Близък на Березовски - мъртъв в Лондон

Разследването не е свързано с отравянето на Скрипал
13 мар 2018 19:20, Петя Славова
55
Близък на Березовски - мъртъв в Лондон
Снимка: БТА

Близък сътрудник на покойния руски магнат Борис Березовски е намерен мъртъв в Лондон, предаде Ройтерс, като се позова на британския в. "Гардиън".

Николай Глушков е бил открит от свои роднини и приятели снощи, заяви неговият адвокат.
Засега не е ясна причината за смъртта на 68-годишния руснак, който е бил близък приятел на Березовски и е живял в изгнание във Великобритания, пише БТА.

Лондонската полиция съобщи, че засега смъртта в се води като настъпила "по неизяснени причини" и няма никакви доказателства, че е свързана с отравянето на бившия руски шпионин Сергей Скрипал, съобщи Ройтерс.

Разследването се води от контатерористичния отдел като предпазна мярка, имайки предвид предполагаемите връзки на покойния. В съобщението на полицията дори не се посочва име, тъй като починалият още не е официално разпознат. Говори се само за шейсетина годишен мъж.

През 90-те години на миналия век Глушков е работил за руския авиопревозвач "Аерофлот" и за автомобилната компания на Березовски "ЛогоВАЗ".

През 1999 г., след като Березовски влиза в конфликт с Владимир Путин и бяга във Великобритания, Глушков е обвинен в пране на пари и измама. Той прекарва пет години в затвора и е освободен през 2004 г.

През последните години Глушков е живял в Лондон, където е получил политическо убежище. През 2011 г. е дал показания по съдебно дело, заведено от Березовски срещу руския олигарх Роман Абрамович, запазил добрите си отношения с Кремъл

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
МИ -6 избива поголовно руски граждани, емигрирали в Англия.
29
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АТАКИСТДано тая свръхзвукова ракета удари пръв теб по главата.
28
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Официално бе съобщено, че по врата му е имало следи от душене."Официално беше съобщено, че към момента няма информация. Все пак следя новините на острова. Измисли си нещо друго.
27
1
 
16
 
! Отговори
Някой си преди 6 години
Накрая се оказа че Путин не се е намесил в Америка, ама сега убива наред в Англия.Аз ли не съм добре, или новите ни господари са превъртели отвсякъде?
26
8
 
5
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 6 години
Тази държава Булгария се е напълнила с предатели! Ама скоро ще полетят новите свръх-звукови ракети към София и Пловдив! Братушките са ни обещали по едно торпедо за Бургас и за Варна! И после идва Народния съд! А Братушките тук вече са ни обещали сериозно - 200000 места в Сибир за които ние кажем!Това е положението! Мислете!
25
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Става въпрос за Николай Грушков. Бил е на 70 години, не е нормално хората да умират на тази възраст, нали така? :) Странна работа, човек би очаквал, че ще живее до 150-200 години...
24
1
 
9
 
! Отговори
българина преди 6 години
много плитко за цру преди изборите в Русия, а сигурно в деня на изборите и някой местен опозиционер за да нашишкат електората
23
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Официално бе съобщено, че по врата му е имало следи от душене. И тази ли смърт ще е "необичайна", както и смъртта на Березовски? Интересно как Русия още не е обвинена за нея. В последните десетина години в Англия са починали при странни обстоятелства 14 руски граждани. Много странно. Явно руснаците имат склонност да умират в Англия странно.
22
1
 
0
 
! Отговори
До АТАКИСТ преди 6 години
То не е късно!Пали Вселенската Патриаршия, бягай и гледай по телевизията война между Турция и Гърция!Краварите ще се чудят и маят какво да правят! Нищо не могат да направят, НАТО отива на сметището!А отиде ли си НАТО, почваш подред - Литва, Латвия, Естония, после България, Румъния, Словакия. По 2-3 кампании на година! Ще дойде ред на Чехия, после Хърватска (Сърбия не се брои, те без кампания ще дойдат). После почваш с Германия, Ю. Корея. Идва Силата, даваш Франция, в един момент Англия и САЩ.
21
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Направо Монте Карло симулации в смъртта на руснаци на мъгливия Остров около изборите в Русия. То бива толкова добри статисически резултати, ама тяхното направо кърти мивки. Добре, че Госет (Student's distribution) се е крил под името "студент" докато е работил в пивоварната на Guinness (Гинес), защото и досега няма да имаме "твърда основа" в статистиката. Поне още не са започнали да търсят черна котка в черна кутия, като учения не е нужно да има малки мустачки и да е с тиролски къси ***...
20
1
 
5
 
! Отговори
АНТИ преди 6 години
До 21Защото там са господарите и учителите им.
19
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Даже *** се хвалеха по едно време че много руски "милиардери" имало в Лондон.
18
8
 
3
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 6 години
Ето така се прави държава!А не като нашите плазмодии - днес четох, извадили са някакви документи как ДС планирала да запали Вселенската патриаршия, за да скара Гърция и Турция.Що ги вадите тези документи, бе, вместо да реализирате плана?!Учете се от Русия как се прави държава! Като не можете просто да се учите, просто отидете там и се помолете да ви кажат какво да правите!Ееех, да имах влааааст!
17
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Чудно защо всичките му противници бягат във Великобритания, прескачайки цяла Европа и САЩ.
16
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ми защото всички приятели на Джуджан избягаха там. Та затова се случват все там и единствено тея неща...
15
2
 
5
 
! Отговори
Я гледай.... преди 6 години
Нещо не им понася на противниците на Путин климата във Великобритания.Явно има много руски шпиони там.
14
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е що само и единствено в Англия се случват тия неща. Березовски, Ликвиденко, Скрипак, сега и Глушков.
13
5
 
9
 
! Отговори
българина преди 6 години
след като кърджали мине отатък високата порта, нашите предатели ги чака същото независимо с или без брексит, и цру няма да може да ги спаси
12
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мдааа единствения шанс на такива "сладури" като тоя да поживеят още е да се приберат в Русия. Явно е, че живи не вършат работа на новите си господари.
11
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
тия вече се оляха - по целия свят се месят - убиват, дерибействат и всичко по нареждане на гнома от кремъл! как не падна един метеорит на тъпата му тиква?!?