Анархисти заплашиха: Ще изравним със земята Атина!

Те поеха отговорност за безредиците в центъра на града
1 мар 2018 08:30, Анисия Иванова
14
Анархисти заплашиха: Ще изравним със земята Атина!
Снимка: БТА

Анархисти заплашиха да изравнят гръцката столица Атина със земята в изявлението, с което поеха отговорност за безредиците на улица Ерму в центъра на града, случили се в сряда сутринта, пише електронното издание на гръцкия вестник Protothema.

Същевременно, пише изданието, няма задържани лица, въпреки факта, че напрежението е започнало още в неделя следобед, когато анархистите са се появили пред къщата на бившия премиер Лукас Пападемос, където са изписали различни слогани по стените и са разхвърляли листовки.

Кулминацията на безредиците е станала, когато същите са хвърлили граната по сградата на полицията в район Кесариани.

Записите от охранителните камери, качени на сайта на Protothema, показват как анархистите минават по улица Капкониарас, чупейки всичко по пътя си с бухалки.

В изявлението по повод безредиците на най-оживената търговска улица в Атина, анархистите разкриват, че са направили всичко в рамките на "общата вълна на солидарност“ с Константинос Ягтцоглу, човекът, арестуван за това, че изпрати колет-бомба на бившия премиер Пападемос, съобщава "Фокус".

Подобни инциденти са се случили и в центъра на град Солун, където анархистите са палили кофи за боклук, пише Protothema.

В Патра те са горили банкомати, хвърляли са коктейли Молотов по правителствените сгради, нападнали са супермаркет и са поставили запалително устройство на полицейска кола на зазоряване в сряда.

Също така, като акт на солидарност, 20-25 анархисти са окупирали за кратко офиса на проправителствения вестник "Avgi“, преди да се появят на площад Омония.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
5
 
! Отговори
тарикат момче преди 6 години
Българина да излезе да протестира,да се бори за правата си,за по добър живот.Стига бе,той чака американеца,руснака или западноевропееца да му оправи държавата.Ако държавата не се оправи той ще обвини американеца,руснака или западноевропееца и всичко е на ред.Ще се изкаже,ще обясни и ще си продължи по тъжния,драматичен геройски път.
10
1
 
1
 
! Отговори
Бг Анархист преди 6 години
Е и ние имаме някъкъв опит взривяването на паметника на Сталин още при живе на пример сега има там един на съвецката армия за голямо бум
9
2
 
21
 
! Отговори
vlady преди 6 години
В Аржентина преди години е имало подобни безредици и са пратили анархистите да секат вечнозелен южен бук за да не скучаят и да не вършат глупости.
8
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До БГ пародияИ като потрошат и позапалят малко, кво става после?НИЩО!Само разход за данъкоплатците.На политиците им накривяват капите.
7
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
То на приказки лесно. Да видим на действия :))
6
4
 
11
 
! Отговори
До 1 преди 6 години
Църкаш ли мишленце, църкаш ли....
5
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Слогани? Ко и туй бря? Български забравихте ли? Макар лозунг да не е българска дума, тя е приета да обозначи съответното нещо.Стига сте вкарвали безсмислени чуждици. Моля.
4
10
 
29
 
! Отговори
ники преди 6 години
Няма по-глупаво същество от анархиста. Тези най-лесно се управляват с пропаганда....
3
7
 
28
 
! Отговори
шматка преди 6 години
1 Комшийте не си поплюват защото е разпасана работата там.Коя ще е тази държава която ще допусне шайка наркомани да троши всичко наред и няма да арестува никой за това.Я си представи че са ти запалили магазина с който храниш семейството си.Тогава друга песен ще запееш.
2
8
 
17
 
! Отговори
онбашията преди 6 години
ето до къде води сития и охолен живот
1
21
 
21
 
! Отговори
БГ пародия преди 6 години
Комшиите не си поплюват.Излизат,трошат,палят и при най-малката несправедливост.А ние тук мишкуваме и се вайкаме само пред клавиатурите.И за това ще сме на светлинни години още дълго време от тях.