Лавров: САЩ имат неоимперски подход към света!

"Москва никога не се бърка във вътрешната политика на страните"
8 мар 2018 18:00,
143
Лавров: САЩ имат неоимперски подход към света!
Снимка: Rеuters

Русия смята намесата на САЩ във вътрешните работи на страните за неоимперски подход, а Москва никога не би се занимавала с подобни неща. Това заяви в четвъртък министърът на външните работи на Русия Сергей Лавров след преговорите с президента на Зимбабве Емерсън Мнангагуа, предава ТАСС.

"Ние никога не се бъркаме във вътрешните работи на страните, независимо от това, че от Вашингтон и редица други западни столици ежедневно се твърди обратното - заяви Лавров. - И то при положение, че не могат да представят нито един факт, пише "Фокус"

Неотдавна в The New York Times бе публикуван голям материал, който описва историята в течение на много десетилетия за намесите на САЩ в провеждането на избори и като цяло във вътрешните работи на десетки и десетки страни".

Според думите на руския дипломат, когато тази тема е започнала да се обсъжда в американските медии, той е чул поразителни твърдения за това, че американците действително правят това, "но го правим за доброто на тези страни, за които става въпрос, защото чрез своята намеса, ние носим свобода и демокрация".

Още по темата

"Ние не споделяме подобна философия. Смятам, че подобни подходи са абсолютно неоимперски - подчерта руският външен министър. - Ние никога няма да се занимаваме с нещо подобно. Народът на Зимбабве, както и народът на всяка друга страна, трябва да решава сам своята съдба".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


143
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
единствените от големите държави, които наистина не се месят, са немците. и слава богу, че всяка тяхна намеса води до 30-40 милиона убити по света.
6
14
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това го знаем бе Лавров, не си ти дето ще ни кажеш откъде извира топлата вода вади ракетите и да ги почваме. Cтига приказки the talk is cheap както казват краварите Ние имаме такава поговорка дума дупка не прави Ядрена ракета прави големи дупки в кривите морди на краварските империалисти.
5
23
 
17
 
! Отговори
САЩ преди 6 години
По-добре американците да командват света отколкото руските пияндури !Всички държави ,които са под американско командване имат добър жизнен стандарт !А всички държави ,които са под руско командване или са били под руско командване ,са бедни и мизеруващи като самите руснаци !
4
11
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
САЩ вече залязват. Една селскостопанска страна със ядрено оръжие. Произвежда гмо царевица, гмо соя, айфони и интернет сайтове. И оръжие за арабските им братя.
3
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
и какво правят военните бази в сирия и бомбардировките? един дол дренки са всичките.
2
11
 
14
 
! Отговори
Иван преди 6 години
"Слушай руснаците какви ги разправят за "враговете" за да разбереш те какви са."
1
12
 
6
 
! Отговори
V преди 6 години
"Москва никога не се бърка във вътрешната политика на страните"