ЕС с предупреждение към САЩ: 25% мито върху US-стоки!

В списъка са дънките "Ливайс" и бърбъна, съобщи Малмстрьом
5 мар 2018 19:58,
66
ЕС с предупреждение към САЩ: 25% мито върху US-стоки!
Снимка: архив Reuters

Европейският съюз предупреди САЩ, че ще наложи 25 процента мито върху вноса на стоки от САЩ, ако президентът Доналд Тръмп обложи вноса на стомана от Европа.

Списъкът с американски стоки включва дънките "Ливайс" и бърбъна, каза еврокомисарят по търговията Сесилия Малмстрьом пред BBC, цитирана от bTV.

Тя уточни, че Евросъюзът ще изчака окончателното решение на Доналд Тръмп, преди да въведе реципрочната мярка.

Миналата седмица Тръмп заяви, че "търговските войни са хубаво нещо" по повод на намерението си да обмити европейската стомана.

Малстрьом отбеляза, че ако това се случи, Брюксел ще постави въпроса пред Световната търговска организация.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хаха нали ви бяха партньори бе хаха
54
0
 
2
 
! Отговори
мен преди 6 години
наподобява на политиката със турция
53
0
 
3
 
! Отговори
Страх преди 6 години
Европа+Русия=технологии+ресурси. 800 млн. неселение, Най-големият страх за нас!Затова- саснитрарен кордон по средата - Полша,Украйна,Румъния,България. Ще ги жертваме.
52
5
 
2
 
! Отговори
месара преди 6 години
тия от брюксел са се взели на сериозно, алооооууу тва не ви е България или Румъния бе, та да плашите със санкции, та нали САЩ не са решили, не са ви заличили, и вас, и измисления ви ес!
51
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До поружик ржевски.Написал си пълни глупости и да кажеш на най-богатата и развита държава ,че е изостанала,трябва да си абсолютен дебuл.
50
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Окупираната със стотици американски бази Еврабия тропнала по масата! Пхахахахах
49
8
 
9
 
! Отговори
Поручик Ржевски преди 6 години
Не мога да се сетя какво ми трябва от САЩ.Летяща тесла в космоса трябва ли ви?Дънки Левис?Подобието на кола шевролет?Смартфон за 2000 лв?Айде там да се изолират и да покажат какво могат.Бойко да отиде да им направи метро връзка до летищата, че са много закъсали.Освен с кола няма как да се придвижиш от летището до близкия град.
48
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ЕС щели да налагат мита на САЩ... Абе, смешковци - те са ви напълнили задния двор с войници и бази, какви мита ще им налагате?!? Ако обърнат другата страна на пръчката, тогава какво ще налагате?!? перуката може да се събуди ядосан утре и да няма ЕС изобщо
47
0
 
13
 
! Отговори
Ром Бакарди преди 6 години
Започва Великата Икономическа Война между ЕС и САЩ и кой ли ще излезе победител -Кита май ще е печелившият .)
46
3
 
2
 
! Отговори
- преди 6 години
То няма стоки произведени в US, всичко от US е произведено в Китай. Това е част от споразумението им с Китай, все пак те ги измъкнаха от едната им дългова криза преди няколко години. И да сложат 25% то всичко идва от Китай.
45
1
 
18
 
! Отговори
men преди 6 години
кви мита кви 5 лева. да накарат епъл, амазон и гугъл да плащат нормални данъци и ше свалят митата веднага. повечето от американските фирми не се водят американски (пощенски кутии в холандия, люксембург, офшорки и т.н.) и продуктите им не се произвеждат в америка. дори уиските е собственост на някоя коминтерн корпорация за която няма данъци и закони. кого баламосвате бе кукли на конци? да не говорим че ако сложите мито на уискито само заради твоята глътка джункер и чичко ти шулц ше трябва да дигн
44
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Де мъцни нещо, нема с кой да се заяждам :)
43
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Обещавам, да обясня на тетка ти, докато си почиваме между тekoвете, че проблема ти е в лошото детство, както и аномалията да имаш родители мъже със цариградска ориентация :)
42
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Метафора значи? А може ли да го туря в метафората на тетка ти?
41
11
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Точно така! Данъци за краварите до дупка! Примитивните нямат място в Европа!Също така солиден данък на всички НПО-та финансирани от Сорос - да останат платните му *** на сухо!
40
15
 
10
 
! Отговори
До 42 преди 6 години
Тук не става въпрос за "банани на север" ,а за ниво на развитие и се нарича метафора бе ,путлераст.Може ли да ти толкова *** ? Акъла ти стига колкото да си вържеш обувките.
39
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всички американски военни бази в ЕС да бъдат затворени и войниците и оръжието да бъде изтеглено. Перчема тогава да му мисли. Кой ги е упълномощил да са господари на планетата?!? Тяхното време изтече...
38
3
 
13
 
! Отговори
РОССИЯ преди 6 години
сащ е пред банкрод трамп се чуди как да закрие дупките все повече мисли как най накрая откачи и ще се развали американската империя и нато няма да я има и света от тези откачалки ще си отпочинат без воини света ще живей спокоино
37
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Колко голем тоиди (чети наобратно) трее да си, за да ти хрумне мисълта за бананова република на север? Какви банани на север???? тоидИ!
36
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Икономическото джудже Русия, прави по-големи тостери. Примерно за да опече цяла северна Америка. Може и да я остъкли. Въпрос на избор.