Близък на Березовски - мъртъв в Лондон

Разследването не е свързано с отравянето на Скрипал
13 мар 2018 19:20, Петя Славова
55
Близък на Березовски - мъртъв в Лондон
Снимка: БТА

Близък сътрудник на покойния руски магнат Борис Березовски е намерен мъртъв в Лондон, предаде Ройтерс, като се позова на британския в. "Гардиън".

Николай Глушков е бил открит от свои роднини и приятели снощи, заяви неговият адвокат.
Засега не е ясна причината за смъртта на 68-годишния руснак, който е бил близък приятел на Березовски и е живял в изгнание във Великобритания, пише БТА.

Лондонската полиция съобщи, че засега смъртта в се води като настъпила "по неизяснени причини" и няма никакви доказателства, че е свързана с отравянето на бившия руски шпионин Сергей Скрипал, съобщи Ройтерс.

Разследването се води от контатерористичния отдел като предпазна мярка, имайки предвид предполагаемите връзки на покойния. В съобщението на полицията дори не се посочва име, тъй като починалият още не е официално разпознат. Говори се само за шейсетина годишен мъж.

През 90-те години на миналия век Глушков е работил за руския авиопревозвач "Аерофлот" и за автомобилната компания на Березовски "ЛогоВАЗ".

През 1999 г., след като Березовски влиза в конфликт с Владимир Путин и бяга във Великобритания, Глушков е обвинен в пране на пари и измама. Той прекарва пет години в затвора и е освободен през 2004 г.

През последните години Глушков е живял в Лондон, където е получил политическо убежище. През 2011 г. е дал показания по съдебно дело, заведено от Березовски срещу руския олигарх Роман Абрамович, запазил добрите си отношения с Кремъл

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хопа щом могат да докопат всеки супер шпионин значи могат да докопат абсолютно всеки друг, даже политик. По този повод НАТО може да отиде и да пие едно евро-виски внесено безмитно от Юнкер, докато все още се намира по магазините.
9
3
 
0
 
! Отговори
Айвазовски преди 6 години
Ко коту ?
8
11
 
12
 
! Отговори
русофил=изменник преди 6 години
Предлагам нов член в Наказателния кодекс, за русофили-атакисти по един чай с доза "Новичок"!
7
16
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ХМмммм- руснаците си шетат /и вършеят/ из Британия като у дома си. Литлбой да не е командировал цялото кгб и гру за унищожаване на "предателите". Докога заспалия ,ояден и апатичен западен свят ще проспива раждането на Сатаната в човешки образ. Режимът на Путин обяви война на цивилизования свят още през 2014г. Кога ще му извият врата на джужето!?
6
15
 
3
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 6 години
Който коленичи като вицепрезидента Йотова, е защитен!Всички останали да внимават в картинката, защото мощта на Русия е велика!Чухте ли, русофоби по форумите?! Знаем ви IP-тата!
5
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вова ги подкара по изборни списъци!
4
5
 
12
 
! Отговори
Мадуро преди 6 години
Става все по-интересно, тарамбуките са внесли неизвестно бойно химично вещество и сега си отмъщават на руснаците за провала си в Сирия. Ако имате път към Лондон нaй-добре го отложете и идете във Венецуела със 20 долара във джоба ще изкарате 3-4 месеца нека казват, че във Венецуела е лошо. Хубава и качествена храна красиви жени без бради като в Лондон, какво повече.
3
16
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това пак е дело на КГБто около мумията. Редно е НАТО да се намеси, това е равносилно на обявяване на война на цивилизования свят
2
12
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Очакваме скоро и естествената смърт при хората да бъде заклеймена като дело на Русия.
1
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хаха, май Путин е единственият човек в света, който взима изборите в Русия на сериозно. И работи ли, работи предизборно...