Две атаки с нож във Виена: Четирима души са тежко ранени

Полицията е заловила афганистанец за едно от нападенията
Обновена: 8 мар 2018 09:01 | 8 мар 2018 06:30,
54
Две атаки с нож във Виена: Четирима души са тежко ранени
Снимка: архив Reuters

Две атаки с нож бяха извършени  снощи във Виена.

Четирима души са тежко ранени, полицията арестува афганистанец за второто нападение, съобщи Ройтерс, като се позова на говорител на полицията в австрийската столица.

За момента не са установени мотивите за атаките. Не е ясно и дали те са свързани, пише БТА.

Първото нападение било извършено в 19.45 ч. (20.45 ч. българско време) близо до прочутия увеселителен парк Пратер и гара Пратерщерн. Мъж наръгал с нож баща, майка и 17-годишната им дъщеря, след което избягал. Тримата, австрийски граждани, са с опасност за живота.

Половин час по-късно един човек бил наръган с нож на гара Пратерщерн. Пострадалият е в тежко състояние, с опасност за живота.

Афганистанец бе арестуван по-късно във връзка с второто нападение. Повече подробности не бяха дадени.

Виена не е ставала сцена на смъртоносни ислямистки атаки като онези, извършени в Париж, Берлин и Брюксел от 2015 г., отбелязва Ройтерс.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
1
 
3
 
! Отговори
JAS преди 6 години
web Wiener Zeitung цитира следователите от полицията: "Джафар С, афганистански азил-кандидат наръгал с нож семейството коренни австрийци (баща 65 г, майка 56 г и дъщеря 17 г), защото изглеждали много щастливо и се смеели при излизане от ресторанта. 4 наръган от него на Пратерщайн е негов сънародник и личен наркодилър, него пък наръгал, защото го научил да взема наркотици..." културни особености на Авганистан в центъра на Виена.
36
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Не! Разумен въпрос. Аз знам английски но в Испания се загубих в квартала в който бях турист. Парите ми свършиха и не можех и една вода да си купя. Повечето от младежите между 18 и 30 години са неграмотни на собствения си арабски. Не са изкарвали повече от 5 долара на ден Но екипирани с gps таблети винаги пари в брой водени от един по-грамотен тип вървят към оказаната цел. А освен това са и герои.
35
4
 
6
 
! Отговори
Не съобщават преди 6 години
Хората, които са били ранени, може да са австрийски поданици, но с австрийски корени ли са или са от "новите" европейци?
34
6
 
11
 
! Отговори
Просто е преди 6 години
крадливо правителство - умишлено фалирани държавни фирми, добро правителство - проспериращи държави фирми. Просто, но не за герберастите.
33
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За никого не е тайна, че много богати кръгове от една Велика сила финансират преселването на ислямските пълчища в Европа. Целта е ясна- много търтеи, които да живеят на помощи и да лишат икономиката и народите на Европа от натрупаните социални предимства.От друга страна, с оглед на бъдещото лишаване на хората от работните им места, с навлизането на роботите в производството, колко по-добре е тези страни на работохолици да се превърнат в държави с преобладаващо маргинално население.
32
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 33Нещо бъркаш Австрия с Германия.Австрийците си избраха младия господин Курц и това не е баба Мелркел, която я избраха германците.
31
5
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вместо Меркел да я изгонят от политиката те си я избраха отново. Така , че си го заслужават мюсюлманите да ги колят. Цяла Западна Европа са изпаднали в ступор и не знаят какво да правят. Просто е изгонете мюслитата и точка .
30
2
 
35
 
! Отговори
Признавам преди 6 години
Меркел организира джихада
29
3
 
20
 
! Отговори
АНОНИМНА преди 6 години
От историческа гледна точка за нула време взеха Константинопол, искат Ерусалим, пълзят към Лондон, Париж, Брюксел, а може би и другаде, развъждат се като ***, нима тези неща не се виждат, или пък се виждат много добре? И какво да се прави, не е много ясно?
28
3
 
33
 
! Отговори
еее преди 6 години
бяха се отпуснали западняците, стягат им малко положението... Така, така, в Италия вече се пече идването на патриотите на власт. В Австрия вече дойдохаа и това е наказание на подчовеците за това. Скоро - и в цяла Европа. Тези атентати даже още повече ускоряват патриотичната вълна.
27
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Подписвай истанбулската конвенция и интегрираййй!
26
7
 
11
 
! Отговори
+ преди 6 години
По-далече от Европа, по-близко до цивилизацията.
25
3
 
52
 
! Отговори
Риторика преди 6 години
Толераст: - Не всички мюсулмани са терористи! Реалист: - Но пък за сметка на това, всички терористи са мюсюлмани!Извод: Това, че не всички тумори убиват, а има и доброкачествени, по никакъв начин не ни кара да се радваме от мисълта, че може да имаме тумор!
24
1
 
49
 
! Отговори
Не! преди 6 години
Как този клет бежанец се добра до Европа? Минал е пеша 5000км пресечен терен? Кой го достави във Виена?
23
2
 
38
 
! Отговори
Сега преди 6 години
както всеки път ще излезе лидер на мюсюлманска общност и ще каже как видите ли, се разграничават от единичните и изолирани действия на един, и колко са читави всички останали. След това някой толераст ще изтъкне, че тероризма няма религия, и не може под един знаменател да се поставят всички. И т. н.!
22
2
 
40
 
! Отговори
Кико преди 6 години
Остава сега местния, австрийски Красимир Кънев да излезе да обясни, как всъщност не алахуакбарчовците са заколили австрийците, ами как те, горките и онеправдани афганистански бежанци просто са искали да се облекчат по майка нужда в района на Пратера, но са станали жертва на престъпление на омразата по расистки, нацистки, ислямофобски подбуди! Австрийците ги тормозили, а сетне се самонаранили с ножовете, за да обвинят бежанците, че са го сторили! Клопка!
21
3
 
53
 
! Отговори
Киро Х преди 6 години
Поправете ме ако бъркам, но това, мюсюлмани да колят християни в Западна Европа новина ли е?!?
20
5
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това са приятелите на Меркел, тя ги покани на гости в Германия, за да опресни генофонда, че третополовите станаха много и застрашиха популацията.
19
4
 
32
 
! Отговори
един БГ преди 6 години
То навсякъде на запад царят мирните ислямски ценности , навсякъде , и в Африканска Джамахирия Франция и в Саудитска Германия, и във Велико Арабско Кралство Австрия и др.
18
2
 
33
 
! Отговори
кой ви е крив преди 6 години
Нещата са много прости!Направете като Путин едно отделение девочки с чин лейтенант,с плетени маски за лице и с голи дyпeта да се вижда,че са жени,и ги трепете амуджите!Когато за сефте Путин ги пусна,и поизтрепаха малко арабели,и ислямистите се ужасиха,та чак саудитеца му отиде на крака да обяснява,че войната била мъжка работа,и не било редно жени да убиват мъже!