Две атаки с нож във Виена: Четирима души са тежко ранени

Полицията е заловила афганистанец за едно от нападенията
Обновена: 8 мар 2018 09:01 | 8 мар 2018 06:30,
54
Две атаки с нож във Виена: Четирима души са тежко ранени
Снимка: архив Reuters

Две атаки с нож бяха извършени  снощи във Виена.

Четирима души са тежко ранени, полицията арестува афганистанец за второто нападение, съобщи Ройтерс, като се позова на говорител на полицията в австрийската столица.

За момента не са установени мотивите за атаките. Не е ясно и дали те са свързани, пише БТА.

Първото нападение било извършено в 19.45 ч. (20.45 ч. българско време) близо до прочутия увеселителен парк Пратер и гара Пратерщерн. Мъж наръгал с нож баща, майка и 17-годишната им дъщеря, след което избягал. Тримата, австрийски граждани, са с опасност за живота.

Половин час по-късно един човек бил наръган с нож на гара Пратерщерн. Пострадалият е в тежко състояние, с опасност за живота.

Афганистанец бе арестуван по-късно във връзка с второто нападение. Повече подробности не бяха дадени.

Виена не е ставала сцена на смъртоносни ислямистки атаки като онези, извършени в Париж, Берлин и Брюксел от 2015 г., отбелязва Ройтерс.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
3
 
38
 
! Отговори
Smej преди 6 години
Когато при Виена се появили поляците с огромнна конница и атакували османската армия тя започнала да коли пленниците. Такива им са табиетите.
16
3
 
44
 
! Отговори
Додо преди 6 години
Ама чакайте малко! Тези касапи от Виена не могат да бъдат нарицателно за прекрасната и мирна религия, наречена Ислям и добрите й последователи - мохамеданите! Тези, клали австрийците във Виена, са някакви радикализирани, маргинализирани непредставители на най-миролюбивата, просветлена и прогресивна религия в целия свят! Ние сме сигурни в това, защото Ангела Меркел така казва!
15
1
 
43
 
! Отговори
Циник преди 6 години
Точно навреме - тук при нас в Германистан , зелените ( немското ДПС ) , и левите ( немското БСП ) решиха да блокират екстрадацията на афганистанци , защото живота им в Афганистан е заплашен!Хайл Мурксул!!!
14
2
 
35
 
! Отговори
1 преди 6 години
зъболекар ли е?
13
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Виена не е ставала сцена на смъртоносни" Какъв пропуск, да се поправи веднага!
12
1
 
28
 
! Отговори
Незабавно ... преди 6 години
...му повишете социала на този "виенчанин". Или направо го пенсионирайте,за да избегне стреса всеки месец соц служба да го проверява дали отговаря на критерии за получаването и. С какви хубави новини започва 8 март
11
4
 
26
 
! Отговори
Vurster преди 6 години
Това са резултатите от слагането на САЩ от страна на Европа, а за капак ето какво прави САЩ за търговията на Европа със САЩ.
10
1
 
48
 
! Отговори
Виена... преди 6 години
...според няколко класации е най-сигурният град за живеене. За пореден път се убеждавам,че на медии не трябва да вярваме. Важното е ,че ние от бившия изт. блок не бяхме ,а и продължаваме да не сме добре приети,а тези х лебарки са добре дошли. Колят и чукат децата им,но ние сме лошите. Хак да ви е.малко ви е
9
2
 
47
 
! Отговори
Рашо преди 6 години
Мотивите не били установени???? На тия мотиви не им трябват.
8
2
 
43
 
! Отговори
Поручик Ржевски преди 6 години
Мисля, че е крайно време да признаем, че от афганистанец не може да стане 100% виенчанин.Най-жалкото е, че докато ние си играем на толерастия и дефинираме някакви виртуални полове, онези полека ще ни превземат живота.И тогава ще свърши толерастията и равенството на всички видове полове. Кмета на Лондон е пакистанец, скоро в Виена и в цяла европа.После ще си купя пуканки и ще гледам какво се случва с всичките изтрещели феминистки.
7
1
 
36
 
! Отговори
Ddd преди 6 години
Нападателите да са викали случайно ' аллах акбар' или нещо подобно?
6
2
 
52
 
! Отговори
Коце кмета преди 6 години
То кефа от тoлepacтията върви с известни неудобства - я ще те опънат, я ще те наръгат, я може зелката да ти резнат. Това са културни особености на мирната религия, затова трябва да осигурим мир на праха на нейните последователи в Европа.
5
2
 
49
 
! Отговори
Единна Европа преди 6 години
Жалбите ги отнасяйте към леля Меркел , тя си ги колекционира.
4
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
vav viena isliama otnovo da bade machkan ot poliacite 99927
3
1
 
45
 
! Отговори
Дракон преди 6 години
Този район във Виена е като Борисовата градина в София. Много хора се разхождат и спортуват. Дано пострадалите да се възстановят.
2
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тия къде ги обучават?
1
5
 
62
 
! Отговори
Бай Онзи преди 6 години
На ви либерастия *** западняци.