Без гаранции, че коалицията в Германия ще изкара мандат

Преди имаше "германизиране" на европолитиката, а сега?
7 мар 2018 19:08, Екип на Bloomberg
8
Без гаранции, че коалицията в Германия ще изкара мандат
Снимка: Reuters

Споразумението за нова широка коалиция в Германия между блокът на Ангела Меркел Християндемократичен съюз/Християнсоциален съюз (ХДС/ХСС) и социалдемократите на Мартин Шулц ще бъде гласувано на 14 март в Бундестага. Не се очакват някакви изненади, но се появяват гласове, най-вече от страна младите членове на социалдемократите, правителството да не изкарва пълен мандат, защото това би било изключително лошо за партията.

Това коментира Луиза Славкова от Фондация „Софийска платформа“ в ефира на Bloomberg TV Bulgaria. 

Никой обаче не може да гарантира, че новият кабинет ще изкара пълен мандат, посочи Славкова.

„Ако допреди години Германия беше политически пример в Европа, течеше, така да се каже, „германизиране“ на европейската политика“, то сега наблюдаваме едно „европеизиране“ на Германия, нарушаване на модела на управление със стабилно мнозинство. Никой не може да каже дали пълен мандат ще има, но трябва да се надяваме това да се случи.“

Това – стабилността в Германия, респективно пълният мандат, би довело до стабилност и в общоевропейски план, смята събеседникът в предаването. 

Вижте повече на Bloomberg TV Bulgaria

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
10
 
3
 
! Отговори
Българин от Танзания преди 6 години
На нас ни е хубаво с госпожа Меркел. Тя е устойчив фактор в геополитическата ситуация в Европа. Нейната партия е НЕЗАОБИКОЛИМА инстанция в немската политическа действителност. Ако не тя госпожа Каренбауер е също толкова добра.
1
3
 
17
 
! Отговори
Българин от Германия преди 6 години
Напред с АЛТЕРНАТИВА ЗА ГЕРМАНИЯ ! Много ни дойде Меркел 4.0 ! Време е за CHANGE !За една ХРИСТИЯНСКА Европа на СУВЕРЕННИТЕ НАРОДИ !