацията, и борбата с престъпността, предаде Асошиейтед прес. Юнкер допълни обаче, че ръководството на страната трябва да реши всички големи гранични спорове със съседите, за предпочитане преди ЕК да приключи оценката на напредъка на страните от Западните Балкани към членство в ЕС.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този да не се е събудил или е изтрезнял?
8
2
 
3
 
! Отговори
Ъперкът!!! преди 6 години
Ха ха ха!!! Все още е очудващо колко са жалки тези дето много им се иска ама НЯМА КЪК ДА СТАНЕ,бре!След осем години голяма част от тях няма да са между живите,докато Европейския съюз ще бъде съставен от 33-35 държави бре!В това число и Турската република,бре!Кофти е,че не мога да ви скивам лично-та да вържем един скромен бас на каса син джони,бре!Ха ха ха!Точно щото много ви се иска-точно за това НЯМА ДА СЕ СЛУЧИ НИКАКЪВ РАЗПАД,бре!През 2029 година ЕС ще бие рекорда от 69 г на жалкия СССР,бре!!!
7
6
 
7
 
! Отговори
Ами сега преди 6 години
До 2025 година ЕС ще се разтури.А без ЕС бедна българия ще изчезне от картата на света.
6
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кат видя дядка с гуша от западна европа, дето не може две лицеви опори да направи и ми се повдига
5
4
 
6
 
! Отговори
Тато из Правец преди 6 години
Наздраве !!!
4
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да надежди - петилетката за 3 години. Трудностите пред ЕС тепърва предстоят. Вече никой не вярва от третата и четвърта възраст с болезнено его кат баце!
3
10
 
11
 
! Отговори
Да бе, преди 6 години
Само дето в този си вид,ЕС няма никакво бъдеще. Ще си остане само една хаотична сбирщина с много проблеми.
2
8
 
12
 
! Отговори
? преди 6 години
хм,а ЕС ще съществува ли до тогава ?
1
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ха-ха-ха............хмммм.......амчи то до 2025-та Я КАМИЛАТА - Я КАМИЛАРА!!!!!